Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan nezastavil ViOn ani hustý dážď. Navýšil náskok na čele

Úradujúci slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava zvíťazil v nedeľnom súboji 15. kola Fortuna ligy na ihrisku FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0.

09.11.2019 15:51 , aktualizované: 10.11.2019 17:21
Erik Daniel, Slovan, Tomche Grozdanovski Foto: ,
Momentka zo zápasu Zlaté Moravce - Slovan. Erik Daniel zo Slovana bráni Tomche Grozdanovskeho z FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble.
debata

O jediný gól zápasu sa postaral v 70. minúte David Holman. Slovan slávil štvrtú ligovú výhru za sebou a vedie tabuľku so šesťbodovým náskokom pred druhou Dunajskou Stredou.

V hustom daždi sa v úvode hrala vyrovnaná partia. S pribúdajúcim časom to však boli „belasí“, ktorí sa čoraz viac tlačili pred domácu bránu. Vôbec prvá strela medzi žrde prišla až v 30. minúte, keď center Medveděva poslal hlavou do Pindrochovho náručia Šporar.

V 38. min vydarený center Daniela z pravej strany nabiehajúci Dražič z päťky napálil nad bránu. Na opačnej strane Kovaľovu strelu zablokoval Božikov. V 42. min sa do dobrej šance dostával Richtárech, pred ktorým v poslednej chvíli ratoval Suchockij.

Po zmene strán to hostia zvýšili obrátky. V 50. min mal dobrú šancu Holman, ale z priameho kopu z 18 m namieril nad domácu bránu. V 59. min Ljubičičova krížna strela preletela okolo pravej žrde.

V 65. min sa dostali k zakončeniu domáci. Dugovu strelu zrazil jeden z obrancov Slovana a následný Kovaľov pokus tesne minul ľavú žrď Greifovej brány. Na opačnej strane skúšal šťastie Dražič, ale domáci brankár si s jeho strelou poradil. Jediný gólový moment zápasu priniesla 71. minúta.

Aktívny Holman sa oprel do lopty z asi 18 m a presne trafil ľavý dolný kút Pindrochovej brány. V 77. min mohlo byť vyrovnané, ale Asanovičovu strelu z priameho kopu Greif vytesnil na roh. V závere zápasu sa v dobrej príležitosti ocitol striedajúci Švec, ale z rohu päťky nenamieril medzi žrde. V nadstavenom čase si Slovan už víťazstvo ustrážil.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Gól: 71. Holman.
Rozhodovali: Kráľovič – Hancko, Žákech, ŽK: Čögley, Oliveira, Ďubek – de Kamps, 3020 divákov.
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch – Čögley, Asanovič, Pintér, Brašeň – Kovaľ (75. Rodrigues), Grozdanovski, Duga (76. Oliveira), Richtárech (57. Švec) – Ďubek – Jarovič
ŠK Slovan Bratislava: Greif – Medveděv, Božikov, De Marco, Suchockij – Ljubičič, Nono (80. de Kamps) – Daniel (70. Ratao), Holman, Dražič (90. Guzmič) – Šporar

Karol Praženica, tréner ViOn-u:
„Mrzí ma, že sme proti silnému súperovi neprekročili svoj tieň. Mali sme náznaky nejakých šancí, ale chýbala nám väčšia rozhodnosť v koncovke. Súper nás potrestal vtedy, keď sme mohli ísť do brejku. Máme ešte tri zápasy, na ktoré sa chceme čo najlepšie pripraviť.“
Ján Kozák ml., tréner Slovana: „Toto víťazstvo si veľmi vážim, pretože máme nabitý program. Bol to veľmi ťažký zápas, ale myslím si, že o tej jeden gól sme boli lepší.“

Zostrih zo zápasu Zlaté Moravce - Slovan.

Ružomberok uspel v Žiline po šiestich rokoch

Futbalisti MFK Ružomberok potvrdili dobrú formu z ostatných dní. A natiahli svoju sériu bez prehry už na jedenásť súťažných duelov. Pod Dubňom triumfovali prvýkrát od septembra 2013.

„Šošoni“ síce mali v zápase územnú prevahu, ale smerom dopredu boli málo nebezpeční. Naopak, hráči Ružomberka zužitkovali päť striel do priestoru súperovej bránky na dva góly.

V 25. min presne trafil k ľavej žrdi z hranice šestnástky Dalibor Takáč a krátko po uplynutí hodiny hry pridal druhý gól Martin Regáli. V nadstavenom čase ešte znížil svojim 7. ligovým gólom Ján Bernát, ale zverencom Jaroslava Kentoša sa už vyrovnať nepodarilo.

MŠK Žilina – MFK Ružomberok 1:2 (0:1)
Góly: 90.+ Bernát – 25. Takáč, 62. Regáli.
ŽK: Pečovský, Kaša, Demiri – Zsigmund, Kojnok, Regáli. Rozhodovali: Gemzický – Benko, Perát, 1692 divákov
Žilina: Holec – Vallo (38. Kiwior), Kaša, Králik, Demiri – Pečovský (46. Fazlagič) – Káčer, Bernát – Kurminowski (79. Balaj), Boženík, Ďuriš
Ružomberok: Macík – Kojnok (89. Jedinák), Čurma, J. Maslo, Twardzik, Mojžiš – Zsigmund (87. Qose)– Kostadinov, Takáč – Regáli, T. Bobček (83. Gerec)

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny:
„Neodohrali sme vôbec dobrý zápas. Náš výkon v prvom polčase sa nedá hodnotiť, hrali sme komplikovane, do šírky, nedarila sa nám kombinačná hra, súper dobre bránil, pokryl náš stred poľa a bol nebezpečný v protiútokoch. Urobili sme zmeny, prinieslo to mierne zlepšenie, ale aj keď sme mali prevahu, hrali sme do šírky a nevedeli sme sa presadiť cez kompaktnú obranu hostí, ktorí využívali každú príležitosť na nebezpečný brejk. Nie som spokojný ani s výkonom, ani s výsledkom a verím, že prestávku využijeme na to, aby sme sa už v zápase v Nitre zlepšili.“
Ján Haspra ml., tréner Ružomberka:
„Náš herný plán bol zamedziť Žiline v rozvoji ich taktického zámeru, ochrániť stred poľa a hroziť z rýchlych protiútokov, hrať jednoducho a kolmo. Darilo sa nám to a cez polčas som chlapcom povedal, že som hrdý, že ich môžem ako tréner viesť. Na chlapcoch bolo vidieť, že veľmi chcú vyhrať u súpera, kde sa im to nepodarilo niekoľko rokov. Všetko bolo dobré, až na záver, ktorý sme si sami zdramatizovali. Ja sa asi pokojného záveru nedožijem počas kariéry, ale posúva ma to ďalej. Chcem poďakovať chlapcom za výkon a za víťazstvo.“

DAC potiahli maďarskí legionári

Pred zápasom domáci zagratulovali Ericovi Davisovi, ktorý proti Trenčínu nastúpil na 100. ligový zápas vo farbách DAC.

Dunajská Streda už v 3. minúte išla do vedenia, Divković poslal center z ľavej strany, K. Vida loptu najprv spracoval a z jedenástich metrov poslal loptu do siete – 1:0. V 16. minúte Trenčín vyrovnal, Van Kessel prešiel na pravej strane, centrovanú loptu poslal Koolwijk do bránky – 1:1. V 22. minúte Zubairu pohrozil z pravej strany, jeho strelu však Jedlička chytil.

V 24. minúte po Fábryho rohovom kope hlavičkoval Beskorovajnyj tesne vedľa. V 32. minúte to skúšal Ronan, ale z 24 metrov poslal loptu tesne vedľa pravej žrde. V prvom polčase prevládal obojstranne útočný futbal, možností na skórovanie mali obe mužstvá.

Kristopher Vida. Foto: SITA, Foto: Martin Havran
Dunajská Streda Kristopher Vida.

V 43. minúte zahrávala Dunajská Streda priamy kop z 24 metrov, ale loptu poslal Fábry len do brániaceho múru. V 44. minúte sa výborne predviedol aj brankár Chudý, ktorý zlikvidoval strelu K. Vidu.

Druhý polčas začala aktívnejšie Dunajská Streda, ktorá viedla nebezpečné útoky na bránu Trenčína. V 57. minúte DAC opäť strhol vedenie na svoju stranu, peknými nožničkami sa presadil Zsolt Kalmár – 2:1.

V 66. minúte prešiel Fábry na pravej strane, po spätnej prihrávke sa lopta dostala k Divkovićovi, strela bola zblokovaná, odrazenú loptu poslal Blackman do rúk Chudého. V 74. minúte sa dostal do dobrej pozície Divković, ale jeho strela z pokutového územia letela vedľa.

V 78. minúte to z rovnakej pozície ako Divković skúšal Máté Vida, jeho lopta po peknej strele skončila v sieti – 3:1.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – AS Trenčín 3:1 (1:1)
Góly: 3. K. Vida 57. Kalmár, 78. M. Vida – 16. Koolwijk Žlté karty: 23. Davis, 39. Blackam – 43. Skovajsa.
Rozhodovali: Ziemba – Hrčka, Galo, 7027 divákov
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – Oravec, Ronan (+90. Veselovský) – K. Vida (65. Koštrna), Fábry (69. M. Vida), Divković – Kalmár
Trenčín: Chudý – Ligeon, Kleščík, Skovajsa, Julien – Zubairu, Koolwijk, Roguljič (74. El Mahdioui) – Bukari, Čatakovič (69. Comvalius), Van Kessel (82. Depetris)

Peter Hyballa, tréner DAC-u:
„Najcharakteris­tickejšie boli posledné tri minúty zápasu, keď Trenčín chcel hrať na dlhé lopty a my sme ich napádali. To od mužstva očakávam, aby sme prechádzali do útoku a napádali. Dnes nám to vyšlo. Kompliment súperovi, prišiel hrať futbal. Keď hráme s mužstvom, ktoré chce hrať futbal, je to lepšie, ako hrať proti mužstvu, ktoré hrá defenzívne. Strelili sme tri krásne góly a bol to veľmi dobrý zápas. Vidím veľa zápasov v lige, často aj nudné, ale dnes to bolo výborné. Prispel k tomu aj Trenčín, lebo hrá ofenzívnym štýlom.“
Norbert Hrnčár, tréner Trenčína:
„Bol to zaujímavý zápas. Prvý polčas to bolo hore-dole, v druhom prestala fungovať ofenzívna kvalita. Mali sme veľmi ľahké straty v ofenzíve, potom sme sa dostali pod tlak a domáci to využili. Prvý polčas bol z našej strany dobrý, v druhom bolo veľa ľahkých strát. Chýbala väčšia túžba po víťazstve, víťazná mentalita.“

Zostrih zo zápasu Dunajská Streda - Trenčín.

Senica rozstrieľala Michalovce

Vo 4. minúte našiel El Moudane prihrávkou za obranu Castaňedu, nebyť zlého spracovania kolumbijského útočníka, hosťujúci gólman Kira mohol mať problémy. V 8.minúte centroval do šestnástky hostí Addo, Kira si však na dvakrát s centrom poradil.

V 12.minúte vyslal Addo do samostatného úniku Sulleya, krížna strela domáceho útočníka nesmerovala na bránu. O minútu neskôr sa dostali k slovu aj hostia, strelu Martineza dokázal Favaro zblokovať.

V 17.minúte sa do najväčšej príležitosti zápasu dostal Sidibe po prihrávke od Žofčáka, Vorel jeho strelu z vnútra šestnástky dokázal zlikvidovať. V 20.minúte odcentroval z pravej strany Martinez, lopta si na zadnej tyči našla Kountouriotisa – Vorel však na bránkovej čiare predviedol bravúrny zákrok a zabránil jasnému gólu.

Akcia pokračovala ďalej, Castaňeda však samostatný nájazd nepremenil – jeho zakončenie smerovalo nad bránu Kiru. V 24.minúte sa po prihrávke od Castaňedu dostal k zakončeniu Sulley, keď si zasekol dvojicu obrancov Michaloviec – Kira však predviedol dobrý zákrok. O niekoľko desiatok sekúnd neskôr zakončoval aktívny Castaňeda, hostia jeho pokus zblokovali na roh.

Futbalisti Senice. Foto: TASR, Róbert Fritz
Senica Futbalisti Senice.

V 34.minúte vynikol individuálnou akciou po krídle Yenne, Kira v bráne hostí predviedol rovnako dobrý zákrok a odvrátil loptu na roh. Z následného rohu vychytal gólman hostí v ďalšej veľkej príležitosti Favara.

