Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC schytal krutú facku, Žilina opäť nevyhrala. Slovan je majster jesene

Futbalisti Michaloviec pri premiére Jozefa Majoroša na poste hlavného trénera Zemplínčanov gólovo explodovali.

23.11.2019 16:04 , aktualizované: 18:33
Peter Hyballa Foto: ,
Tréner DAC Dunajská Streda Peter Hyballa.
debata (1)

Odniesli si to hráči Dunajskej Stredy, ktorí od domácich inkasovali päť gólov už v 1. polčase sobotňajšieho duelu 16. kola Fortuna ligy. Michalovčania v sobotu dosiahli svoj najvyšší triumf v najvyššej domácej súťaži, keď Dunajskú Stredu zdolali 5:0 (5:0).

MFK Zemplín Michalovce – FC DAC Dunajská Streda 5:0 (5:0)
Góly: 11. a 40. Sidibé, 27. a 45.+ Kolesár (prvý z 11m), 43. Koštrna (vl.). Rozhodoval: Očenáš, ŽK: Grič, Sidibé, Rota – Vida, 1528 divákov.
MFK Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Carrillo, Pino Soler, Vojtko – Grič – Danko (71. Kountouri­otis), Savvidis, Martinez, P. Kolesár (88. M. Kolesár) – Sidibé
DAC Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna (46. Ramirez), Kružliak, Beskorovajnij, Davis – Vida, Oravec, Ronan – Blackman (83. Fábry), Vida, Divkovič (81. Šimčák)

Úvodné minúty patrili hosťom, ktorí sa snažili otvoriť skóre. Davisova krížna strela v 8. minúte neskončila v Kirovej bránke a michalovský brankár krátko na to viackrát podržal svoj tím pri hlavičkách hostí. Ďalšie minúty prvého dejstva jednoznačne patrili domácim, hostia naopak vyprodukovali mnoho hrubých chýb najmä v obrane. V 11. minúte Savvidis vysunul Sidibého, ktorý sa dostal za obranu hostí a prestrelil Jedličku – 1:0.

O 5 minút sa do šance dostal aj Savvidis, zblízka však brankára hostí neprekonal. Vyrovnať mohol v 24. minúte Blackman, Kira mu však rýchlym zákrokom uprel gólovú radosť. V 27. minúte vzal Danko loptu Kružliakovi, ten ho fauloval a z nariadenej penalty Kolesár upravil na 2:0.

Najmä v závere prvého polčasu hostia doplatili na zmätky v obrane a keď Martinez v 40. minúte vysunul Sidibého, bolo už 3:0. O tri minúty si Kolesárov center zrazil do vlastnej bránky Koštrna a dunajskostredskú prvopolčasovú katastrofu dokonala chyba hostí rozohrávke, po ktorej Kolesár zvýšil na 5:0.

V 61. minúte sa po rohovom kope dostal do šance Sidibé, jeho pokus zblízka zmaril Jedlička. Hra v druhom polčase už nemala taký spád ako v prvom, pribudlo však osobných súbojov a viacero ostrejších zákrokov. V 75. minúte si Kira poradil so strelou Vidu. Domáci si napokon pripísali presvedčivé víťazstvo, ich najvyššie v sezóne.

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: „V predošlých zápasoch sme mali problémy s premieňaním šancí, dnes sme mali naopak vysokú efektivitu. V prvej štvrťhodine hry sme mali problémy s terénom, ktorý bol náročný. V prvom polčase sme boli lepšie mužstvo, hráčom hostí sme nedávali priestor. Naša hra v prvom polčase zniesla prísne kritériá. Druhý polčas sa už iba dohrával.“

Peter Hyballa, tréner FC DAC Dunajská Streda: „Gratulujem trénerovi domácich k výbornému výsledku. Máme za sebou náročný týždeň, v ktorom sa nám zranil kľúčový hráč Zsolt Kalmár, ktorý utrpel v reprezentačnom zápase zlomeninu členka. Celkovo 9 hráčov bolo v reprezentáciách, my sme sa kompletní zišli až vo štvrtok a aj to ovplyvnilo náš výkon. Prvých 20 minút sme mali takticky pod kontrolou, mali sme aj šance, ale nevyužili sme ich. Zápas rozhodla fáza v závere prvého polčasu, keď sme školáckymi chybami darovali súperovi tri góly. Hráčom sme v prestávke prízvukovali, aby zápas dohrali so cťou a pokúsili sa vyhrať aspoň druhý polčas.“

