Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za americkým snom. Oravec opustil Dunajskú Stredu

Slovenský reprezentant do 21 rokov Matej Oravec prestúpil z DAC Dunajská Streda do Philadelphie Union v zámorskej MLS. S novým zamestnávateľom podpísal trojročný kontrakt s klubovou opciou aj na štvrtý. V MLS bude tretím Slovákom - Albert Rusnák hrá za Real Salt Lake a Ján Greguš za Minnesotu United.

20.01.2020 16:33 , aktualizované: 16:41
debata

"Športový riaditeľ Philadelphie pre Európu nás kontaktoval v decembri. Rokovania trvali istú dobu, hráč si medzitým pozrel nové prostredie, keď počas sviatkov navštívil klub. Oravec sníval o prestupe do tejto ligy a želáme mu v nej veľa úspechov.

Jedná sa o prvý priamy prestup z Fortuna ligy do MLS. Veríme, že Mateja budeme v Európe pravidelne vídať v zápasoch slovenskej reprezentácie," povedal pre klubový web športový riaditeľ DAC Jan Van Daele.

"Zažil som tu krásny polrok, na ktorý určite nikdy nezabudnem. Rád by som sa poďakoval všetkým v klube od upratovačiek až po majiteľa a, samozrejme, aj fanúšikom za výbornú atmosféru a vytrvalú podporu v zápasoch doma aj vonku.

Na DAC budem spomínať v dobrom a chalanom držím palce, aby ešte zabojovali o titul a v pohári to dotiahli do úspešného konca,“ povedal Matej Oravec pre oficiálny web FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Odchovanec trnavského Spartaka podpísal vo Philadelphii trojročný kontrakt s možnosťou predĺženia spolupráce o ďalších dvanásť mesiacov, výšku odstupného nezverejnili.

„Sme veľmi radi, že môžeme privítať Mateja vo Philadelphii Union. Je to pohyblivý a agresívny stredopoliar, ktorého zdobí dobrá prihrávka pri výstavbe útoku,“ povedal športový riaditeľ klubu Ernst Tanner.

Základná časť MLS odštartuje 29. februára. V uplynulom ročníku skončila Philadelphia vo Východnej konferencii na tretej priečke a v konferenčnom semifinále play off potom vypadla s Atlantou.

Oravec sa stal piatym Slovákom v zámorskej MLS. Vôbec prvým bol niekdajší útočník Ľubomír Reiter v Chicagu Fire (2005).

Na 45-ročného Stropkovčana neskôr nadviazal Adam Nemec v FC New York City (2015). V súťaži stále účinkujú Albert Rusnák z Realu Salt Lake a Ján Greguš z Minnesoty United.

debata chyba
Viac na túto tému: #MLS #DAC Dunajská Streda #Fortuna liga #Matej Oravec #Philadelphia Union