Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šporar za dôveru platil gólmi. Ukázal som, že mám na viac

Po jesennej časti futbalovej ligy vedie tabuľku kanonierov Andraž Šporar. Útočník Slovana strelil dvanásť gólov. O tri menej ako pred rokom.

09.12.2019 15:00
Andraž Šporar Foto: ,
Andraž Šporar je s dvanástimi gólmi najlepší strelec Fortuna ligy.
debata

Túto jeseň však nastúpil len v jedenástich ligových zápasoch. Minulý rok dal pätnásť gólov v šestnástich stretnutiach. Na jar sa stal kráľom strelcov s 29 gólmi a vyrovnal rekord Róberta Semeníka.

Ste spokojný so svojou streleckou jesennou bilanciou?

Určite, som veľmi spokojný. Dvanásť gólov je dosť. V niekoľkých ligových stretnutiach som chýbal. Spolu som dal na jeseň devätnásť gólov. To je dobrá efektivita. Koľko gólov má druhý strelec v poradí?

Dvaja strelili po osem…

Takže keď odídem, majú šancu ma prekonať…

Na jar už nebudete dávať góly v slovenskej lige?

To netvrdím. Ešte neviem. Len vravím – keby som odišiel… Súperi zaostávajú o štyri góly, uvidíme, či ich dajú na jar viac.

Máte za sebou úspešný rok. Cítite, že je čas posunúť sa v kariére…

Neuvažujem teraz o tom. Čo bude, bude. Dúfam, že som ukázal, že mám aj na niečo viac. Ďakujem Slovanu, že mi to umožnil. Vrátil mi radosť z futbalu. Prišiel som do Bratislavy v ťažkej situácii a pán Kmotrík mi veril. Odmenil som sa gólmi. Máme ešte vo štvrtok zápas, rád by som dal ešte gól-dva. A potom pôjdem na dovolenku. Cítim sa unavený. Ak to nie je vidieť, je to dobré… V uplynulých desiatich dňoch som odohral štyri zápasy. To je dosť.

Slovan na jeseň v lige dominoval, vedie s desaťbodovým náskokom. Ako hodnotíte prvú časť sezóny?

Ako veľmi dobrú. Aj vlani sme boli dominantní a teraz sme urobili ešte o niečo viac, hrali sme ťažké zápasy v Európskej lige. Ukázali sme, že v domácej súťaži nemáme príliš veľkú konkurenciu.

Vystihuje váš náskok reálny výkonnostný rozdiel medzi vami a ostatnou domácou konkurenciou?

To sa ťažko posudzuje, ale myslím si, že momentálne predstavujeme v súťaži iný výkonnostný level. To sa prejavilo. Šulla chytil proti Žiline penaltu a čoskoro sme strelili prvý gól. Ľudia si možno myslia, že je to štastie, ale tak to nie je. To je kvalita, v našom tíme ju máme. Je to normálne, lebo Slovan je najväčší slovenský klub, má najlepších hráčov, investoval veľa peňazí.

V čom najviac Slovan prevýšil súperov?

Dávali sme veľa gólov. Smerom dopredu máme veľkú kvalitu a dokážeme streliť gól každému, doma i v Európe. Ale bolo aj dosť stretnutí, v ktorých sme si udržali nulu na konte inkasovaných gólov. Urobili sme v defenzíve pokrok. Boli sme kompaktní. Hoci v posledných zápasoch, napríklad aj proti Žiline, to úplne neplatilo a aj súper mal dosť šancí.

Útočník Slovana Bratislava Andraž Šporar... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Šporar, Útočník Slovana Bratislava Andraž Šporar obchádza brankára Dunajskej Stredy Martina Jedličku a rozhoduje o víťazstve belasých.

V slovenskej lige ste odohrali posledný zápas roka, ale ešte nie je koniec. Až vo štvrtok sa rozlúčite s jeseňou zápasom s Bragou. Bude náročné udržať si koncentráciu na tento súboj?

Nie, vieme dlho, že končíme vo štvrtok s Bragou. Verím, že príde veľa divákov, viac ako naposledy v ligovom stretnutí s Dunajskou Stredou. Hráme s kvalitným súperom a bude to dobrý zápas.

Už však nemáte šancu na postup zo skupiny…

Samozrejme, bolo by lepšie, keby sa ešte v tomto súboji rozhodovalo, ale to nemení nič na tom, že chceme doma vyhrať a rozlúčiť sa úspešne s rokom. Neviem prečo, ale trávnik na Tehelnom poli nie je dobrý. Ťažšie sa po ňom behá, ale pre oba tímy bude rovnaký, takže to nerozhodne. Bude to ťažký zápas, lebo Braga ma dobré mužstvo a hrá rýchly futbal.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Andraž Šporar