Žilina remizovala v Nitre

Iba bod za Dunajskou Stredou je po sobote Žilina, ktorá remizovala 0:0 na pôde Nitry. „Šošoni“ síce mali územnú aj streleckú prevahu, ale brankára Dávid Šípoš neprekonali ani raz. Hostia nevyhrali v lige už tri zápasy. Nitra napriek zisku bodu zostáva v tabuľke predposledná.

FC Nitra – MŠK Žilina 0:0
Rozhodovali: Sedlák – Somoláni, Ferenc, ŽK: Bilovský (Nitra), 867 divákov
Nitra: Šípoš – Kuník, Farkaš, Podhorin – Faško, Bilovský – Fabiš, Gatarič, Magda – Ristovski (90. M. Fábry), Chobot
Žilina: Holec – Anang, Kaša, Králik, Kiwior – Káčer, Fazlagić (88. Bernát), Diaz – Paur (71. Bičachčjan), Boženík (83. Balaj), Ďuriš

Prvý polčas patril ofenzívne naladenej Žiline. Už v 12. minúte sa po spolupráci Ananga s Diazom poriadne zapotil domáci gólman, avšak s problémami napokon dokázal vyriešiť spletitú situáciu pred svojou bránou. V 19. minúte to skúsil peknou strelou spoza šestnástky Róbert Boženík, no brankár Šípoš bravúrne vytlačil loptu na roh.

Po rohovom kope šošónov nastal v šestnástke Nitry menší zmätok, v ktorom si našiel loptu hosťujúci Paur, ale z dobrej pozície prestrelil bránu. Onedlho po peknej kombinačnej akcii hostí nebezpečne zakončoval hlavičkou Paur. Lopta len tesne minula nitriansku bránu. Obraz hry sa do konca prvého polčasu nezmenil. Žilina zo svojej útočnej snahy však nič nevyťažila a preto tímy odchádzali na prestávku za bezgólového stavu.

Do druhého polčasu opäť vstúpili lepšie Žilinčania. V 53. minúte sa po štandardnej situácii do obrovskej príležitosti dostal Filip Kaša. Jeho hlavička však skončila iba na brvne. O sedem minút neskôr sa opäť zo štandardnej situácie dostal do zakončenia Fazlagić. Jeho strela si však miesto medzi troma domácimi žrďami nenašla. Na opačnej strane sa dovtedy do najväčšej príležitosti dostali hráči Nitry v 64. minúte. Po rohovom kope sa pred malým vápnom presadil Podhorin, ale v koncovke zlyhal a skórovať sa mu nepodarilo.

V 67. minúte sa opäť o slovo prihlásili hostia. Ďuriš peknou prihrávkou našiel Boženíka, ktorý však strelu z otočky napálil priamo do gólmana Nitry. V 70. minúte sa do ďalšej vynikajúcej príležitosti dostali hráči spod Zobora. Prihrávka od Faška skončila na kopačkách Ristovskeho, ktorého strelu zvnútra šestnástky brankár Holec kryl. V poslednej minúte riadneho hracieho času získala štandardku Žilina. Do koncovky sa snažil dostať Kaša spoločne s Kiwiorom, ale napokon domáci dokázali loptu upratať do bezpečia. Medzi Nitrou a Žilinou sa tak zrodila bezgólová remíza.

Gergely Geri, tréner Nitry: „Veľmi si ceníme bod, ktorý sme získali so Žilinou. Zamerali sme sa na to, čo nám v predchádzajúcich zápasoch vychádzalo a chceli sme aj hroziť rýchlymi protiútokmi. Prvý polčas sme nezachytili začiatok a súper jasne dominoval. Druhý polčas bol z našej strany lepší. Bola tam aj pasáž, kde sme mali aj šance na rozhodnutie zápasu. V konečnom dôsledku sme radi za bod, ale zišli by sa nám aj tie ďalšie dva, teda keby máme tri. Verím, že tento výsledok chlapcom dodá sebavedomie a touto cestou pôjdeme aj ďalej.“

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: „Nitra zlepšila v posledných zápasoch svoju defenzívu. Bola kompaktná. Tá zmena systému jej pomohla. My sme dnes mali problémy s prechodom do kompaktnej defenzívy súpera. Zápas z našej strany nebol zlý a mali sme tam aj pár nebezpečných situácií. Našu ofenzívu však nemožno hodnotiť pozitívne, pretože mi tam chýbalo viac kreativity. Nepresadili sme sa cez obranný kompaktný blok súpera a to bol dôvod prečo sme dnes neuspeli. V druhom polčase sme mali dobrú šancu, no Boženik ju nepremenil. Potom sme mali pasáž asi 7–8 minút, kedy sme začali prehrávať osobné súboje a súper sa dostal do gólových príležitostí, no ustáli sme to. Finálnu fázu však budeme musieť zlepšiť.“

Trenčín zdolal Trnavu

Trenčania v žilinskom „azyle“ získali tri body v súboji s Trnavou. Hráči AS sa v tabuľke dostali pred svojho súpera na šiestu priečku.

AS Trenčín – FC Spartak Trnava 1:0 (1:0)
Gól: 36. Bukari. ŽK: Zubairu, Bukari, Šulek, Kleščík – Menich, Mitrea, ČK: 87. Bukari po druhej ŽK. Rozhodovali: Kružliak – Kováč, Borsányi, 532 divákov
Trenčín: Šemrinec – Šulek, Koolwijk, Kleščík, Skovajsa – Zubairu (46. Corryn) – Roguljič (87. Križan), El Mahdioui – Van Kessel, Čatakovič (76. Lamine), Bukari
Trnava: Rusov – Turňa, Joao Diogo (58. Oršula), Mitrea, Menich – Gamboš (68. Halilovič), Tešija – Grendel (75. Yilmaz), Dangubič, Tavares – Sobczyk

Úvodná štvrťhodina súboja tímov, ktoré sú v tabuľke na rozhraní prvej a druhej šestky, veľmi nenadchla. O atmosféru sa na žilinskom štadióne starali predovšetkým fanúšikovia hostí, ktorí videli v 4. minúte šancu domácich Čatakoviča, ktorému Rusov zmaril reflexívnym zákrokom radosť. V 19. minúte vyslal tesne spoza 16-ky veľmi dobrý pokus Grendel, ale Šemrinec, ktorý sa vrátil do domácej zostavy, nemusel proti jeho strele letiacej tesne okolo pravej spojnice zasiahnuť.

Iniciatívu potom prevzali hostia, ale po Grendelovom centri a Čatakovičovej chybe zachránil na čiare Šemrinec. Na opačnej strane nedokázali zase domáci potrestať chybu Rusova, ktorý vybehol naľavo mimo šestnástky, ale Van Kessel nedostal prihrávku na strelu do prázdnej brány. Upadajúce tempo hry zastavil až Trenčan Bukari, pred ktorým ustupovali hostia až po šestnástku, odkiaľ domáci krídelník vystrelil a lopta od pravej žrde skončila za Rusovom.

Tempo hry nebolo v úvode druhého polčasu vysoké, ale hostia sa ho snažili zvýšiť nasadením ofenzívneho Oršulu na konci prvej štvrťhodiny. Tesne predtým mal veľkú šancu na vyrovnanie po prihrávke Grendela v šestnástke domácich Tavares, ale nenamieril medzi tri žrde. Trenčín mohol svoje vedenie navýšiť v 64. minúte, keď po faule Rusova na Čatakoviča kopal domáci útočník pokutový kop, ale Rusov jeho strelu k ľavej žrdi chytil.

V 74. minúte sa už hostia tešili z vyrovnania, ale Grendelov vyrazený pokus Šemrincom dorážal do siete Sobczyk už z ofsajdu. V 82. minúte mali hostia výhodu priameho kopu z hranice šestnástky, ale Yilmaz namieril vedľa Šemrincovej brány. O päť minút dostal Bukari pri pokutovom území hostí za zbytočný faul druhú žltú kartu a putoval predčasne dolu z trávnika.

