Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Liga sa nehrá, ale rozhodnúť by sa malo na ihrisku

Najvyššia futbalová súťaž je zatiaľ prerušená do 4. apríla, ale Únia ligových klubov (ÚLK), ktorá ju riadi, predbežne ráta s tým, že sa kompletne dohrá.

15.03.2020 16:08
SR futbal FL 17. kolo Žilina Slovan ZAX Foto: ,
Momentka zo zápasu Žilina - Slovan.
debata

„Spravíme všetko pre to, aby sa sezóna dohrala a o všetkých dôležitých športových otázkach sa rozhodlo na ihrisku,“ zdôraznil šéf ÚLK Ivan Kozák.

Samozrejme, aj Kozák dodáva, že na prvom mieste je zdravie a všetko závisí od ďalšieho vývoja v šírení nákazy koronavírusom.

„Naďalej zdôrazňujeme, že prvoradé sú pre nás zdravie a bezpečnosť hráčov, fanúšikov, funkcionárov a budeme veľmi intenzívne monitorovať a rešpektovať rozhodnutia Ústredného krízového štábu SR, ako aj príslušných orgánov,“ vyjadril sa Kozák na stránke ÚLK.

V slovenskej lige sa dohrala základná časť, vyhral ju Slovan Bratislava s desaťbodovým náskokom pred MŠK Žilina. Teraz tímy čaká nadstavba. Rozdelia sa do dvoch šesťčlenných výkonnostných skupín.

Keďže od budúceho víkendu by mala súťaž reprezentačnú prestávku, pretože sú naplánované stretnutia baráže o postup na finálový turnaj majstrovstiev Európy, neuskutočnia sa zatiaľ najbližšie dve kolá.

Teraz je však otázne, či sa stretnutie Slovensko – Írsko 26. marca odohrá. A Európska futbalová únia (UEFA) začala aj debatu o tom, či neodložiť šampionát na neskorší termín tohto roku, alebo dokonca až na budúci.

Podľa ideálneho scenára by mala futbalová liga pokračovať 4. apríla prvým kolom nadstavby. Kozák pripomína, že ÚLK má pripravených niekoľko možných alternatív a bude reagovať na vývoj.

Dve kolá, konkrétne 4. a 8., by vsunuli do stredu týždňa, odohrali by sa v utorok. V Európe je absolútna väčšina súťaží prerušená. Pribúdajú ochorenia koronavírusom aj priamo v tímoch, napadnutí sú hráči, ale aj tréneri a funkcionári.

„Momentálne prebieha komunikácia medzi jednotlivými európskymi ligami a zároveň komunikujeme aj s UEFA či predstaviteľmi Asociácie európskych líg, ktorej sme členom. Tieto subjekty rokujú o tom, aby sa ligy mohli dohrávať v prípade núdze aj počas hracích termínov Ligy majstrov či Európskej ligy. Situácia sa stále mení a zajtra to môže byť celé inak,“ vyjadril sa Ivan Kozák.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ÚLK #Fortuna liga