Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Päťka od Brna i Boleslavi. Dunajskú však viac trápi nulová ofenzíva

Futbalisti DAC Dunajská Streda sa v príprave na jarnú časť ligy trápia v koncovke. V zimnej príprave zatiaľ odohrali štyri zápasy, pričom v troch ani raz neskórovali.

25.01.2020 17:08
Helder Cristovao Foto: ,
Tréner futbalistov DAC Dunajská Streda Helder Cristovao.
debata

Naopak, inkasovali dvanásť gólov. A to paradoxne po tom, ako nový tréner tímu Helder Cristovao zmenil štýl hry, ktorý je viac defenzívnejší v porovnaní s prejavom jeho predchodcu Petra Hyballu.

DAC si prípravu spestruje zimnou ligou Tipsportu. Postupne prehral s Brnom 0:5, so Skalicou 0:1 a zvíťazil 2:1 nad Nitrou. V sobotňajšom dueli Tipsport Cupu na Malte však opäť dostal „päťku“ od Mladej Boleslavi.

„Je to príprava, ale zasa to nemôžeme brať na ľahkú váhu. Nedávame góly a niekde je problém. Prišiel nový tréner, zmenili sme štýl hry, to má samozrejme tiež dosah. Ale, aby sme dali dva góly v štyroch zápasoch, to je zlé. Zozadu, keď robíme výstavbu, to je v pohode, ale v ofenzíve sme nuloví,“ povedal stredopoliar Martin Bednár.

Dunajskostredčania po jesennej časti zmenili trénera, ktorý priniesol do tímu nové veci. Zatiaľ však nevychádzajú podľa predstáv.

„Chce držať viac loptu ako tréner Hyballa, nehráme "hurá“ futbal. Chce hrať viac zo zabezpečenej obrany. Vyznieva to hlúpo, keďže teraz dostávame veľa gólov, ale tréner si na obranu potrpí. Dúfam, že sa to zmení a začneme strieľať góly," dodal Bednár na adresu Cristovaa.

Samotnému stredopoliarovi tento štýl vyhovuje viac ako predošlý. „Mne vyhovuje viac tento nový štýl. Ešte sme si na neho asi nezvykli, ale dúfam, že to bude lepšie.“

V zápase o bronz sa na Malte stretne DAC proti Baníku Ostrava a hráči slovenského tímu chcú napraviť predchádzajúce neúspešné výsledky. „Určite chceme vyhrať. A potom aj ďalšie zápasy. Chceme sa dobre pripraviť na ligu,“ povedal Bednár.

Na Malte našli futbalisti DAC-u výborné podmienky. V ostrovnej krajine v Stredozemnom mori panuje príjemné počasie s dennou teplotou 17 stupňov Celzia. „Podmienky na trénovanie sú skvelé, ihriská sú výborne pripravené. Nie je tu ani teplo, ani zima, ideálne podmienky,“ skonštatoval stredopoliar DAC.

České tímy, ktoré na Malte štartujú tiež, odohrajú po turnaji Tipsport Cup prípravné zápasy proti maltským tímom. Hráči Dunajskej Stredy túto možnosť nevyužili a budú sa venovať iba tréningovému procesu.

„Ja by som si ešte jeden zápas na záver sústredenia doprial. Ale na druhej strane, budeme mať čas dostať do krvi veci, ktoré od nás tréner požaduje,“ uzavrel Bednár.

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda