Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kríza je, keď nemáte doma peniaze, tvrdí opora Trnavy

Futbalistom Nitry a Trnavy sa momentálne v najvyššej súťaži vôbec nedarí. Trnavčania sú síce v tabuľke vyššie, ale prehrali tri zápasy za sebou, Nitrania podľahli už v piatich stretnutiach v rade. V sobotu od 16.00 na seba tieto tímy narazia na nitrianskom štadióne. Kto z nich ukončí nepriaznivú sériu?

01.11.2019 18:49
Emir Halilovič Foto: ,
Emir Halilovič zo Spartaka Trnava (vľavo) nechce hovoriť o kríze tímu.
debata

Domácich delí od poslednej priečky len lepšie skóre. O obrat sa pokúsia s novým trénerom. Hneď po prehre v Zlatých Moravciach skončil Marián Süttö a na nitriansku lavičku sa ako šéf posadil jeho doterajší asistent Gergely Geri.

Za sebou má už úspešný štart v novej úlohe, pretože Nitrania v týždni postúpili do štvrťfinále Slovenského pohára – Slovnaft Cup-u. Pravda, ich súperom bol druholigový Liptovský Mikuláš a ten ich poriadne potrápil. Napokon ho zdolali aj s trochou šťastia 3:2.

Podobný výkon by na Spartak sotva stačil. V pohári síce neprešiel cez Dunajskú Stredu, ale favorit ho v MOL Aréne zdolal až v penaltovom rozstrele. Trnavčania v druhom zápase po sebe neskórovali. Jedna z ich opôr Emir Halilovič však napriek zložitému obdobiu odmieta hovoriť o kríze.

"Kríza je, keď nemáte doma peniaze. Momentálne máme len zlé výsledky, ktoré nezodpovedajú predvedenej hre. Nehráme zle, ale chýbajú nám body a verím, že už v najbližšom zápase to zlomíme,“ vyjadril sa pred súbojom v Nitre na klubovej stránke Halilovič, ktorý v rozstrele neprekonal ako posledný dunajskostredského brankára Benjamína Száraza.

V prospech Trnavy hovorí aj lepšia bilancia v posledných vzájomných stretnutiach s Nitrou. V augustovom prvom súboji aktuálneho ročníka ju Spartak zdolal Mesíkovým a Sobczykovým gólom (2:0). Darí sa mu aj na pôde súpera. Naposledy pod Zoborom podľahol pred vyše piatimi rokmi. V máji 2014 vyhrali domáci 3:0.

Nitra vyhrala v prebiehajúcej sezóne doma len jediné ligové stretnutie, pred takmer troma mesiacmi zdolala Sereď (3:2).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FC Nitra #Fortuna liga #Emir Halilovič