V 42. minúte sa dosal k zakončeniu Kountouriotis, jeho pokus len tesne minul ľavú žrď Vorelovej bránky. Do kabín tak išli mužstvá za nerozhodného stavu.

Po zmene strán pálil nebezpečne z ľavej strany hosťujúci Kolesár, jeho strela letela tesne nad našu bránu. Na druhej strane sa rútil na bránu Kiru Castaňeda, Michalovčania jeho strelecký pokus dokázali zblokovať. V 55.minúte predviedol krásnu individuálnu akciu Addo, loptu poslal prízemným centrom na zadnú žrď kde bol pripravený Yenne – 1:0.

V 63.minúte odcentroval z ľavej strany aktívny Addo, loptu si v šestnástke spracoval Castaňeda, jeho následná strela len tesne minula ľavú žrď. O minútu neskôr vyrazil dobrý pokus Akinyoolu Kira.

V 66.minúte pridal náš druhý gól v zápase Castaňeda, keď zúžitkoval výbornú prihrávku za obranu od Baumgartnera – 2:0. V 83.minúte pridal svoj druhý gól v zápase po rýchlom protiútoku Castaňeda, kedy zúžitkoval prihrávku od Akinyoolu a zoči voči Kirovi sa nemýlil – 3:0. V 90.minúte využil chybu brankára Kiru Akinyoola a strelou do prázdnej brány uzavrel skóre zápasu.

FK Senica – MFK Zemplín Michalovce 4:0 (0:0)
Góly: 55. Yenne, 66., 83. Castaňeda, 90. Akinyoola.
Rozhodovali: Smolák – Roszbeck, Jekkel, ŽK: Castaňeda (Senica), 532 divákov
Senica: Vorel – Didiba, Dias, Favaro, Yenne, El Moudane (46.Baumgartner), Cvek, Klapan, Addo (64.Totka), Castaňeda, Sulley (27.Akinyoola)
Michalovce: Kira – Kountouriotis, Carrillo, Soler, Rota, Savvidis, Martinez (59.Danko), Kolesár M., Žofčák, Kvocera (68.Kolesár P.), Sidibe (37.Mensah)

Michal Ščasný, tréner Senice:
"Očakávali sme veľmi náročný zápas proti dobrému súperovi. Michalovce pre mňa hrajú dlhodobo vynikajúci futbal, sú veľmi nebezpeční. Prvý polčas sme mali problém s niektorými situáciami v defenzíve, súper mal rovnako ako my niekoľko šancí. Druhý polčas sme sa zlepšili a začali sme byť efektívni. Som šťastný za tri body, ktoré sú veľmi dôležité do tabuľky.”
Anton Šoltis, tréner Michaloviec:
“Som veľmi sklamaný, prišli sme sem s určitým zámerom, súper však vyhral zaslúžene. Odkedy som v Michalovciach nepamätám si, aby mužstvo pôsobilo tak odovzdane. Druhý polčas bol z našej strany veľmi zlý. Nemám čo hodnotiť, súper vyhral zaslúžene.”

Zostrih zo zápasu Senica - Michalovce.

Nitra uspela v Seredi

Nitra potrebuje v súboji o záchranu každý bod a tomu podriadila aj taktiku súboja v Myjave. Hráči Serede boli od úvodu aktívnejší, no do vyložených príležitostí ich defenzíva modro-bielych nepustila.

V mrazivom počasí tak prázdny štadión na Kopaniciach videl iba minimum šancí. V prvom polčase stojí za zmienku iba jedna strela mimo tri žrde domáceho Clebera.

Po prestávke prišiel posilniť útok Serede Chorvát Špehar a už o päť minút sa ocitol v príležitosti, no neuspel.

Nitran Milan Ristovski. Foto: SITA, Martin Havran
Milan Ristovski Nitran Milan Ristovski.

Onedlho mohol otvoriť skóre Chobot, ktorý minul bránu iba tesne. Hrdinom Nitry sa napokon stal Macedónčan Milan Ristovski, ktorý rovnako ako pred týždňom proti Trnave rozvlnil sieť po krásnej strele.

Tentokrát trafil v 73. minúta z priameho kopu. Nitra tak využila z minima maximum a získala tri body.

