Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák o Weissovi: Každý urobí nejaké chyby. Vlado ich nebude opakovať

Tréner futbalistov úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava Ján Kozák ml. verí, že keď bude Vladimír Weiss ml. po zdravotnej stránke v poriadku, dokáže pomôcť tímu z Tehelného poľa.

24.02.2020 12:54
Slovensko - Litva Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss (v bielom) v drese Slovenska.
debata

Kouč „belasých“ po víkendovom fortunaligovom dueli s Trenčínom (2:0) nechcel príliš otvárať túto tému, nakoľko 30-ročný ofenzívny futbalista ešte nie je k dispozícii. Napokon však povedal niekoľko slov.

„Verím, že sa dá zdravotne do poriadku, dlho nehral súťažný zápas. O jeho kvalitách všetci vieme. Sú obrovské. A v akom bude stave? O tom sa presvedčíme až v najbližších týždňoch. Keď bude zdravý, čo je hlavné, tak verím, že nám pomôže, ale celé je to také otázne,“ povedal Kozák.

V Slovane sa príchodom Weissa mierne rozšíri slovenská enkláva v tíme, čo 39-ročný Košičan vníma priaznivo. „Keď je možnosť získať kvalitného Slováka, klub sa o to snaží. Samozrejme, je to pozitívne,“ dodal.

Weiss v minulosti vzbudil pozornosť verejnosti aj nefutbalovými témami, Kozák to však berie s nadhľadom. „Je to o práci. Vlada poznám, hrávali sme spolu v reprezentácii. Myslím si, že každý spravíme nejaké chyby. Ja verím, že je starší, skúsenejší, nebude to opakovať a bude to len pozitívne,“ poznamenal syn niekdajšieho trénera slovenského národného tímu Jána Kozáka st.

Jún 2010. Druhý zľava v spodnom rade Vladimír... Foto: SITA, Michal Burza
Vladimír Weiss ml., Ján Kozák ml. Jún 2010. Druhý zľava v spodnom rade Vladimír Weiss ml. a Ján Kozák ml. (tretí zľava vo vrchnom rade) v reprezentačnom drese na MS v JAR pred zápasom s Paraguajom.

Šesťdesiatšes­ťnásobný slovenský reprezentant Weiss pred niekoľkými dňami uviedol, že do dvoch týždňov by sa chcel zapojiť do tréningového procesu s novými spoluhráčmi. V súvislosti s ním je pozitívne naladený aj generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

„Vlado je výborný futbalista. Veríme, že keď bude stopercentne zdravý, môže byť pre Slovan veľkým prínosom. Som veľmi rád, že sme sa dohodli na spolupráci. Vlado je stále po zranení, takže ešte potrebuje čas, no verím, že sa čím skôr dostane do formy, v akej ho všetci poznáme. Jeho príchod predstavíme aj oficiálne na tlačovej konferencii, avšak až po tom, ako budú dotiahnuté všetky potrebné dokumenty, čo tiež zaberie určitý čas,“ povedal funkcionár Slovana nedávno na klubovom webe.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss ml. #Ján Kozák ml.