Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bol alebo nebol? Gól Trnavy v Dunajskej Strede zaváňal ofsajdom

Futbalisti Dunajskej Stredy sa v jarnej časti Fortuna ligy trápia. Pred sezónou avizovali ambície zamotať poradie na čele tabuľky, ich zámer však dostáva vážne trhliny.

08.03.2020 14:11
Trnava, radosť Foto: ,
Futbalisti Trnavy po víťazstve v Dunajskej Strede.
debata

V sobotnom záverečnom kole základnej časti prehrali na svojom ihrisku s Trnavou 0:1 a v roku 2020 sú bez víťazstva, v jarnej časti nazbierali iba tri body za tri remízy.

Tréner DAC Hélder Cristóvao musel urobiť viacero zmien v zostave. Najviac mu chýbal ľavý obranca Eric Davis, na jeho miesto nastúpil Dušan Lalatovič, ten však v závere prvého polčasu prenechal miesto Zsoltovi Kalmárovi.

„Na ľavej strane sme chceli nahradiť Davisa, ktorý je dôležitý nielen pre nás, ale pre celú ligu. Momentálne nemáme ľavého obrancu, Lalatovič je stredný obranca, je silný pri dlhých loptách, ale mal problémy s rýchlym Tavaresom. Do hry prišiel Kalmár, ktorý mal problémy s chrbtom, aj počas zápasu mal problémy, ale naša hra už bola lepšia,“ vysvetlil Cristóvao.

Jeho plány narušil už v 14. minúte Alex Sobczyk, ktorý otvoril skóre.

Podľa kapitána DAC Dominika Kružliaka išlo o ofsajdovú situáciu. " Turňa prešiel po čiare, nacentroval loptu, a tá sa nejako poodrážala. Sám si to ale musím pozrieť, kde sme urobili chybu, lebo v tom nemám úplne jasno. Zdalo sa mi, že tam bol ofsajd a vlastne aj nám všetkým, preto sme si to ešte overovali," opísal tento moment pre Profutbal.sk.

Domáci brankár Benjamín Száraz na margo inkasovaného gólu uviedol: „Náš ľavý obranca ostal s hráčom, takže ofsajd to asi nebol. Trnava mala pri tých odrazoch aj dosť veľa šťastia, žiaľ, aj taký je futbal.“

VIDEO: Gól Trnavy v čase 0.40

Domáci sa snažili, ale narážali na dobre chytajúceho brankára hostií Dobrivoja Rusova.

„Z našej strany to bol dobrý zápas, hlavne v druhom polčase. Naozaj sa lietalo v šestnástke, ale dobre zachytal gólman Trnavy. Musíme sa pozerať na seba, trénovať ďalej a verím, že tie góly prídu,“ pokračoval Kružliak.

Dunajská Streda má na jar vážne problémy v ofenzíve, keď v štyroch dueloch strelila iba dva góly, no iba v jednom stretnutí – proti Žiline vybojovala remízu 2:2. V sobotu jej nepomohla ani dlhá presilovka po vylúčení Matúša Turňu v 59. minúte.

"Nie a nie to tam padnúť. V tom som videl ten problém. Možností sme mali dosť, len to tam nepadlo. Asi sme si mali vypracovať lepšie šance. Pred zápasom sme vedeli, že Trnava potrebuje vyhrať, ale my sme sa pozerali hlavne na seba. Škoda prehry, ale musíme ísť ďalej. Každý sa musí pozerať na seba, pracovať na tréningoch. Verím, že sa to zlomí v ďalších zápasoch, dodal Kružliak.

Hrdinom Spartaka bol brankár Dobrivoj Rusov, ktorý zneškodnil viacero šancí Dunajskej Stredy. „Cítime veľkú úlavu. Je možno lepšie ísť do takéto zápasu, ktorý je derby zápas, ako proti súperovi, ktorý je nižšie. Hrali sme bojovne a vo veľkom nasadení, bol to fantastický zápas. Ustáli sme tridsať minút oslabenia, to nepotrebuje komentár. Každý makal naplno,“ pochválil svojich spoluhráčov Rusov a na margo svojho podielu dodal:

„Je to otrepaná fráza, ale na to som tam. Som rád, že som chalanom pomohol, ale každý si zaslúži pochvalu. Fyzicky to nebolo ľahké, hrať o jedného menej tak dlho. Dunajská Streda nás zásobovala centrami a dostávala nás pod tlak. Všetci sme šťastní a tešíme sa na zápasy v prvej šestke.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda