Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ultimátum v troch dieloch. Tréner Nitry nezvládol už prvý a skončil

Dva ligové zápasy, štyri body. Povinne. A k tomu postup do štvrťfinále Slovenského pohára. Inak končíš. To boli podmienky, ak si chcel tréner futbalovej Nitry udržať prácu. Marián Süttö a jeho hráči nezvládli už prvý krok.

27.10.2019 11:54 , aktualizované: 13:15
Süttö Foto: ,
Marián Süttö (uprostred) zrejme skončí v pozícii trénera FC Nitra.
debata

„Corgoni“ v sobotu prehrali v Zlatých Moravciach. Boli slabším tímom, šance si vytvárali takmer výlučne domáci. Kovaľ krátko po zmene strán jediným gólom potopil Nitru. A keďže nasledujúci víkend môže tím spod Zobora získať len tri body, štvorbodové ultimátum už nenaplní.

Marián Süttö vedel, že tlačová konferencia v Zlatých Moravciach bude zrejme jeho posledná v pozícii trénera Nitry. Do reči mu príliš nebolo. „Ak by som videl dôvod na odchod, urobil by som tak. Ja som ho nevidel. Vedenie sa tak rozhodlo a rešpektujem to. Veštím tímu pokoj a mužstvo má určite parametre na splnenie svojho cieľa, teda záchrany,“ cituje kouča ProFutbal.

„Chceli sme podržať trénera a pomôcť aj nám. Špeciálne sme ale ultimátum nevnímali a v zápase sme odovzdali zo seba všetko,“ vravel Frederik Bilovský, ktorého doplnil skúsený nitriansky stopér Pavol Farkaš:

„Ultimátum? To sú normálne veci vo futbale. Keď sa nedarí, niekto si to odnesie. Najčastejšie je to tréner. Z dna sme sa chceli odraziť najmä kvôli sebe. Kvalitou naň nepatríme, ale tabuľka hovorí za všetko. Čo sa týka trénerskej situácie v najbližších dňoch, neviem povedať nič podrobnejšie, treba sa opýtať vedenia.“

Nitra je spoločne s Pohroním so siedmimi bodmi na dne tabuľky. Tímy nad nimi Michalovce, Senica a Trenčín získali dvojnásobok. Oboch klubov sa zrejme bude týkať tvrdý záchranársky boj. Nitra impulz potrebuje, hoci tréner s krokom vedenia nesúhlasí. Napokon, v ostatných piatich ligových dueloch nebodovala.

Nitru dočasne povedie Geri

Nitrania rýchlo zareagovali na nesplnené ultimátum a už oznámili meno dočasného trénera. Marián Süttö je oficiálne zbavený funkcie, kompetencie preberie jeho doterajší asistent Gergely Geri.

"Mužstvo poznám veľmi dobre z pozície asistenta. Nakoľko v rýchlom slede nasleduje pohárový zápas s Liptovským Mikulášom (30.10.) a v sobotu (2.11.) fortunaligový zápas s Trnavou, tak nie je priestor na veľké zmeny.

Mužstvo musí byť plne koncentrované a preto sa budem snažiť, aby mali chalani čisté hlavy a plne sa sústredili na hru," cituje Geriho klubový web.

Geri by mal viesť Nitru minimálne do 6. novembra, keď zasadne valné zhromaždenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #Fortuna liga #Marián Süttö