Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC tri roky trápi Žilinu. Vzchopil sa po debakli

V októbri 2016 utrpela Dunajská Streda krutý debakel so Žilinou. Podľahla jej v Senci 0:6. Lenže odvtedy sa títo súperi stretli v lige desaťkrát a MŠK nevyhral už ani raz.

29.02.2020 07:22
DAC Vida Foto: ,
Kristopher Vida už ďalšie góly v drese DAC nepridá. Prestúpil do Piastu Gliwice.
debata

Žilinčania v tejto neúspešnej sérii majú nielen prehry, ale aj štyri remízy. A v 21. kole, ktoré sa netradične uskutoční kompletne v nedeľu (ligu zo soboty odsunuli voľby), majú veľkú šancu prerušiť túto mizernú bilanciu. Nielenže privítajú DAC na umelej tráve, ale ukázali aktuálne aj lepšiu formu.

V šlágri kola narazí na seba druhý a tretí tím tabuľky. Žilina je zatiaľ najúspešnejším tímom jarnej časti, pretože ako jediná získala v dvoch doterajších kolách plný počet bodov a ešte neinkasovala. DAC naopak v tomto roku ešte v lige nevyhral a nedal ani gól.

„Máme dve víťazstvá a nepozeráme sa ďaleko dopredu. Teraz sa koncentrujeme na zápas s Dunajskou Stredou, chceme z neho tri body,“ tvrdí mladý žilinský obranca Ján Minárik.

DAC v týždni uvoľnil svojho najlepšieho strelca Kristophera Vidu do Piastu Gliwice. Ten si v doterajšom priebehu ročníka pripísal sedem gólov. Mal by ho nahradiť iný maďarský reprezentant, 31-ročný Krisztián Németh.

Naposledy bol hráčom Sportingu Kansas City v americkej MLS, ale v bohatej kariére hrával okrem maďarských tímov za viaceré zahraničné, medzi nimi aj za FC Liverpool či Olympiakos Pireus.

Jedna z opôr DAC Andrej Fábry oslávi zajtra 23. narodeniny. Pre klubový web potvrdil, že si k ním želá najmä víťazstvo a potešilo by ho, keby aj skóroval. Môže to byť dôležitý zápas v boji o druhú priečku, súperov delia štyri body.

„To nie je až tak veľa. Ale každý bod je dôležitý. Chceme vyhrať a dotiahnuť sa na Žilinu,“ vyhlásil Fábry.

Vrcholí boj o prvú šestku, v ktorej nebudú chýbať prvé tri tímy. Zajtra sa uskutočnia tri vzájomné zápasy kandidátov na miesto v lepšej polovici tabuľky. V Ružomberku hostia Michalovce, týmto mužstvám momentálne patria miesta hneď za silnou trojkou, ale ani oni nemajú nič isté. Ak vyhrajú domáci, stanú sa štvrtým účastníkom silnejšej skupiny.

Trenčania sú síce v tomto ročníku doma v Žiline, ale zajtrajší zápas so Sereďou odohrajú v Zlatých Moravciach, pretože na domácom ihrisku dostanú prednosť hráči MŠK.

Program 21. kola

Nedeľa: 15.30 Pohronie – Senica, Trenčín – Sereď, Nitra – Slovan (Orange Sport), Žilina – Dunajská Streda (RTVS), Trnava – Zlaté Moravce-Vráble, Ružomberok – Michalovce

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Fortuna liga