Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pauschek zažil obnovený debut: Vďaka Slovanu sa môžem opäť tešiť z futbalu

Obranca ŠK Slovan Bratislava Lukáš Pauschek sa v sobotňajšom zápase 14. kola Fortuna ligy proti FK Senica (2:0) dočkal obnovenej premiéry na slovenských ligových trávnikoch.

03.11.2019 13:34
debata

Pre odchovanca „belasých“ mal tento moment výnimočný nádych, keďže prvýkrát nastúpil na novom Tehelnom poli. V 83. min stretnutia prakticky za rozhodnutého stavu vystriedal Jurija Medveděva a z možnosti opäť nastúpiť v drese A-mužstva Slovana mal veľkú radosť.

„Keď som sa v nejakej 70. minúte vrátil z krátkeho rozbehávania, tréner mi vzápätí povedal, aby som sa išiel opäť hýbať. Začal som tušiť, že ma v prípade priaznivého vývoja pošle do hry. Viedli sme 2:0, Senica sa do ničoho nedostávala. Keď ma tréner zavolal späť z rozcvičky, tak som sa veľmi potešil, lebo už som vedel, že pôjdem do hry,“ uviedol 26-ročný Bratislavčan na oficiálnej stránke Slovana.

Vo farbách najslávnejšieho slovenského klubu si v súťažnom zápase zahral po vyše šiestich rokoch – prvýkrát od 26. mája 2013. Ostatných šesť rokov strávil v Česku, kde pôsobil v pražských tímov Sparta a Bohemians 1905 a taktiež v FK Mladá Boleslav. V uplynulých týždňoch sa však začal pripravovať so Slovanom a jeho návrat v sobotňajšom dueli privítali aj diváci na tribúnach.

„Počul som, ako skandovali. Vnímal som pekné prijatie z ich strany. Veľmi pekne im ďakujem a vážim si to. Prvýkrát som mohol hrať na Tehelnom poli a môžem povedať, že štadión je krásny. Taktiež prvýkrát som si ho pozrel aj zvnútra a mám vskutku pozitívne dojmy. Vrátiť sa po šiestich rokoch je krásny, úžasný pocit,“ dodal.

Pauschek v bývalom klube na konci angažmánu prežil náročné obdobie, ale už sa snaží na to nemyslieť a díva sa dopredu. V Bratislave podpísal kontrakt do zimy s možnosťou predĺženia spolupráce na ďalšie obdobie.

„Obnovený debut v Slovane je pre mňa po desiatich náročných mesiacoch zadosťučinením za všetko, čím sme si spolu s rodinou prešli. Teším sa, že sme to s rodinou spoločne zvládli. Mám veľký herný výpadok, keďže bývalý klub sa ku mne zachoval tak, ako sa zachoval. Teraz treba dohnať zápasovú prax. Urobím všetko pre to, aby som ukázal svoje kvality. Zatiaľ sme dohodnutí do zimy. Potom bude záležať na mojich výkonoch, či si vybojujem šancu, a tiež aj na klube, či bude vzájomná vôľa predĺžiť spoluprácu. Každopádne som rád, že mi Slovan dal priestor a môžem sa opäť tešiť z futbalu,“ zakončil Lukáš Pauschek.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Lukáš Pauschek