Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stretnú sa najlepšie ofenzívy. Spolu dali 79 gólov

V uplynulom kole najvyššej futbalovej súťaže sa vyznamenali strelci AS Trenčín. Dali Michalovciam osem gólov, čo bola polovica všetkých presných zásahov minulého víkendu.

22.02.2020 08:00
Slovan a Žilina Foto: ,
Radosť hráčov Slovana.
debata

Ostatné tímy akoby sa po zimnej prestávke ešte nerozbehli. Až sedem ich vyšlo strelecky naprázdno, medzi nimi aj líder a obhajca titulu Slovan Bratislava.

Belasí sú však jasne najproduktívnejší tím celej súťaže, pripísali si v 19 zápasoch 42 gólov. V sobotu privítajú Trenčanov, v streleckom rebríčku druhé najúspešnejšie mužstvo s 37 gólmi.

Hostia si na Tehelnom poli trúfajú. "V zápase s Michalovcami sme ukázali skvelú hru. Viem však, že môžeme hrať ešte lepšie. Musíme v tomto trende pokračovať.

Už ďalší zápas bude pre nás veľkou previerkou,“ vyjadril sa na klubovej stránke Osman Bukari, ktorý si pripísal s Michalovcami prvý hetrik v kariére.

Trenčania sa moblizujú, pretože bojujú o účasť v prvej šestke, v ktorej vlani chýbali. Klub informoval, že bude predávať pre fanúšikov vstupenky na dnešný zápas za jedno euro.

Deväť euro do oficiálnej ceny doplatí sponzor klubu. Lístok bude zároveň platiť aj na nasledujúci súboj so Sereďou.

Slovan je v posledných zápasoch s Trenčínom úspešnejší. Za takmer dva roky zdolal tohto súpera tri razy a iba jeden zápas sa skončil nerozhodne. Trenčín sa pokúsi nepriaznivú bilanciu zlomiť, naposledy naplno bodoval so Slovanom 14. apríla 2018 (3:1 na Pasienkoch).

Belasí na jeseň zdolali Trenčanov 4:2 v Žiline, kde je ich súper teraz doma. „Vieme, že Trenčín je ofenzívne mužstvo a má vpredu individuality.

Videli sme, čo v prvom jarnom kole vyviedol Michalovciam, každý zápas je však iný. Myslím si, že to môže byť pre fanúšikov atraktívny zápas," uviedol na stránke Slovana obranca Jurij Medveděv.

ŠK pripravil na jar novinku – na každý domáci zápas vyčlení jeden sektor, kde budú mať voľný vstup deti zo škôl a klubov.

Dovedna pôjde o tristo miest, vstupenky si môžu záujemcovia rezervovať pred stretnutím. Na jeden zápas pozve Slovan 5-tisíc detí z celého Slovenska. Budú mať voľný vstup, ako to bolo na jeseň na súboje Európskej ligy.

Senica: nejasný investor i tréner
V senickom klube je situácia stále nejasná. Nie sú doriešené vlastnícke vzťahy, objavujú sa informácie, že klub by mohol prevziať napokon úplne nový investor.

Aj otázka trénera bola otvorená. Minulý týždeň viedli mužstvo postupne traja muži. V Dunajskej Strede sedel na lavičke na jeden zápas zo SFZ vypožičaný Eduard Pagáč.

V nedeľu by mal proti Trnave dirigovať tím Patrik Durkáč, doterajší Ščasného asistent.

Program 20. kola
Sobota: 14.00 Slovan – Trenčín (RTVS), Pohronie – Žilina, Ružomberok – Dunajská Streda, Michalovce – Nitra, Zlaté Moravce-Vráble – Sereď. Nedeľa: 14.00 Senica – Trnava (Orange Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AS Trenčín #FK Senica