Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bezgólový šláger. Kozák: Sme najlepší na Slovensku

Futbalisti MŠK Žilina remizovali v nedeľu pod Dubňom s majstrovským Slovanom Bratislava 0:0 v 17. kole Fortuna ligy. "Belasí" vedú tabuľku o sedem bodov pred druhou Dunajskou Stredou, tretia Žilina stráca na lídra 10 bodov.

01.12.2019 17:06 , aktualizované: 17:55
Róbert Boženík Foto: ,
Róbert Boženík (Žilina) sa snaží uniknúť stopérovi Slovana Myentymu Abenovi.
debata (4)

Šláger kola aj mesiaca otvorila šanca Dražiča v 6. min., ktorý však z päťky prestrelil bránu Žiliny. Iniciatívnejší boli potom domáci a mali viac z hry.

V 9. min. vošiel Bernát s loptou do šestnástky, ale preváhal moment prihrávky, o pár minút Ďuriš a po ňom Fazlagič sa zastreľovali.

V 17. min. mieril tesne vedľa Káčer strelou po zemi. Slovan sa prebral až po ďalšej strele domácich, ktorú zariadil strelou Demiri a pokryl Šulla. Po polhodine hry vystrelil v šestnástke nebezpečne Daniel a Holec iba očami tlačil loptu vedľa ľavej žrde.

O necelých desať minút skúšal Šullovu pozornosť Boženík, ale lopta letela tesne nad bránu a pár minút pred koncom prvého polčasu pri Bernátovej šanci zasiahol Šulla.

Slovan mal v úvode druhého polčasu niekoľko dobrých príležitostí, ale tú najväčšiu v 51. min. chytil Šporarovi Holec.

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Žilinčan Ján Bernát sa snaží dostať pod tlak...

Pri šanciach Rataa v 54. a 57. min. stálo pri domácich šťastie a dvakrát ľavá žrď. Domáci kontrovali závarom po rohu Káčera, po ktorom sa do ďalšej šance dostal na opačnej strane Šporar, no jeho hlavičku Holec aj s prispením svojich obrancov chytil.

Ofenzívna hra na obe strany sa divákom páčila, nešetrili potleskom, ale gól stále neprichádzal. V 73. min. sa Šporar s loptou rútil na Holeca, obrana MŠK mu nestíhala, ale Holec výborne zmenšil strelcovi hostí uhol a loptu vytlačil na roh.

To isté spravil pri prieniku domácemu Diazovi o dve minúty nato aj hosťujúci Šulla. Hostia poslali do ofenzívy čerstvé sily, ale tempo šancí ustalo a pod Dubňom sa čoraz viac črtala bezgólová remíza.

Všetko mohol zmeniť v poslednej minúte bo Demiriho centri zľava Boženík, ale mieril iba tesne nad, a tak sa diváci gólu nedočkali.

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 0:0
Rozhodovali: Glova – Benko, Hrčka, ŽK: Ljubičič (Slovan), 4448 divákov.
Žilina: Holec – Anang, Kaša, Králik, Kiwior – Fazlagič (84. Paur) – Káčer, Bernát (59. Diaz) – Ďuriš (68. Jánošík), Boženík, Demiri
Slovan: Šulla – Bajrič, Abena, Božikov, Suchockij – De Kamps, Ljubičič – Daniel (87. Pauschek), Ratao (75. Moha), Dražič (75. Holman) – Šporar

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: „Pre nás bol súboj so Slovanom veľkou skúsenosťou. Hrať proti tímu, ako je Slovan, je pre mladých hráčov veľmi dôležité do budúcnosti. Absentovala mi u nás väčšia kvalita v ofenzíve, Slovan bol v tom lepší, ale chlapcov musím pochváliť za prístup a nasadenie, ktoré do zápasu dali. Remíza je asi spravodlivá, oba tímy mali šance, ale ak by padli aj nejaké góly, bolo by to pre divákov lepšie.„
Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Chceli sme vyhrať, aj sme si to, podľa mňa, zaslúžili. Chýbala nám lepšia efektivita a riešenie finálnych situácií. Ukázali sme, že sme najlepší na Slovensku. Žilina sa na nás pripravovala celý týždeň, a hoci sme mali náročný program, aj tak sme boli lepší. Bod z tohto zápasu je v poriadku.“

4 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava