Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrnčár: Máme toľko bodov, koľko sme si zaslúžili

Futbalisti AS Trenčín, majstri z rokov 2015 a 2016, budú druhú sezónu po sebe chýbať v prvej šestke ligy. Naposledy nezvládli zápas v Zlatých Moravciach a ich tréner Norbert Hrnčár, ktorý ich vedie od októbra minulého roka, neskrýval sklamanie. K prehre jeho tímu prispel aj jeho syn, 22-ročný David, ktorý patrí k oporám ViOn-u.

09.03.2020 20:16
Norbert Hrnčár Foto: ,
Tréner Norbert Hrnčár.
debata

Už ste si v rodine vydiskutovali tento zápas?

Ešte nie, David nebol doma, zostal v Zlatých Moravciach.

Budete mu niečo vyčítať?

Určite nie. V sobotu sme boli súperi… Teší ma, že sa presadzuje v najvyššej súťaži a dúfam, že v tom bude pokračovať.

ViOn už nemal šancu poskočiť do prvej šestky, Trenčín body potreboval. Čo rozhodlo, že nezvládol posledný krok?

V našom tíme bolo viacero slabších individuálnych výkonov, urobili sme veľa ľahkých chýb, ktoré sa nemôžu stávať. Nezačali sme zápas ideálne a potom sa to s nami celý čas vlieklo. Domáci boli lepší, my sme neukázali kvalitu z predchádzajúcich štyroch zápasov.

V týždni ste trápili v pohári Slovan, dva razy ste nad ním viedli a napokon vypadli v penaltovom rozstrele. Nevyšlo vám niečo v príprave na ligu?

Príprava bola po pohárovom súboji síce kratšia, ale nemyslím si, že sme niečo podcenili. V tíme vládla dobrá nálada, cítil som pozitívnu energiu. V našej hre v úvode jarnej časti súťaže som videl výkonnostný progres a nič nenasvedčovalo, že v Zlatých Moravciach zlyháme. Pred zápasom som bol pokojný. O to väčšie sklamanie som zažil.

Z posledných piatich vzájomných zápasov Trenčín vyhral nad Zlatými Moravcami len raz. Je to súper, ktorý vám nesedí?

Stáva sa to. Ale v Trenčíne som krátko a ťažko sa mi to posudzuje, ako problém som to nevnímal a nepripúšťal som si, že tradícia bude pokračovať. Navyše, aj u nás nastalo dosť zmien, nemáme mužstvo, ktoré je päť rokov pokope. Terén nebol príliš kvalitný, ani v porovnaní so zápasmi so Slovanom, ale na to sa nevyhováram, mali sme to zvládnuť.

Viacerí si myslia, že Trenčín do prvej šestky patrí. Čo vy na to?

Tvrdím, že máme toľko bodov, koľko sme si vybojovali a asi aj zaslúžili. Bolo ich o niečo menej, ako získali súperi. To je fakt, ktorý musíme akceptovať a pokračovať v práci, aby sme boli úspešnejší.

Trenčín však druhý raz nepostúpil do prvej šestky, čo pre nedávno úspešný klub nie je príjemné…

Minulý rok sa zachraňoval v závere v baráži. Verím, že tento scenár sa nezopakuje a z nadstavby vyťažíme maximum. Je nereálne, aby sme z ročníka na ročník začali odrazu len vyhrávať. Všetko chce čas. Našou úlohou je pracovať na mentalite tímu, jeho sebavedomie bude stúpať, keď odohrá čo najviac úspešných zápasov.

Ako vplýva na posledné neúspechy fakt, že Trenčín nemá domáce prostredie a momentálne hráva v Žiline?

Je to jeden z najvýraznejší faktorov, ktorý ovplyvňuje fungovanie mužstva. Je iné hrať doma, cítiť domácu atmosféru a podporu divákov.

Ako vnímate súčasný model súťaže?

Ja som konzervatívnejší typ a preferujem súťaž bez delenia. Najvýznamnejšie ligy sa hrajú ako dlhodobé súťaže, z nich by sme si mali brať príklad. Futbal nie je hokej. Niekedy mi to pripadá, že vrcholom ligy je 22. kolo.

Trenčín hral dva zápasy v krátkom časovom rozpätí so Slovanom. Môže ho ešte niekto v nadstavbe ohroziť?

Myslím si, že je prakticky rozhodnuté a Slovan získa titul. Má výrazný náskok, ale najmä najkvalitnejší a najširší káder. Nemôže ho zastaviť ani nejaké zranenie alebo absencia niektorého z hráčov.

Bude boj o záchranu dramatickejší?

Môže sa to stať, ale my nechceme byť jeho súčasťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Norbert Hrnčár