Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malé finále. Hrať na remízu by bola samovražda, znie z Trnavy

Slovan, Žilina, Dunajská Streda. Tri tímy majú už dlhší čas istú účasť v prvej šestke najvyššej futbalovej súťaže. V sobotu k ním pribudnú tri ďalšie. Po 22. kole sa tabuľka rozdelí na dve polovice. V lepšej sa bude bojovať o titul a pohárové miestenky.

07.03.2020 06:34
Spartak Trnava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava.
debata

Na tri voľné miesta zostali štyria hlavní kandidáti – Ružomberok, Trenčín, Trnava, Michalovce. Bez šancí nie je ani Senica. Musí bezpodmienečne zdolať Nitru a potom čakať, ako obstoja tímy, ktoré sú nad ňou.

Už teraz je jasné, že v prvej šestke bude v porovnaní s minulým ročníkom chýbať minimálne Sereď, ktorú čaká boj o záchranu. Nemusí však v nej pokračovať ani bronzový Ružomberok. Napriek tomu, že mu patrí aktuálne štvrtá priečka. V závere základnej časti sa predstaví na Tehelnom poli.

„Bude to náročný zápas, lebo Slovan prevyšuje ostatné tímy o triedu. Ale my nemáme na Tehelnom poli čo stratiť, nemusíme byť nervózni. Pokúsime sa odohrať kvalitný zápas a stať sa môže hocičo,“ tvrdí tréner Ján Haspra.

Jeho tímu môže stačiť aj súčasných 28 bodov, ale ak sa nechce spoliehať na straty konkurentov, musí s obhajcom titulu bodovať. V minulom ročníku Slovan zdolal (3:2) – ale na svojom štadióne…

Vlani bojovali v silnejšej šestke Michalovčania a hoci sú aktuálne až siedmi, ich šance postúpiť sú stále reálne – musia však zvládnuť domáci zápas s posledným Pohroním. Ďalší dvaja kandidáti – Trenčín a Trnava – sa predstavia na ihriskách súperov. Najmä Trnavčania majú pred sebou náročnú úlohu v Dunajskej Strede.

"Čaká nás malé finále základnej časti. Nemáme to vo svojich rukách, no nič iné nám neostáva, ako sa pokúsiť vyhrať. V tomto zápase bude najdôležitejšie mať dobre nastavenú hlavu. Tlak bude veľký,“ pripomenul trnavský brankár Dobrivoj Rusov na klubovej stránke.

Spartak na Žitnom ostrove vyhral naposledy pred piatimi rokmi, v apríli 2015 (1:0). V ďalších piatich zápasoch popri troch prehrách vybojoval aj dve bezgólové remízy. Za istých okolností môže Trnave stačiť aj nerozhodný výsledok.

"Ísť do zápasu s tým, že budeme hrať na remízu, je samovražda, to vám potvrdí každý. Spoliehať sa na to, že nám bude stačiť bod, je detinské a mohlo by sa nám to vypomstiť. Verím, že sa k nám aj šťastie prikloní, zabodujeme a uvidíme, či niekto z našich konkurentov zakopne,“ domnieva sa Rusov.

Program 22. kola

Sobota: 15.30 Sereď – Žilina, Dunajská Streda – Trnava (Orange Sport), Zlaté Moravce-Vráble – Trenčín, Senica – Nitra, Slovan – Ružomberok (RTVS), Michalovce – Pohronie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda