Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posila pre Hapala. Daniel požiada o slovenské občianstvo

Slovenskú futbalovú reprezentáciu v ostatných mesiacoch trápil nedostatok možností v krídelných priestoroch.

05.02.2020 14:57
Erik Daniel Foto:
Erik Daniel oslavuje gól v skupine Európskej ligy proti Besiktasu.
debata

Róbert Mak pred odchodom do Konyasporu v Zenite Petrohrad nehrával, v rovnakej situácii je Miroslav Stoch v PAOK. Vladimír Weiss vyhlásil, že pod vedením Pavla Hapala nebude reprezentovať, a azda najlepší na danej pozícii Albert Rusnák hrá v klube na poste ofenzívneho stredopoliara.

Mnohé sa zmenilo. Trénerovi Hapalovi pribudli lepšie možnosti. Mak by mohol začať v klube znovu hrávať, Lukáš Haraslín odišiel z Poľska na hosťovanie do kvalitnejšej súťaže (do talianskeho Sassuola) a po stretnutí s koučom nie je vylúčený ani návrat Weissa – keď si nájde klub, kde bude hrávať.

Navyše, Hapalovi čoskoro pribudne alternatíva, ktorú doposiaľ nemohol otestovať. Krídelník Slovana Bratislava Erik Daniel (28) s českým občianstvom požiada aj o slovenské a môže sa usilovať o dres s dvojkrížom na hrudi.

Bývalý hráč Liberca, Myjavy či Ružomberka sa narodil v Hodoníne. Jeho matka je Češka, otec Slovák. Keď mal jeden rok, celá rodina sa presťahoval na Záhorie do Holíča, kde vyrastal.

„Celý život žijem na Slovensku a hovorím po slovensky. Cítim sa ako Slovák, hoci papier hovorí niečo iné, a to by som chcel zmeniť. Nie je to len preto, že by som chcel byť v reprezentácii, ako si možno niekto myslí.

Reprezentácia je sen každého hráča, avšak nechcem predbiehať, predovšetkým musím podávať kvalitné výkony v klube. O občianstve som uvažoval už dlhšie. Ako cudzinec mám niektoré veci komplikovanejšie, so slovenským občianstvom by to bolo oveľa jednoduchšie.

Už sa navyše neplánujem nikam sťahovať a chcem zostať žiť na Slovensku. Pokiaľ viem, tak spĺňam všetky predpoklady ako znalosť jazyka či počet rokov strávených v krajine. Po návrate z Turecka začneme riešiť potrebné dokumenty a verím, že už čoskoro získam slovenský pas,“ povedal Daniel pre klubový web.

Erik Daniel je po jesennej časti najlepší... Foto: SITA, Martin Havran
Erik Daniel, Slovan, Tomche Grozdanovski Erik Daniel je po jesennej časti najlepší nahrávač vo Fortuna lige.

Erik Daniel má v aktuálnej sezóne v 32 súťažných zápasoch na konte 5 gólov a 11 asistencií. V lige je s 8 gólovými prihrávkami najlepší. Za ostatného tri a pol roka má na konte v domácej súťaži 29 asistencií (minulú jar v Ružomberku neodohral). Ak v Slovane ešte vygraduje výkonnosť, môže byť pre Hapala zaujímavou posilou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Pavel Hapal #Fortuna liga #slovenskí futbalisti #Erik Daniel