Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC má šancu na reparát. Žilina ho nezdolala tri roky

Futbalistom Dunajskej Stredy posledný zápas na domácej pôde nevyšiel. Podľahli trápiacemu sa Ružomberku (0:1). Zajtra budú mať šancu na reparát. V šlágri 10. kola najvyššej súťaže privítajú lídra zo Žiliny.

28.09.2019 07:25
Kristopher András Vida Foto: ,
Útočník Dunajskej Stredy Kristopher András Vida strieľa na žilinskú bránku.
debata

Bude to súboj tretieho s prvým. Ak nechce DAC stratiť kontakt s dvoma tímami, ktoré sú nad ním, nemôže si dovoliť straty. Už teraz zaostáva za vedúcou Žilinou o sedem bodov…

DAC nie je vo svojej koži, čo potvrdilo v týždni aj stretnutie v Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe. Favorit síce zdolal Radimov 2:0 a postúpil, ale s mužstvom z piatej ligy sa potrápil viac, ako sa čakalo. Vedúci gól strelil až po vyše hodine hry. Tréner Peter Hyballa upozornil na skutočnosť, že jeho zverenci v uplynulých štyroch zápasoch nedokázali ani raz skórovať v prvom polčase.

"Najdôležitejšou vecou v pohári je postup do ďalšieho kola, ale napriek tomu sa musíme zamyslieť nad našimi výkonmi z posledných dvoch týždňov, pretože vôbec nie som spokojný s tým, čo sme v tomto období predviedli,“ zdôraznil tréner DAC.

MŠK Žilina ako jediný v aktuálnej ligovej sezóne ešte neprehral. V pohárovom súboji v Novom Meste nad Váhom vyhral 4:0. „Dobre sme sa naladili na nedeľu,“ tvrdí žilinský útočník Filip Balaj, ktorý strelil dva góly. „Stretnutie sme si nezdramatizovali ako predchádzajúce v pohári, celý čas sme kontrolovali hru.“

DAC si nedávno poradil doma aj so Slovanom a v jeho prospech v súboji so Žilinou hovorí aktuálna bilancia. Neprehral s ňou už tri roky.

Žilinčania v októbri 2016 strelili na neutrálnej pôde v Senci do dunajskostredskej siete až šesť gólov, ale od tohto stretnutia sa už vo vzájomných súbojoch z plného zisku netešili. V piatich stretnutiach vyhral DAC a v štyroch sa zrodila remíza. Naposledy sa tešil na žilinskej umelej tráve (2:1), keď dva góly strelil Kalmár, kapitán MŠK Škvarka v poslednej minúte už len skorigoval.

Program 10. kola

Dnes: 16.30 Sereď – Trenčín (RTVS), 19.00 Michalovce – Ružomberok, Slovan – Nitra, Senica – Pohronie, nedeľa 18.00 Dunajská Streda – Žilina (Orange sport), Zlaté Moravce-Vráble – Trnava.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #DAC Dunajská Streda