Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto má pravdu? Fanúšik podľa polície Mitreu nekopol, podľa Trnavy áno

Polícia po nedeľnom fortunaligovom zápase medzi domácim Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava (2:0) zadržala 44-ročného Stefana z Rakúska, ktorý mal spolu so skupinou fanúšikov vniknúť na ihrisko a naznačiť kopnutie hráča.

17.09.2019 11:45 , aktualizované: 13:52
Fanúšikovia, Slovan, Foto: ,
Fanúšikovia za bránkou počas roztržky medzi hráčmi Slovana a Trnavy.
debata (14)

VIDEO: Pozrite si útok fanúšika v zápase Slovan – Spartak a tiež stanovisko polície. Čo výtržníkovi hrozí?

Video

Polícia ho obvinila z výtržníctva, za ktoré mu hrozí trojročný pobyt za mrežami. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Polícia spresnila, že ku kopnutiu hráča nedošlo, pretože obvinený spadol na zem. Ďalšie okolnosti prípadu vyšetrujú.

Vo viacerých médiach sa v pondelok objavili informácie o tom, že usporiadatelia zadržali dve osoby podozrivé z napadnutia jedného z hráčov a následne ich odovzdali polícii. Voči tomu sa v utorkovom stanovisku bratislavská polícia ohradila.

“Tieto informácie sa nezakladajú na pravde, keďže zo strany usporiadateľa neboli polícii odovzdané žiadne osoby. Bezprostredne po incidente usporiadateľská služba týchto mužov nezadržala, následkom čoho sa vrátili medzi ostatných fanúšikov na tribúne”.

Slovan - Trnava vo fotografiách Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovana si pripravili na derby s...

Na základe informácií od usporiadateľskej služby a operatívnych informácií jedného z podozrivých mužov zadržali policajti po zápase na Bajkalskej ulici.

Podľa Trnavy fanúšik Mitreu skopol

„Mitrea bol po druhom góle v samom závere terčom inzultácie zo strany domáceho fanúšika, ktorý ho v priestore bránky skopol na zem,“ píše v stanovisku vedenie Spartaka Trnava.

Hráč na atak zo strany fanúšika povedal: „To som teda nečakal. Toto sú veci, ktoré do futbalu rozhodne nepatria a nedávajú práve vhodný príklad pre mládež. My ako hráči sa predsa nemôžeme biť s fanúšikmi."

Incident sa odohral pred očami hlavného rozhodcu Pavla Chmuru, ktorý podľa Trnavy „nepochopiteľne zavrel oči a nereagoval“.

„Je to jeho zodpovednosť, mne neprináleží hodnotiť, ako sa mal zachovať,“ dodal Mitrea.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Fortuna liga