Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlaté Moravce ostro reagovali na obvinenia trénera Senice z rasizmu

„Toľko rasistov na tribúne som ešte nezažil. Aby ľudia desať minút vkuse nadávali hráčom do čokolád a kakaa. Príde mi to úsmevné, ale aj choré, že sa to deje na tribúnach. Pre mňa sú to chudáci. Zlaté Moravce majú troch Brazílčanov a neuvedomujú si to. Úbohosť...“

04.12.2019 17:22
Senica, Foto: ,
V kádri Senice pôsobí veľké množstvo cudzincov.
debata (2)

To boli slová trénera futbalistov Senice Michala Ščasného po sobotňajšom zápase 17. kola Fortuna ligy na pôde Zlatých Moraviec. Klub obvinenia vyšetril, konzultoval ich s viacerými prítomnými a vydal stanovisko, ktoré vám prinášame bez redakčných úprav:

Stanovisko Zlatých Moraviec

Po dôkladnom preverení v rámci všetkých dostupných kanálov vyjadruje náš klub znepokojenie nad zneužívaním tém týkajúcich sa prejavov rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a intolerancie. Zdrojov, kde sme si overovali prípadné uvedené prejavy, sme mali niekoľko. V prvom rade to bol záznam zápasu, ďalej delegované osoby, to znamená delegáti a rozhodcovia, zástupcovia ÚLK, nezávislí diváci vo VIP priestoroch a novinári.

Všetko osoby, ktoré boli priamo na uvedenom zápase a to priamo nad oboma striedačkami. Teda v tesnej blízkosti miesta, odkiaľ mal tréner hostí tieto pokriky registrovať. Nikto, podotýkame nikto, ani len nenaznačil, že nejaký nešportový pokrik na adresu hráčov Senice, ako uviedol ich tréner Ščasný, zaregistroval alebo počul. Preto jeho slová nepovažujeme za relevantné ani ďalej komentovať či zaoberať sa jeho vyjadreniami.

Dokonca to nepovažujeme ani za konfrontáciu tvrdenia proti tvrdeniu, ale za výmysel trénera FK Senica. Napriek tomu sa prostredníctvom nášho generálneho manažéra Mareka Ondrejku, trénerovi Ščasnému, hráčom a celému klubu FK Senica v pondelok za prípadné nešportové správanie našich divákov ospravedlnil. Lebo tak sme to ihneď považovali za korektné, slušné a morálne.

Dnes však musíme konštatovať, že na takéto ospravedlnenie nebol žiadny dôvod, lebo k žiadnemu prejavu údajného rasizmu na našom štadióne počas spomínaného stretnutia neprišlo. Náš klub nikdy nemal problémy s nešportovým správaním sa našich fanúšikov. Ak by len náznakom k niečomu podobnému prišlo, okamžite by konal. A o to razantnejšie, ak by išlo o náznaky týkajúce sa prejavov rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a intolerancie. Tvrdo sa od podobných prejavov dištancujeme a budeme dištancovať.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica #Fortuna liga #FC ViOn Zlaté Moravce #Michal Ščasný