Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nitru vlastnia Ukrajinci. Tím povedie vicemajster Európy

Slovenský futbalový fortunaligista FC Nitra má od januára nových majiteľov, klub kúpil ukrajinský investor.

06.01.2020 11:30
Milan Ristovski Foto: ,
Futbalisti FC Nitra.
debata (14)

Novým trénerom sa stal Anatolij Vasiľovič Demjanenko, športovým riaditeľom bude Andrej Kolesnik.

Na štarte zimnej prípravy o tom informoval klub na tlačovej konferencii. Šesťdesiatročný Demjanenko je bývalým reprezentačným obrancom ZSSR, na ME 1988 získal striebro. Hral na troch MS, je päťnásobným majstrom ZSSR a s Dynamom Kyjev vyhral v roku 1986 Pohár víťazov pohárov.

„Čaká nás ťažká úloha zachrániť Nitru vo Fortuna lige. Tiež chceme mať úspech v Slovenskom pohári. Vieme, že za posledné roky sa tu vymenilo viacero hráčov. Budeme sa spoliehať na futbalistov, ktorí sú momentálne v kádri. Chceme dať šancu aj mladým hráčom, aj skúsenejším. Čaká nás veľa práce. Dôležité bude, aby hráči verili trénerovi a tréner hráčom. Uvidíme, ako nutné bude posilnenie mužstva. Dôležitých bude päť úvodných súťažných zápasov v jarnej sezóne,“ povedal najlepší futbalista ZSSR z roku 1985.

Nitra absolvuje prípravu v domácich podmienkach. V pláne má odohrať 6 prípravných zápasov. Bude hrať v zimnej Tipsport lige so Skalicou, Brnom a DAC Dunajská Streda.

Absolvuje tiež zápas v Rakúsku proti Riedu, potom duel s Banskou Bystricou a generálkou na FL bude súboj s Popradom. Nitra je po jeseni v tabuľke na predposlednom 11. mieste, na desiatu Sereď stráca tri body.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #Anatolij Vasiľovič Demjanenko