Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tínedžer vystrašil Slovan. Ani remíza nie je zlá, vravel

Začínajúci mladík a skúsený borec. O skóre v stretnutí Ružomberok - Slovan sa postarali Tomáš Bobček a Andraž Šporar.

07.10.2019 12:57
Ružomberok, futbal Foto: ,
Radosť futbalistov Ružomberka.
debata

Ružomberský útočník len pred mesiacom oslávil 18 rokov a proti Slovanu po prvý raz v ligovom súboji nastúpil v základnej zostave. V 39. minúte otvoril skóre svojím premiérovým gólom v najvyššej súťaži. Keď už začínalo hroziť, že by mohol stačiť Ružomberku na nečakaný zisk troch bodov, vytiahol tréner Ján Kozák mladší svoje tromfy z lavičky.

Najprv prišiel Moha, potom Holman a napokon sa z nej štvrťhodinu pred koncom zdvihol aj Šporar. Netrvalo dlho a svojím ôsmym gólom v aktuálnej sezóne zachránil lídra pred druhou prehrou. Jeho nie príliš prudká, ale umiestnená a aj tečovaná strela prekvapila šesť minút pred koncom brankára Macíka.

„Do Ružomberka sme prišli s cieľom vyhrať, ale po zápase berieme aj bod. Musíme byť s ním spokojní," zdôraznil Kozák, ktorý ocenil výkon domácich.

Slovanisti v prestávke prehrávali a tréner priznal, že v šatni si vraveli, že domáci pravdepodobne nevydržia hrať v takom tempe ako dovtedy celých 90 minút.

„Očakával som, že v druhom polčase si utvoríme viac príležitostí, ale nebolo to úplne tak, súper pokračoval v tom, čo predvádzal aj v prvom polčase. Naši striedajúci hráči priniesli oživenie i vyrovnanie,“ hodnotil bratislavský tréner.

Zdá sa, že v Ružomberku sa otáča karta. Kým v úvode sezóny mužstvu takmer nič nevychádzalo, teraz už neprehralo v štvrtom zápase po sebe. Pred remízou so Slovanom vyhralo dva razy vonku (po 1:0) a mužstvo sa ťahá vyššie aj v tabuľke. Po prvej polovici základnej časti súťaže je už siedme.

„Pred Slovanom sme vyhrali dva zápasy po sebe. Naše sebavedomie bolo podstatne vyššie. Verili sme si aj v súboji so Slovanom. Škoda, že to nevyšlo, ale máme aspoň remízu,“ vravel Bobček, ktorý tvrdil, že jeho pocity po stretnutí sú zmiešané. „Dal som gól, ale nestačil na výhru. Mohli sme aj zvíťaziť, ale ani remíza so Slovanom nie je zlá,“ doplnil.

Ružomberský tréner Ján Haspra priznal, že chcel čo najviac vyťažiť z toho, že tri dni predtým nastúpil Slovan v Brage.

„Odohral tam perfektný zápas so špičkovým mužstvom,“ pripomínal Haspra. „Má nahustený program, chceli sme ho unaviť našou bojovnou a tentoraz aj veľmi kvalitnou hrou. Našou snahou bolo eliminovať jeho silné stránky, kombinačné schopnosti, čo sa nám celé stretnutie aj darilo.“

Domáci sa sústredili na rýchle protiútoky a mali šance aj na ďalšie góly. „Napokon sa zápas skončil remízou, s ktorou by som bol pred ním spokojný. Nemôžem povedať, že teraz som nespokojný, ale dalo sa z tohto zápasu vyťažiť viac. Chýbalo nám pár minút,“ ľutoval Haspra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Ružomberok #Andraž Šporar #Tomáš Bobček