Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Yilmaz zastavil Ružomberok. Do januára sa dá dokopy

V minulom ročníku dal deväť gólov a bol najlepším strelcom trnavského Spartaka. V aktuálnej sezóne strelil zatiaľ len tri, ale všetky majú prívlastok víťazné alebo rozhodujúce.

01.12.2019 15:36
Kubilay Yilmaz Foto: ,
Strelec trnavských gólov Kubilay Yilmaz (vľavo).
debata

Kubilay Yilmaz v piatkovej predohrávke 17. kola zastavil Ružomberok a v predchádzajúcom súboji na domácej pôde strelil trojbodový gól Pohroniu – padol v 90. minúte. Trnava hostila Ružomberok na Myjave.

Kubilay Yilmaz v obklopení spoluhráčov zo... Foto: Reuters, RADOVAN STOKLASA
Kubilay Yilmaz Kubilay Yilmaz v obklopení spoluhráčov zo Spartaka Trnava.

Yilmaz dal oba góly Spartaka a toto víťazstvo posunulo jeho tím do prvej šestky, na piatom mieste už stráca len bod na ružomberského súpera.

„Podali sme najmä dobrý tímový výkon. A teší ma, že som k nemu prispel gólmi aj ja,“ vyhlásil rakúsky futbalista, ktorý mal v úvode sezóny zdravotné problémy, preto má teraz odohratých menej stretnutí a prvý gól strelil nedávno do siete nováčika.

"Bol som zranený, dlhšie trvala aj rehabilitácia, necítil som sa dobre. Teraz nás čaká ešte jeden dôležitý zápas, ktorý chceme vyhrať a potom využijem prestávku, aby som sa dal definitívne dokopy a od januára idem do toho naplno,“ vysvetlil na klubovej stránke.

Na Myjave sa skončila pekná ružomberská séria, v ktorej MFK nenašiel premožiteľov v deviatich stretnutiach. Podľa trénera Jána Haspru rozhodla úvodná polhodina.

„V nej sme mali tri dobré šance, ale nevyužili sme ich. Skórovala Trnava a potom nám už veľa nedovolila. Tentoraz sme boli neefektívni,“ zhodnotil tréner Ružomberka.

Trnavčania nemuseli dobiehať náskok súpera, čo sa im vždy stalo v šiestich predchádzajúcich stretnutiach. Priaznivý vývoj v myjavskom zápase považuje strelec gólov za dôležitý moment. „Ukázalo sa, že keď dáme prvý gól my, tak vieme hrať futbal,“ tvrdí Yilmaz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #MFK Ružomberok #Kubilay Yilmaz