Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec turbulentného obdobia? Seničania hlásia príchod nového majiteľa

Vo futbalovom klube FK Senica by mohli v krátkom čase spečatiť príchod očakávaného investora.

06.03.2020 13:51
Patrik Durkáč Foto: ,
Patrik Durkáč viedol futbalistov Senice aj vo víťaznom zápase proti Trnave.
debata (1)

Ako uvádza oficiálna stránka Záhorákov, fortunaligista je pred vstupom nového majiteľa. Už vo februári mala Seničanov prevziať spoločnosť Kosmos Invest s.r.o., ale z tejto transakcie napokon zišlo.

„Vedenie Futbalového klubu Senica ohlasuje príchod nového slovenského majiteľa. V súčasnej dobe prebiehajú posledné technické úkony, aby sa tento náročný proces predaja akciovej spoločnosti mohol dotiahnuť do úspešného konca. Hráči FK Senica a všetky ďalšie kompetentné orgány sú pravidelne informované o všetkých krokoch. Po definitívnom spečatení tohto procesu Vás budeme informovať o všetkých novinkách,“ uvádza sa na klubovom webe.

V Senici zažili v uplynulých mesiacoch mimoriadne turbulentné obdobie. Mužstvo absolvovalo zimnú prípravu pod vedením Michala Ščasného, no ten niekoľko dní pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy 2019/2020 pri mužstve skončil. Novým koučom sa mal stať Jozef Olejník. V klube sa však poriadne ani nestihol porozhliadať a porúčal sa naspäť na manažérsku funkciu do druholigového Popradu.

„Povedali mi, že nebudem na lavičke, pretože to nevedia papierovo dotiahnuť. Je mi to ľúto, že to takto dopadlo, ale čo narobím,“ povedal nedávno Olejník. V úvodnom jarnom kole tak Seničanov viedol Eduard Pagáč, v ďalších dueloch zas dovtedajší Ščasného asistent Patrik Durkáč.

Napriek nestabilnej situácii, keď podľa webu sport.aktuali­ty.sk hráči nevideli výplaty od vlaňajšieho októbra, si mužstvo po zimnej prestávke počína veľmi dobre. Uhralo bezgólové remízy v Dunajskej Strede a na ihrisku Pohronia a v domácom prostredí zdolalo trnavský Spartak (2:0).

Pred sobotňajším záverečným 22. kolom základnej časti tak stále teoreticky môže pomýšľať na prienik do hornej šestky. Senica je aktuálne na 8. mieste tabuľky FL s 24 bodmi a trojbodovou stratou na trio tímov nad ňou – Michalovce, Trnavu a Trenčín.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica