Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talent Senice: Som superstar, nie bežný hráč. Chcem Zlatú loptu

Bol na skúške v Atalante, Parme, Bologni, Sassuole, Cremonese či Austrii Viedeň, napokon si na radu agenta ako prvý európsky angažmán vybral Senicu. Edmund Addo prišiel ako útočník, na Záhorí z neho spravili stredopoliara, pred prestávkou spôsobenou koronavírusom hviezdil v strede obrany. Ghančan má 19 rokov, nechýbajú mu talent ani sebavedomie.

18.03.2020 09:20
Edmund Addo Foto: ,
Seničan Edmund Addo (vľavo) na snímke bráni Rafaela Rataa zo Slovana Bratislava.
debata

Univerzál je vysoký 178 centimetrov. Napriek hendikepu pri alternovaní na stopérskom poste príjemne prekvapil a zaradil sa k najlepším hráčom úvodu jarnej časti Fortuna ligy. Senica najmä jeho zásluhou udržala v štyroch zápasoch tri čisté kontá. Dve proti tímom z hornej šestky Dunajskej Strede a Trnave.

„Ľudia od nás nečakali veľa, ale my odvádzame maximum a píšeme dejiny klubu. Každý zápas berieme ako kľúčový a zlepšujeme sa. Tri zápasy bez inkasovaného gólu za sebou nás vôbec neprekvapili. Pokiaľ ide o obranu, hoci z nej odišli Dias, Favaro či Krč, sme ešte motivovanejší,“ vravel mladík pre Denník Šport.

Edmund Addo objíma už bývalú hviezdu Senice... Foto: TASR, Róbert Fritz
Edmund Addo Edmund Addo objíma už bývalú hviezdu Senice Franka Castanedu.

Senica prežíva temné časy. V zime nastal odliv hráčskej kvality, za kurióznych okolností vymenili trénerov, hľadanie nových majiteľov klubu a dotiahnutie prevodu vlastníctva nemá konca, hráči nedostávajú výplaty. Kabína sa však zomkla a odmietla odstúpiť z boja o záchranu.

"Zima bola nezvyčajná. Nik z tímu nebol šťastný, keď odišiel tréner Michal Ščasný. Robil pre nás veľa, motivoval mužstvo, vždy s nami hovoril otvorene. Ale ani raz som sa nebál o budúcnosť Senice. Máme veľa prísľubov, že nešťastný stav sa zlepší, preto hráme naplno,“ priblížil Addo.

Štrajk hráčov podľa Ghančana nehrozil: "To by pre nás nebolo ľahké. Už sme súhlasili, že začneme jar. Manažment nás podporil istou sumou. Dúfame, že všetko sa vyrieši. Takýto začiatok kariéry ma veľa naučí.“

Členovia realizačného tímu Senice veštia Addovi budúcnosť v jednej z elitných súťaží. A ani samotnému hráčovi nechýbajú ambície: „Som rád, ak si niekto všimne môj talent. Tvrdo pracujem. To najlepšie odo mňa iba príde. Nie som bežný hráč, ale superstar. Raz chcem vyhrať Zlatú loptu.“

Edmund Addo verí, že Senica sa po pauze vráti do tempa a bezpečne sa zachráni v najvyššej súťaži: „Ligová pauza nás podľa mňa nevykoľají. Snáď nájdu vakcínu. Všetkých nabádam, nech si umývajú ruky.“

Senica je pred plánovaným štartom nadstavby tretia v šesťčlennej skupine o záchranu. Pred posledným Pohroním má k dobru 8 bodov, pred predposlednou Nitrou 5.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica #Fortuna liga #Edmund Addo