Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani Janov, ani Žilina. Boženík má ponuku z Nemecka

Na stole mal ponuku z CSKA Moskva, prestup zo Žiliny vyzeral nádejne. Potom do jednaní vstúpil skaut Martin Petráš so záujmom z Janova. Nasledovalo vystúpenie šéfa Žiliny Jozefa Antošíka, ktorý okrem iného povedal: "Keď sa zatneme, Róbert Boženík nikam nepôjde." Výsledkom sú narušené vzťahy a napätá situácia, ktorú reprezentačný útočník Boženík nesie ťažko. Riešením môže byť ponuka z Nemecka.

04.01.2020 12:11
Boženík Foto: ,
Róbert Boženík sa v kvalifikácii na ME 2020 presadil proti Chorvátsku, Maďarsku i Azerbajdžanu.
debata (10)

O stále len dvadsaťročného strelca sa zaujíma Hamburger SV. Klub s bohatou históriou má na konte šesť majstrovských titulov, viac ich získali iba Bayern Mníchov, Norimberg, Dortmund a Schalke.

Mužstvo známeho trénera Dietera Heckinga je momentálne druhé v II. bundeslige. Pokúša sa o návrat do najvyššej súťaže po dvoch rokoch. Záujem klubu o Boženíka potvrdil pre šport.sk hráčov agent Martin Petráš:

„Riešime viacero alternatív. Momentálne prebieha jednanie s Hamburgom, od ktorého prišla konkrétna ponuka. Máme ale rozrobené aj ďalšie kluby. Či už je to Taliansko, Francúzsko, Anglicko, Holandsko a v prípade HSV aj Nemecko."

V záujme hráča i agenta je nájsť klub s ambíciami, kde Boženík dostane dostatok priestoru. Zároveň však musia byť splnené finančné nároky Žiliny, ktorá má futbalistu zazmluvneného.

„Požiadavky Žiliny nie sú malé, čo je po jeho výkonoch či už v drese MŠK alebo reprezentácii pochopiteľné. Nie je to však jednoduché, pretože je potrebné nájsť najmä správny kompromis pre všetky strany, no najmä pre hráča.

Je potrebné nájsť ten správny klub, ktorý by takisto vedel zaplatiť Žiline to, čo žiada. Rokovania prebiehajú a vidím to tak, že všetko by sa mohlo sfinalizovať niekedy v polovici januára," pokračuje Petráš.

Martin Petráš (vľavo) pri oznámení zatiaľ... Foto: Pravda, IVAN MAJERSKY
Martin Petráš Martin Petráš (vľavo) pri oznámení zatiaľ najväčšieho prestupu kariéry - presun Denisa Vavra z FC Kodaň do Lazia Rím.

Potvrdil, že Janov sa prvým zahraničným angažmánom Boženíka nestane: "Bola tam ponuka z FC Janov, pre Žilinu finančné zaujímavá, lenže to sme nakoniec zvážili. Tento klub nie je teraz finančne stabilizovaný.

Robo je nachystaný, prípravu začne so Žilinou ako hráč MŠK a uvidíme, čo prinesú najbližšie dni,” vraví Petráš, hoci nepredpokladá, že Boženík bude na jar obliekať žlto-zelený dres:

„Hovorí sa, že nikdy nehovor nikdy, ale po tom, čo všetko sa udialo v Žiline, Robo chce vyskúšať niečo iné.“

Hamburger SV podľa šport.sk ponúka Žiline za Boženíka tri milióny eur. Antošík má chcieť ešte o dva milióny viac. Nemecký gigant môže byť vzhľadom na záujem ďalších klubov naklonený k navýšeniu ponuky. Podľa Petráša by bol Hamburg dobrou voľbou v kariére Boženíka:

„V Hamburgu sú noví ľudia – športový riaditeľ z Hoffenheimu, či bývalý tréner Borussie Mönchengladbach Dieter Hecking. Títo ľudia chcú dostať Hamburg späť do Bundesligy, čo pre nich nie je ľahké, pretože sú v každom zápase favoritom a je na nich vždy veľký tlak.

V Nemecku je ale tento klub stále pojmom a pre Roba by to mohlo byť ideálne prostredie. Všetko je na rokovaní medzi HSV a Žilinou a nesmieme zabúdať, že sú tam aj ďalší záujemcovia. Je to najmä na Robovi, kam sa rozhodne ísť."

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Fortuna liga #Martin Petráš #Hamburger SV #II. bundesliga #Jozef Antošík #Róbert Boženík