Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladému Michalovčanovi zlámal nohu. Trenčan Kpekawa si nezahrá polrok

Profesionálny debut absolvoval v drese QPR v anglickej Premier League. Po rokoch v nižších anglických súťažiach či v Škótsku prišiel na Slovensko. Trenčan Cole Kpekawa na seba upozornil po pár mesiacoch. Žiaľ, v negatívnom svetle.

20.09.2019 13:30
debata (2)
Zákrok na Mateja Trusu na videu od 00:25.

Dvadsaťtriročný bývalý mládežnícky reprezentant Anglicka v sobotňajšom fortunaligovom zápase v Michalovciach brutálnym zákrokom zastavil len osemnásťročného domáceho útočníka Mateja Trusu.

Mladík po hororovom zranení kričal od bolesti a plakal. Noha mu viala vo vzduchu ako keby bola z gumy. Trusa utrpel dvojnásobnú zlomeninu pravej nohy. Po prevoze do nemocnice absolvoval 1,5-hodinový operačný zákrok. Zranenie ho môže vyradiť z hry až na jeden rok.

„Keď som dopadol na zem a pozrel som sa na nohu, ktorá mi len tak visela, vedel som, že je zle. Bola to asi najväčšia bolesť v mojom živote, nič také som ešte nezažil,“ vrátil sa k zraneniu v rozhovore pre denník Šport.

„Vložili mi do nohy želiezko, vďaka ktorému kosť spojili. O týždeň začnem s rehabilitáciou a bude na mne, ako to posilním. Vnímam to ako skúšku, ktorú musím prekonať. Verím, že s božou pomocou, vďaka rodine, kamarátom a známym sa vrátim ešte silnejší a lepší, než som bol.“

Kpekawa sa spätne kajal. "Je mi to veľmi ľúto. Hoci v tom nebol žiaden úmysel, musím sa ospravedlniť. Verím, že Matej sa vráti k futbalu v najkratšom možnom čase. Išiel som odohrať čistú loptu do bezpečia. Súperovho hráča som mal od začiatku za chrbtom. V poslednom momente sa dostal predo mňa a ja som v sklze trafil nešťastne jeho stojnú nohu.

Kopačka mu zostala pevne zachytená v tráve, čoho dôsledkom bolo zranenie. Všetko sa to udialo veľmi nešťastne. Mrzí ma to," povedal pre klubový web Trenčanov.

Angličana napriek ľútosti trest neminul. Od rozhodcu videl červenú kartu, no namiesto automatického trestu na pár zápasov dostal dištanc až na 6 mesiacov. Rozhodla o tom disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu.

Orgán riešil aj ďalšie závažné témy. Kluby Slovan Bratislava a Spartak Trnava požiadal o stanoviská k nechutným udalostiam počas tradičného slovenského derby z nedele.

Riešiť bude aj fyzioterapeuta reprezentácie Mariána Drinku, ktorý mal po víťazstve v Maďarsku ukázať fanúšikom holý zadok.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #AS Trenčín #MFK Zemplín Michalovce #Fortuna liga #Marián Drinka #Cole Kpekawa #Matej Trusa