Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezaváhal Slovan, uspela Žilina. Trnava znovu nestrelila gól

Futbalisti Slovana zdolali v šlágri 20. kola Fortuna ligy Trenčín 2:0. Na čele tabuľky figurujú so ziskom 49 bodov.

22.02.2020 16:00 , aktualizované: 23.02.2020 16:54
Slovan, Trenčín Foto: ,
Na snímke sprava Ezekiel Henty (ŠK Slovan) a Steve Kapuadi (AS Trenčín).
debata

V súboji tímov, ktoré majú najroduktívnejší útok (pred zápasom 42–37), sa do prvej šance dostal Henty v 10. minúte po rýchlo založenej útočnej akcii. Po prečíslení však vystrelil tesne vedľa pravej žrde.

Prvý gól Slovana v jarnej časti padol v 25. minúte, keď prudký priamy kop Holmana obtrel hlavou De Marco. V 34. minúte mal šancu vyrovnať Bukari, ale zoči-voči Greifovi gólovú príležitosť nevyužil.

V 56. minúte videl žltú kartu tréner hostí Hrnčár za kritizovanie výkonu rozhodcov. V 73. minúte z rýchleho protiútoku zvýšil vedenie „belasých“ prízemnou strelou do ľavej časti bránky Ratao. V závere si domáci brankár Greif poradil s hlavičkou Šuleka a ustrážil si čisté konto.

Slovan Bratislava – AS Trenčín 2:0 (1:0)
Góly: 25. De Marco, 73. Ratao. Rozhodovali: Marhefka – Kováč, Bednár, ŽK: Moha – Križan, Hrnčár (tréner), 5980 divákov
Slovan: Greif – Pauschek, Abena, Bajrič, De Marco – De Kamps, Nono – Holman (82. Lichý) – Ratao (80. Medved), Henty (67. Daniel), Moha
Trenčín: Bergsen – Ligeon, Kapuadi, Križan, Šulek – Roguljič, El Mahdioui, Zubairu (86. Gomes) – Bukari, Čatakovič (67. Depetris), Van Kessel (62. Corryn)

Ján Kozák ml., tréner Slovana:
„V prvom polčase bolo z našej strany dosť kvalitných situácii v prečíslení, ale neboli sme pri nich vždy pokojní a kvalitní. V druhom polčase sme už hru kontrolovali. Som rád, že sme dali dva góly, príležitosť dostali aj ďalší hráči.“
Norbert Hrnčár, tréner Trenčína:
„Rozhodla efektivita v zakončení vo finálnej fáze. Domáci ju mali, strelili dva góly. My sme tých šancí mali menej.“

Trnava čaká na jarné víťazstvo

Futbalisti FK Senica zvíťazili nad Spartakom Trnava 2:0. Záhoráci ukončili štvorzápasové čakanie na plný bodový zisk a dosiahli štvrté domáce víťazstvo v tomto ligovom ročníku. Navyše, Senica sa vrátila do boja o účasť v skupine o titul.

Momentálne jej patrí ôsma priečka so ziskom 23 bodov, ale na šiesty Trenčín stráca iba jeden bod. Medzi spomenutými tímami sa v tabuľke nachádza Trnava, ktorá neskórovala ani v druhom jarnom meraní síl.

Gólová radosť hráčov Senice v zápase s Trnavou. Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Senica Gólová radosť hráčov Senice v zápase s Trnavou.

Senica urobila dôležitý krok k víťazstvu už v prvom polčase. V 36. min sa oprel do lopty 20-ročný nigérijský útočník Peter Eneji a presným volejom spoza šestnástky prekonal Dobrivoja Rusova.

Ten sa naťahoval aký bol dlhý, ale lopte na ceste do siete nedokázal zabrániť. Druhýkrát inkasoval v nadstavenom čase úvodného dejstva, keď štvrtý gól v sezóne zaznamenal Samson Akinyoola. Trnavčania po zmene strán zvýšili tempo hry, vypracovali si niekoľko príležitostí, ale Senici nestrelili gól už v piatom súťažnom stretnutí po sebe.

FK Senica – FC Spartak Trnava 2:0 (2:0)
Góly: 36. Moses, 45+1. Akinyoola. Rozhodovali: Chmura – Pozor, Galo, ŽK: Yenne, Didiba, Meliš, Addo – Sobczyk, Orlandič, 1865 divákov.
Senica: Vorel – Addo, Didiba (90.+ Černák), Mihál – Cascardo, Baumgartner (90.+ Horniak), Totka, Moses, Yenne – Akinyoola, Meliš (90. F.Buchel)
Spartak Trnava: Rusov – Izuchukwu, Mitrea, Moenza – Tzandaris (61. Pamidele) – Pereira (74. Gamboš), Grendel, Tešija, Yao (36. Tavares) – Sobczyk, Orlandič

Patrik Durkáč, tréner Senice:
„Duel sa mi hodnotí veľmi dobre a spokojne. Súpera sme si podrobne rozobrali a treba povedať, že nás ničím neprekvapil. Myslím si, že sme odohrali najlepší zápas v sezóne. Zomkli sme sa, chlapci ukázali srdce a obrovskú chuť. Veľmi rád by som toto víťazstvo venoval všetkým ľuďom, ktorí nás dnes prišli podporiť, ľuďom v klube, ktorí sa o nás starajú v týchto ťažkých časoch a rád by som ho venoval bývalému trénerovi Miškovi Ščasnému, ktorý má výraznú zásluhu na tom, ako toto mužstvo vyzerá a pôsobí na ihrisku.“
Ricardo Cheu, tréner Trnavy:
„Nerozumiem, čo sa s mojím tímom stalo v prvom polčase. Vedeli sme, že Senica má svoje problémy a pritom na trávniku pôsobila oveľa lepším dojmom, herne a bojovne. Absolútne sme neexistovali, prehrali sme každý súboj, nezískali sme žiadnu odrazenú loptu, nezaslúžili sme si bodovať. Sme sklamaní. Musíme sa dať dokopy a najbližší duel so Zlatými Moravcami jednoznačne vyhrať.“

Michalovce poskočili do najlepšej šestky

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zdolali FC Nitra 1:0.

Úvod zápasu bol obojstranne opatrný, zaujímavejšie momenty boli k videniu po štvrťhodine. Prvá vážnejšia šanca sa zrodila v 18. minúte, keď sa domáci Sidibé dostal za obranu Nitry, ale jeho strele ľavačkou chýbala razancia aj presnosť. Hostia túto výstrahu nevzali vážne a krátko nato inkasovali.

Vojtko vyhral súboj pri rohovej zástavke a po jeho prihrávke Kvocera zblízka otvoril skóre – 1:0. Potom sa dlho hralo najmä medzi šestnástkami. Spoza pokutového územia bola aj strela Ristovského v 36. minúte, ktorú zastavila pravá žrď Kirovej bránky.

Radosť Michalovčanov. Foto: SITA, Roman Hanc
MFK Zemplín Michalovce Radosť Michalovčanov.

V 60. minúte sa o druhý gól Michaloviec snažil Kolesár, ktorý však individuálnu akciu zakončil iba strelou do hráča hostí. Nitrania sa dlho nevedeli dostať do súvislejšieho tlaku, naopak v 70. minúte mohli inkasovať.

Striedajúci Kountouriotis však zakončil pohľadnú kombináciu iba vedľa bránky a krátko nato nebol na opačnej strane úspešný ani Gatarič. Záver zápasu „spestrila“ potýčka Savvidisa s Farkašom, po ktorej dostali obaja červené karty.

MFK Zemplín Michalovce – FC Nitra 1:0 (1:0)
Gól: 20. Kvocera. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Kolesár, ČK: 90. Savvidis po 2. ŽK – 90. Farkaš, 1204 divákov.
MFK Zemplín Michalovce: Kira – Konstantidis, Carrillo, Pino Soler, Vojtko – Grič – Kvocera (67. Kountouri­otis), Savvidis, Žofčák (73. Danko), P. Kolesár – Sidibé (90.+2 Neofytidis)
FC Nitra: Šípoš – Podhorín, Farkaš, Magda, Šurnovský (71. Vrábel) – Daniel (85. Danek), Faško – Chobot, Gatarič, Muleme – Ristovski

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce:
„Blahoželám našim chlapcom k víťazstvu. Nebol to ľahký zápas, to víťazstvo bolo vydreté. Po zápase s Trenčínom a prehre 1:8 sme toto víťazstvo potrebovali za každú cenu. Prvých 30 minút bolo v poriadku, boli sme častejšie na lopte než súper. Bol to ťažký zápas najmä na psychiku. Vieme, že náš výkon nebol ideálny, ale podstatné sú body, ktoré sú pre nás dôležité.“
Anatolij Demianenko, tréner FC Nitra:
„Bol to ťažký zápas s veľkým množstvom súbojov. My sme si ho však nezaslúžili vyhrať. Spravili sme viacero detských chýb. Naši hráči mali chuť vyhrať, keďže vedia, že bojujú o záchranu, ale nevyšlo to.“

DAC znovu nestrelil ani gól

Futbalisti MFK Ružomberok a FC DAC 1904 Dunajská Streda remizovali 0:0.

Do prvej šance sa v 14. minúte dostali hostia, Divkovič potiahol akciu, za obranou MFK našiel E. Ramireza, ten však v tutovej pozícii tesne minul bránku. O tri minúty neskôr z veľkej diaľky napriahol Twardzik a zazvonilo brvno DAC.

V 25. minúte letela prvá lopta medzi ružomberské žrde, ale bol to len „priateľský“ pozdrav Davisa. V 37. minúte Kmeť po autovom vhadzovaní poslal do šance Zsigmunda, no ten neprestrelil Szárasa. V prvom polčase aktívnejší domáci viac išli za gólovým cieľom ako ich súper, ale vo finálnej fáze sa nepresadili.

V 61. minúte striedajúci T. Bobček, ktorý oživil domácu ofenzívu, prenikol do šestnástky DAC, spätnou prihrávkou našiel Kostadinova a jeho gólové strelu, ktorá už smerovala do siete, zastavil Beskorovajnij.

V 69. minúte útočný ťah predviedol Zsigmund, no jeho koncovka nemohla zaskočiť Szárasa. V 73. minúte stuhla krv domácim fanúšikom, keď Čurma pri odkope si takmer dal vlastný gól, napokon lopta skončila na ľavej ružomberskej žrdi.

V závere, za filmovanie Schäfer videl druhú žltú a zároveň červenú kartu, no nič viac sa už pod Čebraťom neudialo a zápas sa skončil bezgólovou remízou.

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:0
Rozhodovali: Očenáš – Ádám, Perát, ŽK: Macík, Čurma – E. Ramirez, Davis, Schäfer, ČK: 89. Schäfer (DAC) po 2. ŽK, 1329 divákov
Ružomberok: Macík – Čurma, Mrva, Twardzik – Kojnok, Kostadinov, Zsigmund, Takáč, Kmeť (58. T. Bobček) – Almási (73. Regáli), Gerec
Dunajská Streda: Száras – D. Kružliak (65. Kalmár), Šimič, Beskorovajnij, Davis – Blackman, Schäfer, M. Vida. A. Fábry (74. Čmelík) – E. Ramirez (46. Balič), Divkovič

Ján Haspra, tréner Ružomberka:
„Do zápasu sme vstúpili trochu nervózne na môj vkus, ale je to logické, pretože imperatív postupu do prvej šestky nerobí dobre psychike našich mladých chlapcov. V stretnutí mi chýbalo väčšie tempo, hra bola dosť rozkúskovaná, nevedeli sme sa dostať do takého tempa, aby hra mala spád. Chýbala mi väčšia kvalita vpredu, viac ľahkosti pri zakončení. V druhom polčase bolo zrejmé, že o osude zápasu rozhodne jeden gól, ale ani ten nepadol. Skončilo sa to nepeknou bezgólovou remízou, tá je však zaslúžená.“
Hélder Cristóvao, tréner Dunajskej Stredy:
„Bol to veľmi dobrý zápas, ktorý mal aj žiadúcu intenzitu, keď obe mužstvá išli za víťazstvom. Videli sme dva rozdielne polčasy, prvý bol viac–menej vyrovnaný, keď priniesol po jednej šance na oboch stranách, u nás Ramirez a na druhej brvno. V druhej polovici sme mali väčšie držanie lopty, vytvárali sme si lepšie pozície, bolo vidno nejaký pokrok. Ale zaslúžená remíza, nikto si nezaslúžil prehrať, oba tímy bojovali. V závere, keď sme boli desiati, domáci sa snažili nás trochu zatlačiť.“

Žilina udrela u nováčika v závere

Futbalisti MŠK Žilina uspeli na ihrisku FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0.

V Žiari nad Hronom sa hralo na ťažkom teréne. V úvode mali šance hostia, ale Jánošíka dvakrát vychytal Jenčo.

Hlavne druhá koncovka útočníka MŠK spoza šestnástky bola nebezpečná, no domáci brankár loptu vyrazil.

Postupne prevzali iniciatívu futbalisti Pohronia. Abrahám z mierneho uhla vyprášil rukavice Holeca, potom po priamom kope Mazana Tandir zakončil v päťke z čista–jasna vedľa, vyskúšal to neskôr aj Mazan spoza šestnástky, jeho strele chýbala potrebná razancia, tú o pár sekúnd predviedol Tandir z rohu pokutového územia, ale Holec bol pripravený, dobre vykryl priestor a zasiahol.

Futbalisti MŠK Žilina. Foto: SITA, Milo Fabian
MŠK Žilina Futbalisti MŠK Žilina.

Žilinčania sa opierali o rýchle protiútoky, ktoré však nedotiahli do koncovky. V závere polčasu sa domácim zranil obranca Hatok a hostia nevyužili ešte jednu dobrú možnosť, keď Anang spoza rohu päťky neprihral, ale namieril do bočnej siete.

V druhom polčase mali o čosi navrch hráči spod Dubňa, ale chýbala im vyložená šanca. Žilinčania často zakončovali z ofsajdov a ich štandardky dobre riešila obrana Pohronia. Kapitulovala až v 75. minúte, keď Balaj uvoľnil cez zadákov súpera v šestnástke striedajúceho Kurminowského a ten nezaváhal, trafil presne k vzdialenejšej žrdi – 0:1.

Od tohto momentu prevzali iniciatívu domáci, snažili sa vyrovnať, ale do gólovej príležitosti sa nedostali.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – MŠK Žilina 0:1 (0:0)
Gól: 75. Kurminowski. Rozhodovali: Prešinský – Borsányi, Jekkel, ŽK: Mazan, Tandir – Fazlagić, Demiri, Kiwior, 1309 divákov
Pohronie: Jenčo – Hatok (42. Dzurík), Pavlík, Jacko, Župa – Obročník, Chríbik (81. Blahút) – Mazan (73. Badolo), Pellegrini, Abrahám – Tandir
Žilina: Holec – Minárik, Králik, Kiwior – Anang (90.+2 Vallo), Káčer, Fazlagič, D. Ďuriš (90.+1 Iľko), Demiri – Balaj, L. Jánošík (64. Kurminowski)

Mikuláš Radványi, tréner Pohronia:
„Mojim hráčom nemám príliš čo vytknúť, a to i napriek tomu, že prehrali. Odohrali dobrý zápas na ťažkom teréne. Bol to zápas o jednom góle, strelil ho súper, preto sme prehrali. Ak však dokážeme odohrať s takýmto súperom vyrovnanú partiu celých 90 minút, tak si myslím, že proti ďalším mužstvám to bude ešte lepšie. Sme na tom herne lepšie, no finálna fáza je problém. Pracujeme na zlepšení. Nehrali sme iba nakopávanú, vytvorili sme si dosť akcií i streleckých pokusov vzhľadom na ťažké ihrisko. Nemám teda čo veľmi hráčom vytknúť, iba ak to, že nedali gól.“
Pavol Staňo, tréner Žiliny:
„Zápas mal náboj i emóciu. Ihrisko nebolo ideálne, takže ani spôsob hry u jedného či druhého mužstva nemohol byť ideálny. Chlapci však ukázali, že majú srdce pre futbal. Ťažko hodnotiť úroveň hry, no cením si vysoko, ako oba tímy pristúpili k zápasu. Všetci siahli až na dno svojich síl, takže diváci mohli odchádzať zo štadióna spokojní.“
Dominik Holec, brankár Žiliny:
„Sú to veľmi cenné body z ihriska u húževnatého súpera na veľmi ťažkom teréne. Veľakrát to nebolo ani tak o futbale než o bojovnosti. My sme teda veľmi radi, že sme to zlomili a zápas sme vyhrali. Bolo to náročné pre všetkých. Mrzí ma, že som Jána Hatoka pri mojom výskoku zranil, za čo sa mu ospravedlňujem a želám mu skoré uzdravenie. Verím, že takýchto zápasov na takýchto zlých ihriskách bude čo najmenej.“

Sereď zaskočila ViOn

Futbalisti ŠKF iClinic Sereď zvíťazili na trávniku FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:1.

V typickom 6-bodovom stretnutí sa od úvodnej minúty hral obojstranne bojovný futbal. Ako prvý trafil medzi žrde hlavičkou Michalík, pozorného Pindrocha však neprekvapil. V 26. minúte vyskúšal šťastie na opačnej strane Kovaľ, ale Kanurič jeho strelu vytesnil na roh.

Rohový kop rozohral Kovaľ, Sloboda posunul Richtárechovi, ale jeho pokus skončil v náručí brankára hostí. Do vedenia išli domáci v 28. minúte, keď Hrnčárov prízemný center na hranicu šestnástky z prvej upratal do siete Richtárech. Po polhodine hry Richtárech prihral Dugovi a jeho strela tesne minula ľavú žrď.

Sereďská radosť. Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Ľubomír Michalík Sereďská radosť.

V 41. minúte Kelemen uvoľnil Kovaľa, s jeho strelou si však hosťujúci brankár poradil. Vyrovnanie priniesla 43. minúta, keď po zmätkoch v pokutovom území domácich sa k lopte dostal Hučko a jeho prudká krížna strela skočila v ľavom dolnom rohu brány ViOnu.

Do 2. polčasu aktívnejšie vstúpili hráči ViOnu. V 48. minúte Dugovu umiestnenú strelu zrazil na rohový kop jeden z obrancov hostí, v 56. minúte z dobrej pozície vypálil Sloboda vysoko nad. Skóre sa zmenilo v 62. minúte na druhej strane.

Ako blesk z čistého neba sa pred Pindrochom zjavil striedajúci Potoma a v koncovke sa nezmýlil. Už o 3 minúty hostia udreli opäť. Vuk potiahol akciu po ľavej strane, šikovne pousnul Pankaričanovi a ten s prehľadom Pindrocha prekonal.

Domáci sa snažili s výsledkom niečo urobiť, ale s pozornou defenzívou hostí si nevedeli poradiť. Naopak, v 81. minúte Duranského dobre namierenú strelu zrazil jeden z obrancov na roh. V záverečnom tlaku sa strelecky nepresadili Richtárech ani Ďubek.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – ŠKF iClinic Sereď 1:3 (1:1)
Góly: 28. Richtárech – 43. Hučko, 69. Potoma, 72. Pankaričan. Rozhodovali: Ochotnický – Bobko, Vitko, ŽK: Asanovič – Duranski, Ba, Jarovič, 982 divákov
Zlaté Moravce: Pindroch – Brašeň, Pintér, Asanovič, Chren – Duga (67. Ďubek), Sloboda – Hrnčár, Richtárech, Kovaľ (71. Švec) – Kelemen (52. Mészáros)
Sereď: Kanurič – Hučko, Michalík, Ba, Dabó – Duranski, Šumský (46. Potoma) – Morong, Vucenovič (57. Pankaričan), Iván (67. Vuk) – Jarovič

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec:
„Prvý polčas z našej strany bol relatívne dobrý, podarilo sa nám streliť gól. Vedeli sme o výškovej prevahe Serede. Bolo ťažké brániť piatich vysokých hráčov. Paradoxne sme dostali gól po odrazenej lopte. Po zmene strán sme išli za gólom, ale po chybe Chrena sme inkasovali. Odchodom Čögleja na operáciu sme poprehadzovali obranu, ale akosi nám to nefunguje. Nemyslím si, že je tu kríza, skôr sa strašne moc na gól nadrieme. Na druhej strane veľmi ľahko inkasujeme.“
Peter Lérant, tréner Serede:
„Bol to zápas dvoch rôznych polčasov. Prvy polčas bol obojstranne nervózny, v druhom nám vyšli všetky tri striedania. Potoma, Vuk aj Pankaričan veľmi dobre zapadli. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene.“

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda