Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ponuky na Šporara sú už lákavé. Záujem o Greifa ochladol

Futbalisti Slovana Bratislava majú za sebou vydarenú jeseň. V lige suverénne vedú tabuľku s desaťbodovým náskokom pred Žilinou a napriek rozpačitému začiatku si nespravili hanbu ani v Európe. Hlavnými postavami úspechu "belasých" boli útočník Andraž Šporar a brankár Dominik Greif. Kým o jedného sa zahraničné kluby trhajú, o druhého záujem vyhasol.

10.01.2020 12:09 , aktualizované: 18:08
Andraž Špora Foto: ,
Andraž Šporar (vľavo) v dueli Európskej ligy proti Wolverhamptonu.
debata

Slovinský zakončovateľ je v hľadáčiku viacerých európskych klubov. Dlhšie sa hovorí o záujme Celticu Glasgow, najnovšie pribudol interes z Portugalska.

„Môžem potvrdiť, že máme oficiálnu ponuku zo Sportingu Lisabon. Okrem Sportingu je však viacero záujemcov, s ktorými rokujeme, takže zatiaľ nie je jasné, či a kam Andraž prestúpi. Dostali sme ponuku aj z arabského sveta a ďalších krajín,“ prezradil generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml.

Slovan už dávnejšie avizoval, že svoju najväčšiu hviezdu nepustí „za dobré slovo“. Stúpajúci záujem zvýšil aj cenu za 25-ročného Šporara.

„Ešte by som nerád predbiehal. Je možné, že Andraž zostane, ale ponuky sú už na takej úrovni, aby boli pre klub zaujímavé,“ pokračoval Kmotrík ml. Podľa mediálnych informácii „belasí“ žiadajú čiastku na úrovni 7–8 miliónov eur, no Kmotrík ponuky nešpecifikoval:

„Nechcem nič konkretizovať, ale ak sa transfer skompletizuje, Šporar bude určite najdrahší prestup zo Slovenska.“

Športový riaditeľ Slovana Richard Trutz pred odletom tímu na sústredenie do Turecka povedal: „Momentálne máme letenku aj pre Andraža. Situácia sa mení z hodiny na hodinu, takže nemôžem vylúčiť, že s nami pocestuje, ani jeho prestup do iného klubu.“

Dominik Greif. Foto: Profimedia
Dominik Greif Dominik Greif.

V opačnej situácii je Greif. Dvadsaťdvaročný brankár zaujal svojimi výkonmi v Európskej lige, keď viackrát podržal tím. Aj v súvislosti s ním sa skloňoval záujem zo zahraničia, napokon však všetko smeruje k jeho zotrvaniu v Bratislave.

„Pokiaľ viem, zatiaľ ma nikto nechce a neexistuje žiadna ponuka,“ povedal so smiechom Greif. S jeho pokračovaním počíta aj Kmotrík ml.: „Na Greifa nemáme žiadnu oficiálnu ponuku, takže predpokladám, že zostane.“

Slovan taktiež predĺžil zmluvy so štyrmi obrancami. Sú nimi Vasil Božikov, Lukáš Pauschek, Vernon de Marco a Jurij Medveděv, Božikov a Pauschek podpísali nové zmluvy na 2,5 roka, De Marco a Medveděv na 3,5 roka, informoval klubový web.

„Slovan bol moja priorita. Tento klub rastie z roka na rok. Musím poďakovať prezidentovi za neustále zlepšovanie podmienok. Verím, že tu môžem napredovať a vyhrávať trofeje,“ povedal Božikov.

Kapitán Slovana Bratislava Vasil Božikov. Foto: SITA, Martin Medňanský
Božikov Kapitán Slovana Bratislava Vasil Božikov.

"Slovan predĺžil kontrakty s kapitánom Vasilom Božikovom, ktorému sa pôvodná zmluva končila v lete, a taktiež s Vernonom de Marcom, autorom postupového gólu z dvojzápasu s PAOK-om Solún.

V belasom zostáva aj odchovanec Lukáš Pauschek, ktorému by pôvodná dohoda vypršala na konci januára. Aj vzhľadom na výrazný záujem zo zahraničia si Slovan poistil služby obrancu Jurija Medveděva," uviedol fortunaligista.

V tejto chvíli je z pohľadu odchodov aktuálna iba budúcnosť Andraža Šporara, o ktorého Slovan eviduje záujem z viacerých zahraničných klubov. V Slovane pokračuje aj brazílsky ofenzívny univerzál Rafael Ratao, ktorý na jeseň strelil sedem gólov.

"Prioritou vedenia klubu je udržať káder pokope bez výraznejších zmien. Vďaka úspešným krokom na prestupovom trhu sme dokázali vytvoriť silnú kostru mužstva, ktorá má dlhodobú perspektívu,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Posilou do budúcnosti je 20-ročný útočník Žan Medved, ktorý je odchovancom slovinského Mariboru. Následne bol kmeňovým hráčom Olimpije Ľubľana, na jeseň hosťoval v druholigovom NK Fuzinar, kde strelil 14 gólov.

"Žan Medved pocestuje na sústredenie do Turecka a bude len na ňom, ako zabojuje o svoje miesto. Keďže prichádza ako hráč s potenciálom do budúcna, je možné, že bude na jar nastupovať aj za našu juniorku.

Dlhšie sme ho sledovali, na jeseň sa mu mimoriadne strelecky darilo a chceme ho ďalej rozvíjať,“ tvrdí Kmotrík ml.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Richard Trutz #Vasil Božikov #Andraž Šporar #Ivan Kmotrík ml. #Dominik Greif