Hostia mohli presilovku po minúte aj využiť, ale Dangubičovu strelu po Tešijovej kolmici Šemrinec skvele zneškodnil. V nadstavenom čase sa už nič podstatné nestalo, a tak Trenčania vyhrali najtesnejším rozdielom nad Trnavou 1:0.

** Norbert Hrnčár, tréner Trenčína:** "Zápas bol ťažký pre obe mužstvá. Mrzí ma, že sme nedotiahli veľmi veľa situácií v prečíslení do úspešného konca. Trnavu sme prakticky do ničoho nepustili, musím pochváliť celé mužstvo za defenzívu. Máme síce kvalitných ofenzívnych hráčov, ale musia to potvrdiť vo finálnej fáze. Potrebujeme takéto víťazstvá, aby sa nám do tímu vrátila víťazná mentalita.

Richardo Cheu, tréner Trnavy: "Bol to ťažký zápas pre dva veľmi dobré tímy ligy. Domáci majú niekoľko výborných individualít, najmä Bukariho, ktorý patrí k najlepším v lige. Zameriavali sme sa na to, ako ho brániť počas niekoľkých tréningov, no aj tak skóroval. Chceli sme v druhom polčase zvrátiť stav v náš prospech, niečo s výsledkom spraviť. Prišla aj penalta, ktorú Rusov zapríčinil, ale aj chytil, no potom sme mali aj niekoľko šancí, ktorým chýbalo vo finále málo k tomu, aby sme ich premenili na gól. Nebol to pekný zápas, skôr taktický, ale gratulujem súperovi k víťazstvu. Musíme sa zdvihnúť a proti Ružomberku zabodovať naplno.

Nováčik získal bod

Futbalisti nováčika súťaže FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa síce v domácom súboji so Zlatými Moravcami nestrelili ani jeden gól, získali však bod za remízu 1:1. Hostia sa ujali vedenia v 25. minúte zásahom Senada Jaroviča, po zmene strán si však dal vlastný gól Michal Pintér.

FK Pohronie – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:1 (0:1)
Góly: 59. Klec – 25. Jarović. Rozhodovali: Chmura – Štrbo, Súkeníková, ŽK: Mészáros, Nosko, Jacko – Brašeň, Ďubek, Duga, Maranhao, 882 divákov
Pohronie: Jenčo – Dzurík, Nosko, Jacko, Župa – Mazan (81. Hrnčár), Meda, Klec (74. Abrahám), Pellegrini – Mészáros (58. Blahút), Badolo
Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch – Čögley, Asanović, Pintér, Brašeň – Maranhao – J. Švec (61. Gustavo), A. Sloboda, Ďubek (64. Duga), Kovaľ – Jarović (83. Rodrigues Junior)

V prvom polčase boli nebezpečnejší hostia. Už v piatej minúte sa po krídelnej akcii ocitol v šanci Švec, ale pri ľavej žrdi ho vychytal Jenčo. O šesť minút neskôr centrovanú loptu hlavičkoval Maranhao do brvna. Skúšal to aj Ďubek z kraja šestnástky, ale znovu úradoval Jenčo. Domáci mohli ísť do vedenia po chybe Čögleya, jeho malú domov vystihol Mészáros, ale všetko na poslednú chvíľu zachraňoval skvelým návratom Asanovič.

V sedemnástej minúte kapitán Pohronia z priameho kopu z asi 17 metrov preveril Pindrocha, keď dobre namieril k vzdialenejšej žrdi polovysokú loptu. Potom už udreli futbalisti z Tekova, po akcii Slobodu odvracal zlú situáciu pred bránkou pätičkou Nosko, no iba pred Jaroviča, ktorý z prvej vypálil a Jenčo už loptu nad hlavou vytláčal rukou spoza čiary – 0:1. Vyrovnávajúci zásah mohol pred prestávkou zariadiť po priamom kope Pellegriniho Badolo, no centrovanú loptu z uhla usmernil v páde iba do bočnej siete. Tutovku mal na kopačke v 45. minúte Švec, unikal pohronskej obrane, ale gólmana v rozhodujúcej chvíli neobišiel.

Po zmene strán vyvinuli domáci enormnú snahu s výsledkom niečo urobiť a dokázali vyrovnať. V 59. minúte striedajúci Blahút podnikol rýchlu akciu z ľavej strany, prihral pred bránku, kde sa zblízka šmýkačkou presadil Klec i s prispením Zlatomoravčana Pintéra – 1:1. Tento futbalista sa mohol presadiť aj po hodine hry, avšak voľný v šestnástke pálil nad brvno. Potom už prišli chvíle hostí. Po protiútoku striedajúci Gustavo naservíroval ideálnu loptu Kovaľovi, ale ten prestrelil odkrytú bránku. Potom po centri ďalšieho striedajúceho hráča Dugu pálil Pintér v tutovke do brvna.

V závere vyvinulo Pohronie veľkú snahu dať rozhodujúci gól a zaknihovať prvú výhru doma, ale hráči ViOnu mali pred vlastnou bránkou výškovú prevahu a centrované lopty bezpečne riešili. Navyše mohli tesne pred koncom pridať aj druhý gól, no strela Kovaľa len tesne minula ľavý horný vinkel. V nadstavenom čase ešte domáci mali tutovku, Blahút strieľal voľný v pokutovom území, avšak Pintér loptu odkopol z bránkovej čiary.

Mikuláš Radványi, tréner Pohronia: „Pre divákov to bol dobrý zápas, hralo sa hore – dole, videli množstvo šancí. Zápas sa im musel páčiť, ale už menej nám trénerom, pretože tam boli situácie, ktoré boli hlavne za stavu 1:1 nebezpečné. Mrzí ma, že sme nevedeli vystupňovať v poslednej štvrťhodine tlak, hoci sme tam mali dostatok štandardiek. Pellegrini ich výborne zahrával, ale mali sme slabý dôraz v šestnástke. V 93. minúte sme mali tutovku a mohli sme zápas rozhodnúť, chlapci by sa nakopli do ďalších zápasov prvým víťazstvom doma. Nestalo sa tak, no remíza je spravodlivá vzhľadom na priebeh zápasu. Aj hostia mali totiž vyložené šance, ktoré nevyužili.“

Karol Praženica, tréner ViOn-u: "Bol to špecifický zápas, pretože sme sa streli v priebehu desiatich dní druhýkrát. Išli sme do vedenia, mali sme aj ďalšie šance, ešte v prvom polčase sme mohli pridať druhý gól, ale nestalo sa tak. Dobre sme vstúpili aj do druhého polčasu, nepustili sme domácich do očakávaného tlaku. Ten prišiel až neskôr po štandardkách súpera. Ten napokon vyrovnal. Zápas sme však mohli preklopiť na svoju stranu dvoma veľkými šancami Kovaľom a neskôr Pintérom, ktorý dal druhé naše brvno. Škoda nezvládnutých koncoviek. Chceli sme vyhrať, ale v nadstavenom čase sme ešte vykopávali loptu z bránkovej čiary, takže mohli sme aj prehrať. Predchádzal však tomu faul na nášho brankára, ale rozhodca túto situáciu zle videl.“

Patrik Blahút, hráč Pohronia: "Pri gólovom okamihu nášho tímu som vyhral osobný súboj, potom som si hodil loptu do šestnástky, videl som tam nabiehajúceho Miša Kleca, snažil som sa mu to nastreliť a chvalabohu sa to odrazilo od neho do bránky. Škoda tej našej poslednej šance, snažil som sa iba trafiť bránku , cez prvého hráča súpera to prešlo pomedzi nohy, no na bránkovej čiare bol ešte druhý, takže smola. Musíme ísť stále šťastiu naproti a verím, že sa k nám obráti v najbližšom zápase. Tento duel bol rušný, náročný, mohli sme ho dotiahnuť do víťazstva, ale aj súper mal šance, takže remíza je zaslúžená.“

Séria Ružomberka bez prehry stále trvá

Aj po sobote tak platí, že Ružomberok vo Fortuna lige prehral naposledy ešte 31. augusta v Zlatých Moravciach. Napriek tomu, že prehrával so Senicou 0:2, po remíze 2:2 získal bod.

MFK Ružomberok – FK Senica 2:2 (0:2)
Góly: 63. Qose, 83. Twardzik (z 11 m) – 22. Akinyola, 39. Castanaňeda. Rozhodovali: Dohál – Pozor, Hrmo, ŽK: Kostadinov, Čurma – Akinyoola, Yenne, Vorel, Ščasný (tréner), Didiba, 987 divákov
Ružomberok: Macík – Čurma, J. Maslo, Twardzik – Kojnok (70. Gerec), Kostadinov, Qose, Takáč (58. Qose), Mojžiš – T. Bobček, Regáli
Senica: Vorel – Didiba, Dias, Krč (69. Cascardo)– Klapan, Cvek – Addo, Baumgartner (90. Totka), Yenne – Castanaňeda (81. Moses), Akinyoola

V 5. minúte spoza šestnástky napriahol Akinyoola a Macík vytiahol svoj prvý zákrok. O dve minúty si po rýchlej domácej akcii streleckú parketu vo nahotoval Takáč, ale minul cieľ. V 9. minúte sa zrodila prvá tutovka zápasu, pred Macíkom sa zoči-voči ocitol Castanaňeda a z minisúboja vyšiel so štítom gólman Ruže. V 14. minúte hlavičku J. Masla po rohovom kope hostia vytesnili mimo bránu. V 22. minúte Seničania predviedli peknú akciu po ľavej strane a po prihrávke Yenneho nekompromisne skóroval Akinyoola.

V 29. minúte Twardzikova rana z diaľky skončila v „koši“ Vorela. V 31. minúte sa Ružomberčania postarali o rozruch pred svätyňou hostí, ale jej strážcu neohrozili. V 35. minúte z bezprostrednej blízkosti hlavou zakončoval Didiba a Macík fantasticky zasiahol. V 39. minúte sa už Záhoráci tešili z druhého presného nástrelu, keď center Yenneho hlavou do siete dopravil Castanaňeda. O tri minúty na to si Liptáci vydýchli po koncovke Didibu.

Po otvorení druhého dejstva Macík ratoval svoju bránu pred Castanaňedom. O chvíľu na to delovku na gólmana MFK vyslal Akinyoola. V 63. minúte striedajúci Qose, po akcii T. Bobčeka, razantnou strelou spoza šestnástky vykresal Liptákom nádej. V 70. minúte senický Baumgartner z ofsajdovej situácie napálil do brvna MFK. V 73. minúte na druhej strane Qose zo šiestich metrov prestrelil. V 83. minúte Yenne vo vlastnej šestnástke fauloval Gereca a Twardzik z penalty vyrovnal na konečných 1:1.

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Všetci sme sa tešili na zápas, pred domácimi fanúšikmi sme chceli zvíťaziť. Vstup do stretnutia nám absolútne nevyšiel. Boli sme strašne pomalí, mĺkvi, nekoncentrovaní. Klobúk dole, čo kolega dokázal s mužstvo Senice. Kvalitnému individuálnemu ansáblu dal kolektívnu pečať. Je to nepríjemný tím, rýchly, silný, energický, ktorý nám robil obrovské problémy. Mali veľa šancí a tým, že ich nepremenili, nás posadili na koňa. Do 2. polčasu sme išli s tým, že zápas chceme zlomiť. Qose znížil na 1:2 a priniesol do hry niečo, čo nám dovtedy chýbalo. V závere sa nám podarilo vyrovnať. Všetkými desiatimi ten bod berieme.

Michal Ščasný, tréner Senice: Prišli sme s rešpektom, ale aj napriek sile Ružomberka a dobrej robote, ktorú tamojší tréneri odvádzajú, sme chceli získať tri body, čo sa aj mohlo podariť. Mužstvo malo strašne veľa stopercentných šancí. Zápas sme si prehrali sami, že sme svoje príležitosti nepremenili. Vedeli sme, že aj súper, ktorý hrá organizovane a produkuje veľmi dobrý futbal, si vytvorí šance, čo sa tiež potvrdilo. A ešte chcem povedať, že išlo o hrubé ovplyvnenie zápasu rozhodcom. Čo predvádzal druhý polčas, bolo niečo neskutočné a vyvrcholilo to pokutovým kopom, ktorý absolútne nebol.

Šporar rozhodol o víťazstve Slovana

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili nad Sereďou 2:0. O triumf sa postaral slovinský útočník Andraž Šporar, ktorý prišiel na ihrisko v 65. minúte a v rozmedzí 77. a 82. minúty strelil oba góly Slovana.

„Belasí“ si vďaka trom bodom a zaváhaniu Dunajskej Stredy v Michalovciach v predstihu zabezpečili prvé miesto v tabuľke po jesennej časti sezóny.

ŠK Slovan Bratislava – ŠKF iClinic Sereď 2:0 (0:0)
Góly: 77. a 82. Šporar. Rozhodovali: Marhefka – Weiss, Ádám, ŽK: Holman, Ljubičič (obaja Slovan), 4371 divákov
Slovan: Šulla – Pauschek (81. Medveděv), Abena, Božikov, De Marco – Ljubičič, Nono (65. Rabiu) – Daniel, Holman, Dražič – Ratao (65. Šporar)
Sereď: Iliev – Dabó, Ba, Hučko, Slaninka – Pankaričan (85. Rorič), Lukáčik – Iván, Špehar (65. Louka), Ventúra – Morong (87. Cleber)

Pred úvodným výkopom odovzdali cenu za gól mesiaca október domácemu útočníkovi Andražovi Šporarovi za zásah proti Michalovciam. V sobotu však dostal v základe prednosť Ratao, na ktorého už v 2. minúte smerovala kolmica Holmana, Brazílčan však nedobehol prudkú prihrávku. Slovan mal podľa očakávania viac z hry, Sereď však nepúšťala súpera do vyložených príležitostí.

V 23. minúte po faule na Holmana zahral priamy kop Nono, ale vynikol brankár Iliev. V 37. minúte hostia pohrozili, za obranou hostí sa ocitol Iván, ale jeho zakončenie na poslednú chvíľu zblokoval De Marco. Hneď z protiútoku sa dostal do šance Daniel, jeho strelu spoza šestnástky efektne vyrazil Iliev. Nepochodil ani Holman, ktorý sa síce preštrikoval cez obrancov Serede, ale netrafil bránku.

Po zmene strán pokračovalo ofenzívne trápenie Slovana, Sereď sa zameriavala na protiútoky, vo finálnej fáze však tiež narážala na nepresnosti. V 61. minúte sa pekne uvoľnil Pauschek, no prestrelil bránku. Hostia mali veľkú príležitosť o dve minúty neskôr, Dabó našiel Špehara, ktorý tesne minul Šullovu bránku. Vzápätí sa dostala Sereď opäť do šance, Dabó prihral na Ivána, ten posunul Morongovi, jeho pokus však išiel nad.

Domáci sa predsa dočkali, v 77. minúte sa na pravom krídle uvoľnil Daniel, poslal prízemný center do päťky, kde sa presadil striedajúci Šporar. Slovinský útočník pridal aj druhý gól. V 82. minúte v súboji donútil k chybe obrancu hostí, lopta sa dostala k Dražičovi, ktorý ju posunul k Šporarovi, ten zblízka bez ťažkostí prekonal Ilieva aj po druhý raz v zápase. Slovanisti mohli pridať aj tretí gól, ale Holman zvnútra šestnástky minul.

Ján Kozák ml., tréner Slovana: „Bol to ťažký zápas. Sereď hrala aktívne v obrane, takže sme to mali náročné. Z našej strany to nebolo ideálne, cením si tieto body, lebo výkon nebol dobrý. Vieme aj chceme hrať lepšie, ale po tých výsledkoch z iných zápasov sme radi za tri body, zvýšili sme náskok v tabuľke. Čaká nás náročný záver jesene, päť zápasov za pätnásť dní, verím, že ich zvládneme a cez zimu si trochu oddýchneme.“

Slavče Vojneski, tréner Serede: "Hrali sme proti najlepšiemu tímu v krajine. Dali sme do zápasu všetko, ale ak chcete bodovať, musíte dať gól. Vedeli sme, že nebudeme mať veľa šancí, preto sme ich museli premieňať. Nepodarilo sa, ale nemáme sa za čo hanbiť. Ja som hrdý, že môžem trénovať takýchto hráčov. Držím palce Slovanu, aby sa mu podarilo získať tri body proti Besiktasu Istanbul v Európskej lige.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #DAC Dunajská Streda #Zemplín Michalovce