Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hnev Zlatých Moraviec: Ľudské zlyhanie alebo zámer?

"Namiesto 1:2 je 2:1. Zámer alebo ľudské zlyhanie? Sme si všetci rovní? V každom prípade fraška a hanba na entú," hneval sa na sociálnej sieti generálny manažér slovenského futbalového klubu FC ViOn Zlaté Moravce Marek Ondrejka.

21.10.2019 11:56
Marek Ondrejka Foto: ,
Generálny manažér futbalového klubu FC ViOn Zlaté Moravce Marek Ondrejka.
debata (16)

Hlavnou príčinou zlosti bol spôsob, akým sa zrodila nedeľňajšia prehra v Dunajskej Strede. Zlaté Moravce inkasovali rozhodujúci gól po nedorozumení obrannej dvojice Jakuba Brašeňa a Michala Pintéra. Domáci Connor Ronan prestrčil loptu na Divkoviča, ktorý skóroval z ofsajdového postavenia.

Hostia deväť minút pred koncom vyrovnali na 2:2, no rozhodcovia neuznali regulárny gól Gustava. Lopta po strele Brazílčana od brvna podľa arbitrov nebola celým objemom za bránkovou čiarou.

Opakované zábery potvrdili, že futbalistov Zlatých Moraviec rozhodcovia v oboch sporných prípadoch poškodili. Z víťazstva 2:1 bola razom prehra 1:2 a tým pádom nulový bodový zisk. Hostia sa s nespravodlivosťou vyrovnávali ťažko, Marek Ondrejka zanechal status na sociálnej sieti:

"Načo majiteľ nalieva do klubu obrovské peniaze, ktoré si môže užiť inak? Načo sponzori dávajú do futbalu nemalé peniaze, načo makáme a robíme futbal ako najlepšie vieme, načo sa hráči týždeň pripravujú na súpera a drú v zápase? Keď príde víkend a zistíme, že všetko bolo zbytočné a všetko máme znechutené.

Možno som naivný, ale stále verím, že to bolo OPÄŤ iba ľudské zlyhanie. Koľkýkrát už ale v rámci aj ďalších klubov v tejto sezóne? V každom kole vidíme chyby rozhodcov, ktoré ovplyvňujú výsledok.

V našom prípade už druhýkrát (v prvom prípade neuznaný jasný gól Válovčana na 1:0 s Pohroním), čo nás obralo o 5 bodov! Bodov, ktoré sme si sami vybojovali a iní nám ich bezdôvodne zobrali!"

Funkcionár futbalového klubu v pokračovaní statusu žiada o urýchlenie zavedenia videoasistenta rozhodcu (VAR).

"Ak by sme mali VAR, tak tabuľka by vyzerala úplne inak. Áno, kým nebudeme mať VAR, a to HNEĎ, ďalej sa nepohneme! Chcem touto cestou poprosiť a vyzvať kompetentných, aby sa vykašľali na všetky projekty typu HRÁ FÉR a podobne… Jediné, čo je pre návrat dôvery a čistoty hry teraz najkľúčovejšie, je VAR.

Sem smerujme okamžite všetky sily a peniaze! Lebo ak tak nebude, potom už aj moja (naivná) viera v ľudské zlyhanie sa premení na to, že je to zámer, že nie všetci sme si rovní, že vyhrávajú tí, čo to potrebujú a kompetentní sa len prizerajú, lebo im to vyhovuje.

Páni rozhodcovia a páni kompetentní, čo vy na to?"

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Fortuna liga #FC ViOn Zlaté Moravce #Marek Ondrejka