Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Namiesto výprasku trápili majstra. Slovanista Hrnčár bol v pozícii súpera

Nový tréner nováčika Mikuláš Radványi mal smolu, že sa do ligy vrátil po troch rokoch práve v zápase so Slovanom na Tehelnom poli. Jeho mužstvo podalo solídny výkon, potrápilo favorita a možno proti inému súperovi by to stačilo aj na zisk aspoň bodu. Na obhajcu titulu, ktorý opäť nechal oddychovať niektoré opory, však Pohronie nestačilo a podľahlo 1:2.

20.10.2019 12:42
Hrnčár, Foto: ,
David Hrnčár (v žlto-modrom) na hosťovaní v Pohroní bráni spoluhráča zo svojho materského klubu Arťoma Suchockého.
debata

Ani príchod skúseného trénera nič nezmenil na tom, že stále čaká na víťazstvo už viac ako dva mesiace. V Bratislave natiahlo neúspešnú sériu už na deväť stretnutí. Nový kouč je však optimista.

„Videl som viac vecí, na ktorých budeme môcť stavať. V defenzíve sme hrali celkom solídne. Musíme však popracovať na tom, aby sme boli rýchlejší a priamočiarejší a mali vyššiu kvalitu smerom dopredu. Potom budeme zbierať aj body,“ komentoval Radványi.

Naznačil, že zo zápasu so Slovanom mal spočiatku trochu obavy. "Vedeli sme do čoho ideme a veľké oči sme nemali. Prehrali sme, ale výsledok 1:2 je pre nás dobrý. Po prvých tréningoch s mužstvom, som sa obával, aby sme tu nedostali príliš veľa gólov.

Nevidel som v nich a ani v predchádzajúcich stretnutiach agresivitu, ktorú však mužstvo v zápase so Slovanom ukázalo," vysvetlil.

Podľa neho tabuľka neklame. „Sme tam, kde sme a mojím prvoradým cieľom je zachrániť mužstvo v lige. V zime ho potrebujeme doplniť. Máme v tíme šikovných hráčov, verím, že po posilnení kádra bude všetko v poriadku,“ doplnil.

Slovanista na Tehelnom poli ako súper

Pôsobil v Slovane Bratislava a stále je jeho hráčom. Uplynulú sobotu si však v drese Pohronia zahral prvý raz na Tehelnom poli. Proti svojim spoluhráčom.

Talentovaný ofenzívny futbalista David Hrnčár odišiel v januári tohto roka, krátko pred otvorením nového štadióna, na hosťovanie do vtedy ešte druholigového Pohronia a pomáhal mu v úspešnom boji o účasť v najvyššej súťaži.

„Bol to pre mňa veľmi špeciálny zápas,“ priznal po súboji so Slovanom Hrnčár. „Celý týždeň som sa tešil, že si zahrám na tomto štadióne. Pred stretnutím som bol najmä v kontakte s kamarátom Dominom Greifom, trochu sme sa podpichovali.“

Hrnčár verí, že na Tehelnom poli nastúpi aj v belasom drese. „Uvidíme, čo bude ďalej, ale stále som hráčom Slovana. Bolo by to super, keby som mohol ako otec hrať raz za toto mužstvo,“ vravel 21-ročný mladík, ktorý je syn bývalého úspešného futbalistu a v súčasnosti trénera Norberta Hrnčára.

Momentálne všetky sily dáva v prospech nováčika, v sobotu si zahral viac ako hodinu. „Podali sme veľmi slušný výkon, odovzdali sme na ihrisku všetky sily. Mali sme tiež šance, mohli aj vyrovnať,“ hodnotil.

Mikuláš Radványi ešte ako tréner Myjavy v... Foto: SITA, Martin Medňanský
Mikuláš Radványi Mikuláš Radványi ešte ako tréner Myjavy v októbri 2016.

Sám sa dostal do sľubnej akcie, ale gól nedal. „Netrúfali sme si hrať otvorený futbal s favoritom. Kto by bol kedy povedal, že Pohronie bude hrať so Slovanom na Tehelnom poli v jednej súťaži. Zvládli sme to celkom dobre, výsledok, aj keď sme prehrali, je prijateľný.“

Pred niekoľkými dňami došlo k zmene na lavičke Pohronia, nastúpil nový tréner Mikuláš Radványi. „V tréningovom procese nastali nejaké zmeny. Uplynulý týždeň som videl optimisticky. Myslím si, že to bude dobrá spolupráca. Bol to pre nás nový a dobrý impulz,“ domnieva sa.

Považuje za výborné, že dostal v tíme priestor. „Pre mňa je to super, veď do Pohronia som nastupoval z tretej ligy ako hráč slovanistickej juniorky. Som veľmi spokojný. Neviem, kde inde by som si v lige toľko zahral, dostal tak veľa možností,“ pokračoval David.

V juniorke ho viedol súčasný tréner majstra Ján Kozák mladší, ktorý priznal, že si ho špeciálne všímal. „Bol som jeho tréner dva roky, takže som rád, že sa presadil, dostáva šancu a nastupuje v prvej lige. Proti nám ukázal zopár zaujímavých akcií,“ komentoval jeho výkon Kozák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Mikuláš Radványi #Fortuna liga #FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa #David Hrnčár