Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nováčik má plnú šatňu starostí, Ružomberčanom sa trpezlivosť vyplatila

Futbalisti Pohronia vybojovali v najvyššej súťaži stále len jediné víťazstvo. Tešili sa z neho ešte 3. augusta v Ružomberku (1:0). S tým istým súperom uplynulú sobotu doma prehrali (1:2).

03.11.2019 16:15
debata

Medzi oboma zápasmi uplynulo 92 dní. Príklad týchto dvoch mužstiev ukazuje, ako rýchlo sa môže situácia zvrtnúť. V oboch táboroch sa mnohé zmenilo.

Nováčika vedie odvtedy už tretí tréner, padol na dno tabuľky a ostatné tímy sa mu začínajú nebezpečne vzďaľovať. Vyprchal už aj tradičný nováčikovský elán. Kým prvé zápasy sezóny sledoval vypredaný štadión v Žiari nad Hronom, na posledný súboj s Ružomberkom sa návšteva vyšplhala len tesne nad tisíc divákov.

Nováčik má plnú šatňu starostí. V súboji s Ružomberkom inkasoval už v prvom polčase dva góly a zlepšený výkon po prestávke stačil len na skorigovanie prehry.

„Urobili sme dve naivné chyby, ktoré by sa nemali stať. V druhom polčase nechali hráči na ihrisku všetky sily, ale na každý gól sa veľmi nadrieme. Súper je v inom psychologickom rozpoložení, na víťaznej vlne, čo sa o nás nedá povedať,“ komentoval zápas tréner Mikuláš Radványi.

Ani jeho príchod na lavičku situáciu nezmenil. Viedol Pohronie v treťom zápase, ale všetky prehralo. Z uplynulých siedmich kôl získalo len bod za remízu s Michalovcami (2:2).

Ružomberok prežíva veselšie obdobie, hoci v čase, keď doma podľahol Pohroniu, sa trápil podobne ako teraz jeho súper. Hneď v úvode nového ročníka síce zdolal Nitru (1:0), ale potom sa v siedmich strenutiach po sebe netešil z víťazstva.

„Štart do sezóny nebol ideálny, ale zlomili sme to v Dunajskej Strede a verím, že teraz nám to vydrží čo najdlhšie,“ pripomenul obrat stredopoliar Martin Regáli, ktorý strelil v Žiari nad Hronom druhý ružomberský gól.

Zverenci Jána Haspru prekvapujúco naplno bodovali v septembri v Mol Aréne a teraz vyhrali už štvrtý zápas za sebou vonku. Vďaka tomu patria už k trom najúspešnejším mužstvám na ihriskách súperov. Doma je to podstatne horšie. Tréner nebol naposledy spokojný s hrou v úvode stretnutia, hovoril o ospalom výkone.

„Postupne sme však tempo zvyšovali a strelili aj dva góly. To rozhodlo, hoci domáci zápas ešte zdramatizovali a situáciu nám sťažili,“ zdôraznil Haspra.

Ružomberčanom sa trpezlivosť vyplatila. Po 8. kole boli na desiatom mieste a mali rovnaký počet bodov ako Pohronie (po 6 bodov). Tréner bol už zúfalý.

„Sme v zložitej situácii. Nevieme sa z nej vymotať. Zase sme hlbšie v problémoch. Už je to na nás veľa,“ posťažoval sa.

Po 14. kole sa jeho tím vytiahol už na štvrtú priečku a Hasprovi sa dýcha nepomerne ľahšie…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa