Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koncentráciu DAC narušila nehoda. Šporar: Ešte dve výhry a bude skoro koniec

Šokujúci debakel Dunajskej Stredy v Michalovciach, ktorá inkasovala v prvom polčase za 35 minút päť gólov a ďalšia nula Žiliny na konte strelených gólov a jej remíza v Nitre.

24.11.2019 10:24 , aktualizované: 11:37
debata (3)

Zaváhania dvoch nepresvedčivých prenasledovateľov využili futbalisti Slovana Bratislava, ktorí zvýšili náskok v tabuľke už na deväť, respektíve desať bodov. Dve kolá pred koncom jesennej časti najvyššej futbalovej súťaže je isté, že budú zimovať na jej čele.

Nočná mora Dunajskej Stredy

Futbalisti DAC zdolali na jeseň Slovan i Žilinu, ale Michalovce boli nad ich sily. Doma s nimi remizovali (1:1) a na ich pôde schytali debakel, na ktorý len tak nezabudnú. V klube hovoria o nočnej more.

„Máme za sebou ťažký týždeň, v ktorom sme sa najprv museli vysporiadať so zranením Zsolta Kalmára, v reprezentácii si zlomil členok. Na ceste na zápas sme pred hotelom zažili menšiu nehodu. Kružliak mal po nej stehy, boli sme s ním aj v nemocnici. Toto tiež narušilo našu koncentráciu. Okrem toho deväť hráčov bolo na reprezentačných zrazoch a poriadne sme sa zišli až vo štvrtok. Aj to ovplyvnilo náš výkon,“ hľadal príčiny zlyhania tréner Peter Hyballa.

V máji, v závere minulého ročníka, Dunajská Streda rozprášila doma Michalovce 5:0 a teraz jej to Zemplín vrátil. Tím zo Žitného ostrova inkasoval viac gólov v jednom zápase naposledy pred vyše troma rokmi – 15. októbra 2016 podľahol Žiline 0:6 v Senci.

Na lavičke Zemplína zažil premiéru ako zo sna Jozef Majoroš, ktorý nedávno nahradil trénera Antona Šoltisa. „Doteraz sme mali problém s premieňaním šancí, teraz sme takmer zo všetkého skórovali,“ skonštatoval Majoroš, ktorého noví zverenci zvíťazili po sérii šiestich zápasov bez výhry. DAC zažil sklamanie po šiestich výhrach po sebe.

Žilina: tri zápasy, jeden gól

Žilina päťkrát za sebou zdolala v lige Nitru, dala jej vždy aspoň dva góly v zápase, ale momentálne sa jej strelecky vôbec nedarí. Má šikovného reprezentačného strelca Boženíka, ale v uplynulých troch stretnutiach dala iba gól.

„Nitra sa obrovsky zlepšila v defenzíve a bola kompaktná. Mali sme s tým problém. V našej ofenzíve chýbalo viac kreativity,“ komentoval žilinský tréner Jaroslav Kentoš.

Nitrania sú v tabuľke na predposlednom mieste, ale pod novým trénerom Gergelym Gérim trochu ožili. V troch zápasoch po sebe neinkasovali, dva zápasy vyhrali a teraz remizovali.

„Druhý polčas bol z našej strany lepší, mali sme aj šancu, aby sme rozhodli zápas. Napokon sme radi, že sme získali bod, hoci by sa nám zišli aj dva ďalšie,“ zdôraznil Géri.

Žilinčania neboli s bodom spokojní, bol to už štvrtý zápas v sezóne, v ktorom neskórovali. „Všetci sme išli na doraz, nik nevypustil žiaden súboj. Bolo to odmakané a odbojované, s tým môžeme byť spokojní. Ale tento zápas sme mohli a mali vyhrať,“ zdôraznil v rozhovore na klubovej stránke žilinský stredopoliar Jakub Paur.

Prišiel Šporar a Slovan vyhral

Doma sa trápil aj líder súťaže. Nastúpil v lige tradične bez niekoľkých opôr. „Bol to ťažký zápas. Sereď nám nedala veľa priestoru, bola v obrane aktívna. Vieme a chceme hrať lepšie,“ komentoval tréner Slovana Ján Kozák mladší.

Zdalo sa, že Sereď by si mohla odniesť z Tehelného poľa aspoň bod. V 65. min poslal tréner na ihrisko Šporara. „Mali sme predstavu, aby si tentoraz úplne oddýchol, ale situácia sa vyvinula tak, že sme ho potrebovali,“ priznal Kozák.

Andraž Šporar rozhodol o víťazstve Slovana nad... Foto: TASR, Michal Svítok
Andraž Šporar Andraž Šporar rozhodol o víťazstve Slovana nad Sereďou.

Najlepší strelec súťaže v rozpätí piatich minút dva razy skóroval, na konte má už 11 gólov. „Mohli sme dosiahnuť viac, odchádzame smutní,“ vravel seredský útočník Adam Morong. Podľa neho bol zápas otvorený. „Nehrali sme len defenzívne, mali sme aj šance, ale nevyužili sme ich, Slovan áno, to bol hlavný rozdiel. Šporar bol dvakrát v šanci a dal dva góly, ukázala sa kvalita.“

Šporar pochválil Sereď. „Hrala dobrý futbal, neprišla len brániť, mala aj šance. Nebol to náš najlepší zápas, ale zvíťazili sme. Keď nehráš dobre a vyhráš, to je dôležité. Takto sa vyhráva liga.“

Slovan má už výrazný náskok na čele, ale Šporara to príliš neteší. „Je to škoda. Bolo by to zaujímavejšie, keby boli naši súperi bližšie za nami. Súťaž by mala viac emócií. Čaká nás najbližšie v lige Žilina a Dunajská Streda, keď vyhráme, bude to už skoro koniec. A to pre futbal nie je dobré,“ domnieva sa.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda #Zemplín Michalovce