Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC zdolal lídrov. Ale v Trnave prehral osemkrát

Futbalisti DAC Dunajská Streda zdolali oboch doterajších lídrov najvyššej súťaže - najskôr Slovan a uplynulú nedeľu aj Žilinu.

05.10.2019 07:00
DAC Foto: ,
Futbalisti Dunajskej Stredy.
debata

Obom pripravili prvú prehru v aktuálnom ročníku. Dnes sa v úvode 11. kola, ktoré uzavrie prvú polovicu základnej časti, predstavia v Trnave. Proti súperovi, ktorý je hneď za nimi na štvrtom mieste.

Šláger tohto víkendu bude priamym súbojom o priebežnú bronzovú priečku. Dunajskostredskému tímu sa na pôde Spartaka vôbec nedarí – prehral osem zápasov po sebe a strelil v nich len tri góly.

Spartak naposledy vyhral bez problémov v Zlatých Moravciach (3:1). "Azda bol výkon proti Zlatým Moravciam dostatočnou pozvánkou pre fanúšikov a prídu nás proti Dunajskej Strede hnať za výhrou,“ verí Alex Sobczyk, ktorý proti ViOn-u skóroval dva razy.

Radosť hráčov Spartaka Trnava. Foto: SITA, Ivan Kopčáni
FUTBAL-FL: Trnava - Nitra Radosť hráčov Spartaka Trnava.

Skúsený brankár Trnavčanov Petr Bolek pripomína, že na zápas sa teší celý tím, ktorý verí, že môže preskočiť v tabuľke dnešného súpera.

"Dunajská Streda je motivácia sama osebe. Má veľkú kvalitu, ale silnejšia je doma. Tentoraz budeme doma my. Nám sa hrá dobre proti kvalitnejším súperom než proti niekomu, kto sa stiahne do obrany ako naposledy Senica,“ vyhlásil 35-ročný Bolek na klubovej stránke.

DAC čaká na plný bodový zápis na trnavskom štadióne už viac ako päť a pol roka. Naposledy sa z výhry tešil 8. marca 2014. V tomto zápase nastúpil len jeden hráč zo súčasných kádrov – Matúš Turňa. Zaujímavosťou je, že v drese hostí. Teraz tento obranca figuruje v trnavskom kádri.

„Poznáme históriu vzájomných zápasov na ihrisku Trnavy,“ pripomína tréner Peter Hyballa v rozhovore na stránke DAC. „Naposledy proti Žiline to bol z našej strany fantastický futbal.“ Netají sa tým, že teraz by jeho mužstvo chcelo vyhrať aj druhý zápas po sebe.

„Musíme nastúpiť na zápas rovnako organizovaní a odhodlaní ako naposledy, keď sme zdolali Žilinu. Dôležité bude, aby si hráči uvedomili, že tento zápas na ihrisku súpera je ďalší krok v našom procese.“

Potvrdil, že kapitán Kalmár už začal s tréningom a bude sa môcť posadiť aspoň na lavičku. Naopak, Trnave bude chýbať kapitán Mitrea, ktorý videl v uplynulom kole červenú kartu.

Program 11. kola
Dnes: 16.30 Trnava – Dunajská Streda (RTVS), 17.00 Žilina – Sereď, Pohronie – Michalovce, Nitra – Senica, nedeľa: 17.00 Trenčín – Zlaté Moravce-Vráble, 18.00 Ružomberok – Slovan (Orange Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda