Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Olejník skončil v Senici po troch dňoch: Bola to telenovela

Senica s prihliadnutím na okolnosti vstúpila do jarnej časti Fortuna ligy zázračne. S roztriešteným kádrom doplneným o dorastencov remizovala v Dunajskej Strede 0:0. Nastúpila pod vedením trénera výberu do 19 rokov Eduarda Pagáča.

18.02.2020 11:55
Jozef Olejník Foto:
Jozef Olejník.
debata (1)

Klubu zo Záhoria sa podaril nevídaný kúsok. V priebehu niekoľkých desiatok hodín sa pri kormidle prvého tímu vystriedali traja tréneri. Odvolaného Michala Ščasného nahradil Jozef Olejník, toho však pred prvým jarným zápasom „vyšachoval“ čoskoro bývalý majiteľ z Venezuely.

Ten je naďalej právoplatným šéfom klubu, keďže stále sa nepodarilo previesť akcie na nových majiteľov z Česka. Pred výjazdom do Dunajskej Stredy poslal podľa Denníka Šport odkaz:

„Hráči, ktorí nemajú so Senicou zmluvu či dohodu, nech opustia kabínu. Vzťahuje sa to aj na realizačný tím."

Musel ísť aj Olejník, na deň ho nahradil Pagáč. Toho ako trénera výberu do 19 rokov platí Slovenský futbalový zväz. Dostal výnimku na jeden zápas, no klub musí v priebehu týždňa nájsť nového trénera. A vysvetliť, ako bude fungovať ďalej.

„Pripadal som si ako v argentínskej telenovele. Vnímam to tak, že som bol vtiahnutý medzi dve kolesá, pôvodných a nových investorov, ktoré medzi sebou bojujú," naznačil aktuálne pomery v klube Olejník.

Pre možnosť pôsobiť na lavičke fortunaligového mužstva obetoval manažérske kreslo v druholigovom Poprade. Po trojdňovej anabáze oľutoval toto rozhodnutie, hoci funkciu v podtatranskom meste získal späť.

„Neviem, či sa mám z toho smiať, alebo plakať. Pár dní pred jarnou časťou sme nespoznali prakticky žiadne odpovede. Existuje len veľa otázok,“ pokračoval Olejník.

Do Popradu sa vrátil ako športový riaditeľ mládeže. Chce pomôcť s vybudovaním kvalitnej akadémie. Priznáva, že v prípade budúcej ponuky podobného charakteru si už dá väčší pozor. Zároveň potvrdil, že je nad vecou a pre SITA s úsmevom dodal:

„Mám dobrú úspešnosť (ako tréner Senice), neprehral som žiaden zápas. Ktorý tréner na Slovensku si to môže povedať? Veď zo mňa je najúspešnejší ligový tréner.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica #Fortuna liga #FK Poprad #Jozef Olejník