ŠKF iClinic Sereď – FC Nitra 0:1 (0:0)
Gól: 73. Ristovski. ŽK: 86. Bilovský (hostia).
Rozhodovali: Pavlík – Vorel, Vitko, 524 divákov
ŠKF iClinic Sereď: Iliev – Dabó, Ba, Hučko, Slaninka – Ventúra, Rorič (46. Špehar) – Iván, Pankarićan, Cleber (67. Luka) – Morong
FC Nitra: Šípoš – Kuník, Podhorín, Magda, Fabiš – Faško, Bílovský – Šefčík (56. Dubeň), Gatarič (90.+3 Štefanec), Chobot (90.1+ Fábry) – Ristovski.

Zostrih zo zápasu Sereď - Nitra.

Trnava rozhodla v závere

Po úvodnej opatrnej päťminútovke sa už v 6. min sa tešili hostia z vedúceho gólu. Tečovaná lopta spoza šestnástky z kopačky Pelegríniho skončila v bráne Rusova. Domáci sa snažili čo najskôr vyrovnať, ale hosťujúci brankár Vantruba si poradil s priamym kopom Grendela a na rohový kop vytlačil pokus Haliloviča.

Hostia sa pokúšali o rýchle protiútoky a jeden z nich im po chybe trnavskej defenzívy v 36. min aj vyšiel a Hrnčár pohodlne dopravil loptu do trnavskej brány. Do druhého polčasu nastúpila Trnava so snahou zmeniť nepriaznivý stav.

Prvých 5 minút uzavreli Spartakovci hostí na ich polovici a v 50. min po strele Haliloviča Tešija znížil na 1:2. Hostia sa ihneď po inkasovanom góle vytiahli z obrany a strelu Pelegríniho musel zneškodniť brankár Rusov.

Radosť hráčov Spartaka Trnava. Foto: SITA, Ivan Kopčáni
FUTBAL-FL: Trnava - Nitra Radosť hráčov Spartaka Trnava.

V 54. min po rohovom kope Pohronia išla lopta z hlavy Medu tesne vedľa pravej žrde domácej bránky. Potom mal dobrú šancu Oršula, ale neprestrelil hosťujúcu obranu.

V 81. min po centri Dangubiča vyrovnal Sobczyk hlavou na 2:2 a v nadstavenom čase z priameho kopu striedajúci Yilmaz vymietol pravý horný roh Vantrubovej bránky a po štyroch prehrách zabezpečil Spartaku plný bodový zisk.

FC Spartak Trnava – FK Pohronie Žiar nad Hronon Dolná Ždaňa 3:2 (0:2)
Góly: 50. Tešija, 81. Sobczyk, 90.+ Yilmaz – 6. Pelegríni, 36. Hrnčár.
Rozhodoval: Sedlák. 2731 divákov.
FC Spartak Trnava: Rusov – Mesík (41. Oršula), Mitrea, Záhumenský (72. Dangubič) – Turňa, Gamboš, Grendel (78. Yilmaz), Halilovič – Tešija – Sobczyk, Tavares
FK Pohronie Žiar nad Hronon Dolná Ždaňa: Vantruba – Dzurík, Nosko, Jacko, Župa – Hrnčár, Meda, Pelegríni, Klec (81. Badolo) – Mészáros (70. Tesák), Mazan (64. Sedláček)

Ricardo Cheu, tréner Trnavy:
„Futbal niekedy nebýva férový, ale myslím si, že dnes vyhralo mužstvo ktoré chcelo viac vyhrať. Súper dnes hral dobrý defenzívny futbal a vyrážal do nebezpečných protiútokov. Nedokázali sme ho ustrážiť, mali dve šance, ktoré premenili. Chlapcom som v kabíne povedal, že máme kvalitu na to, aby sme zápas zvrátili, čo sa nám aj podarilo. Na rozdiel od predchádzajúcich zápasov dnes sme šance premenili a získali cenné tri body.“
Mikuláš Radványi, tréner Pohronia:
„Ťažko sa mi po takomto zápase hovorí. V prvom polčase sme hrali to, čo sme chceli hrať a dali sme dva góly. V kabíne som hráčov upozorňoval, že 0:2 je zradný stav. V druhom polčase nás súper dostal pod tlak, trikrát sme inkasovali a nakoniec sme zápas prehrali. Domácim gratulujem k trom bodom.“

Zostrih zo zápasu Trnava - Pohronie.
debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #Senica #mšk žilina #Spartak Trnava #MFK Ružomberok #DAC Dunajská Streda