Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radványi sa vracia. Hrať u majstra je krásny štart

Mikuláš Radványi sa vracia po troch rokoch do najvyššej súťaže. Bývalý úspešný futbalista ako tréner viackrát pôsobil v prvej lige vo svojom rodnom meste Dunajskej Strede, ale v ročníku 2016/2017 viedol aj Myjavu predtým ako sa odhlásila zo súťaže.

18.10.2019 23:07
debata

V reprezentačnej prestávke sa stal trénerom nováčika z Pohronia. V sobotu zažije s novými zverencami náročnú premiéru. Čaká ich súboj na Tehelnom poli s obhajcom titulu Slovanom Bratislava.

Pohronie vymenilo trénera už druhý raz v aktuálnej sezóne a dôvodom boli neuspokojivé výsledky. Nováčik je na predposlednej priečke tabuľky len vďaka lepšiemu skóre ako má Nitra.

Celý čas v tíme pôsobil Rastislav Urgela, jeden z trénerov, ktorý sa pričinil o postup do najvyššej súťaže, ale už na začiatku sezóny sa vzdal svojho postu zo zdravotných dôvodov Milan Nemec. Nahradil ho skúsený Ján Rosinský, ale ten vydržal na lavičke s Urgelom len päť stretnutí. Obaja pred týždňom skončili.

„Prišiel som do klubu, aby som udržal najvyššiu súťaž, to je moja hlavná úloha. Nie je to prvý raz, čo ma čaká záchrana mužstva. Skúsenosti s tým mám,“ zdôraznil v rozhovore pre klubovú stránku 50-ročný tréner.

Na zápas so Slovanom sa teší. „Absolvoval som s mužstvom niekoľko tréningov. Hráme u majstra, čo je krásny začiatok. Žijeme však na zemi, rešpektujem silu súpera a až po zápase uvidíme, na čo bude náš výkon stačiť,“ dodal niekdajší úspešný strelec, ktorý ako tréner pôsobil aj v Česku, Rakúsku a Maďarsku.

Slovan sa po reprezentačnej prestávke chystá na ďalší zápas v skupine Európskej ligy. Najbližší štvrtok privíta Wolverhampton Wanderers. Tréner Ján Kozák mladší už nebude môcť v tomto roku rátať s mladým útočníkom Strelcom, ktorý dal na jeseň v lige štyri góly. V kvalifikačnom zápase slovenského výberu do 21 rokov s Francúzskom si zlomil nohu.

„Som z toho smutný, pretože Dávid dostával v lige čoraz viac šancí,“ reagoval na jeho zranenie Kozák. „Už s tým nič neurobíme. Verím, že liečba bude čo najrýchlejšia a v januári sa k nám zasa pripojí.“

Program 12. kola

Sobota 17.00 Žilina – Michalovce (RTVS), Slovan – Pohronie, Sereď – Trnava, Nitra – Ružomberok, nedeľa 17.00 Trenčín – Senica, 19.00 Dunajská Streda – Zlaté Moravce (Orange sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikuláš Radványi #FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa