Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC stráca kapitánov. Tréner vyvrátil, že sa hráči bili

Dunajskostredský DAC mal v aktuálnej sezóne už piatich kapitánov. V súboji s Nitrou nastúpil s páskou Eric Davis.

01.12.2019 16:27 , aktualizované: 02.12.2019 15:31
DAC Foto: ,
Futbalisti Dunajskej Stredy.
debata

V priebehu roka po predchádzajúcich kapitánoch Marinovi Ljubičičovi a Tomášovi Hukovi nastúpil v lete na tento post Zsolt Kalmár, ktorého však na jeseň prenasledovali zranenia, preto v uplynulých zápasoch nosili pásku na rukáve Dominik Kružliak, Kristián Koštrna a predtým aspoň symbolicky Ľubomír Šatka pred odchodom do Lechu Poznaň.

Pred subojom s Nitrou prekvapila správa, že DAC uvoľnil z kádra Koštrnu, ktorý zostal zatiaľ na dva zápasy „mimo službu“.

Dôvody sú nejasné, ale Koštrna si podľa prvých informácií môže v zime hľadať nový klub. K jeho situácii sa po zápase s Nitrou vyjadril aj tréner Peter Hyballa. Naznačil, že o osude člena širšieho kádra slovenskej reprezentácie, ktorý pôsobí v DAC viac ako dva roky, sa ešte definitívne nerozhodlo.

"V posledných dvoch-troch týždňoch som cítil, že je v šatni nejaký problém, rozprával som sa aj s hráčmi. Keďže som videl, že sa problémy prenášajú do zápasov, dohodli sme sa, že bude lepšie, keď v závere jesene zostane Koštrna mimo kádra.

Mám s ním veľmi dobrý vzťah, výborne sme spolupracovali. Môže sa stať, že sa do tímu ešte vráti," vysvetlil tréner.

Moha zo Slovana posiela na trávnik hráča... Foto: SITA, Martin Medňanský
Moha, Kristián Koštrna Moha zo Slovana posiela na trávnik hráča Dunajskej Stredy Kristiána Koštrnu.

Hyballa vyvracal fámy, že hráči sa pred zápasom v Michalovciach pobili a havária autobusu, pri ktorej utrpel menšie zranenie Kružliak, sa vôbec nestala.

„To je hlúposť, mali sme haváriu a Kružliak pri brzdení autobusu nedokázal zabrániť pádu, udrel sa. Hlúposť je aj to, že hráči nedostávajú načas výplatu. V klube sú nejaké problémy, ale čo sa týka financií, je absolútne korektný a profesionálny,“ zdôraznil Hyballa.

Napriek posledným problémom a predchádzajúcemu debaklu v Michalovciach (0:5) DAC vydrel tesné víťazstvo nad predposlednou Nitrou, ktorá v troch predchádzajúcich zápasoch neprehrala.

Najväčšie problémy robil domácim mladý brankár Dávid Šípoš, ktorý v zápase zneškodnil aj Davisovu penaltu. Napokon sa jeho úspešná séria bez inkasovaného gólu skončila po 375 minútach. O jedinú minútu prekonal slovanistu Dominika Greifa.

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Peter Hyballa #Kristián Koštrna