Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrnčár opäť v Ružomberku. Ako tréner súpera

Skúseného trénera Norberta Hrnčára čaká pikantná ligová premiéra na trenčianskej lavičke. Predstaví sa so svojimi novými zverencami v Ružomberku. Nastúpi proti mužstvu, z ktorého odchádzal z najvyššej slovenskej súťaže.

26.10.2019 10:36
Norbert Hrnčár Foto: ,
Norbert Hrnčár.
debata

Na ružomberskej lavičke prežil dva roky, naposledy na nej sedel 19. mája 2018, keď jeho tím podľahol Dunajskej Strede (0:4). S Ružomberkom obsadil na konci ročníka najskôr tretie a potom šieste miesto.

„Život prináša rôzne zaujímavé situácie, toto je jedna z nich. Idem s mužstvom do známeho prostredia,“ vyjadril sa v rozhovore na trenčianskej klubovej stránke.

Bývalý úspešný futbalista i reprezentant pracoval predtým ako tréner aj v Banskej Bystrici, na Myjave a v Karvinej. V Trenčíne nahradil Nemca Matthiasa Kohlera. Jeho asistentom bude Richard Höger a ďalšími spolupracovníkmi Juraj Ančic a Michal Hanek.

„Nemal som veľa času na uvažovanie. Dostal som zaujímavú ponuku, potešila ma a rýchlo som ju akceptoval,“ vysvetlil nový trenčiansky tréner.

Potvrdil, že aj v aktuálnej sezóne videl viacero zápasov Trenčanov. „Naším cieľom je vrátiť Trenčín na víťaznú vlnu. Chceme, aby zažil to, čo v predchádzajúcich ročníkoch a opäť atakoval horné priečky tabuľky,“ zdôraznil 49-ročný kouč.

Trenčania majú za sebou neúspešnú sériu zápasov. Nielenže naposledy podľahli Senici (2:3), ale na výhru čakajú od 24. augusta. Vtedy vyhrali na ihrisku Pohronia vysoko 4:0. V ďalších šiestich stretnutiach sa zrodili tri tesné prehry a tri remízy.

Ružomberská cesta v tomto ročníku bola trochu iná. Mužstvo začalo zle, dlho sa nevedelo chytiť, ale teraz ťahá úspešnú sériu. V piatich zápasoch po sebe nenašlo premožiteľa – vybojovalo v nej tri výhry a dve remízy.

„Pán Hrnčár zanechal v Ružomberku výborný dojem. Za tie dva roky urobil veľa dobrých vecí, ale na druhej strane musím povedať, že veľa hráčov z kabíny, ktorú mal on, tu už nie je. Stretne sa s úplne novým mužstvom. Niektorí chlapci pod ním ani netrénovali. Bude to zápas ako každý iný, možno trošku viac okorenený tým, že sa navzájom poznáme. Uvidíme, ako to dopadne,“ vyjadril sa na klubovej stránke rožomberský tréner Ján Haspra.

Program 13. kola
Sobota 16.00 Ružomberok – Trenčín (RTVS), 17.00 Pohronie – Dunajská Streda, Zlaté Moravce-Vráble – Nitra, Senica – Sereď, nedeľa 17.00 Michalovce – Slovan, 18.00 Trnava – Žilina (Orange Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #MFK Ružomberok #Norbert Hrnčár