Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Stop záchranárskym prácam. Ukrajinci chcú s Nitrou do Ligy majstrov

Jediný bod nad úplným dnom Fortuna ligy, úbohých 14 strelených gólov v 18 zápasoch a vážne, nielen športové, problémy. Futbalový klub v Nitre je pred jarnou časťou najvyššej súťaže v mizernej kondícii. Nielen krátkodobú, no i dlhodobú budúcnosť tímu spod Zobora majú zmeniť noví ukrajinskí akcionári.

20.01.2020 12:05
Andrej Kolesnik Foto: ,
Zľava nový tréner FC Nitra Anatolij Vasiľovič Demjanenko a riaditeľ klubu Andrej Kolesnik.
debata (9)

Špekulovalo sa, že investičná skupina z východu má prevziať 80 % akcií FC Nitra. Podľa čoskoro prezidenta klubu Andrija Kolesnika rokovania so starými akcionármi stále prebiehajú. Ukrajinci sa neponáhľajú ani so stanovením rozpočtu, odvíjať sa bude aj podľa toho, ako dopadne jarná časť.

Hlavnými krátkodobými cieľmi Ukrajincov sú športová a finančná stabilizácia klubu aj záchrana v najvyššej súťaži. Kolesnik taktiež vyjadril túžbu priviesť fanúšikov späť na tribúny.

"Mojou úlohou a povinnosťou je stretnúť sa s fanúšikmi. V čo najbližšom čase. Veď majstrovský zápas je bez divákov iba priateľský. Budem veľmi vnímavo počúvať ich kritiku a želania.

Zimná príprava sa iba začala, ešte nechcem rozprávať, že už hráme iným systémom. Ale môžem smelo vyhlásiť, že toľko tréningov a v takej kvalite, aké mužstvo teraz podstúpilo, predtým nemalo.

Preto prosím fanúšikov, aby namiesto kritiky podporili svoj milovaný klub. Potrebujeme ich dôveru. Môžem im sľúbiť, že uvidia kvalitu. Potrebujeme však čas," povedal Kolesnik pre denník Šport.

Noví akcionári minimálne v prvej etape neplánujú príval zahraničných akvizícií: "Sústredíme sa na hráčov z našej perfektnej akadémie. Máme veľa ambicióznych mladíkov. Našou úlohou je dostať ich na vysokú futbalovú úroveň a do reprezentácií. Čím viac odchovancov bude hrať, tým lepšie.

Ale všetci chcú výsledky. A my tiež. Preto budú hrať iba tí, ktorí splnia kvalitatívne požiadavky. Pretože raz chceme byť majstri Slovenska.”

Zľava nový tréner FC Nitra Anatolij Vasiľovič... Foto: TASR, Henrich Mišovič
Andrej Kolesnik Zľava nový tréner FC Nitra Anatolij Vasiľovič Demjanenko a športový riaditeľ klubu Andrej Kolesnik.

Kolesnikov v rozhovore neskrýval veľké ambície, ktoré má jeho skupina pod Zoborom. Nebál sa dokonca vysloviť: "Už o tri roky chceme hrať Európsku ligu. A o päť rokov Ligu majstrov.”

Veľké ambície, veľké plány, veľké reči. Budú s tým korešpondovať aj činy a predovšetkým výsledky? Napokon, Nitra začne jarnú časť hlboko namočená v záchranárskom boji. A to po dvoch bezpečných záchranách s finišom na 7. mieste.

"Skutočne nikto okrem nás neverí, že Nitru zachránime? Touto otázkou sa vôbec nezaoberáme. Tvrdím, že na deväťdesiatdeväť percent – nie na sto, lebo jedno tam vždy musíte nechať – sa zachránime.”

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #Fortuna liga #Andrij Kolesnik