Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj keby Mitreua zabili, kontumácia nebude, hneval sa Rusov

Futbalové derby na Tehelnom poli sledovalo bezmála 15-tisíc divákov, viac ako tisícka z nich dorazila špeciálnym vlakom z Trnavy. Celý zápas síce vytrvalo povzbudzovali, ale najmä domáci svojmu klubu aj poriadne zavarili.

16.09.2019 13:55
Dobrivoj Rusov Foto: ,
Brankár Trnavy Dobrivoj Rusov a zahádzaný priestor od fanúšikov počas zápasu proti Slovanu.
debata (2)

Toto derby je prestížne a špeciálne nielen na trávniku, ale aj v hľadisku. Tábory sa usilujú tromfnúť druhého a chcú ukázať svoju prevahu. Žiaľ, často nedovolenými prostriedkami.

Bratislavskí priaznivci krátko po prestávke zasypali priestor v okolí trnavskej bránky množstvom papierových odpadkov a rozhodca musel zápas prerušiť.

„Na tom sa nedalo hrať, odraz bol úplne iný ako z trávy. Preto som požiadal rozhodcu, aby sme to upratali. V druhom polčase ma oblievali pivom, nadávali mi, pozdravovali moju manželku, stane sa, že sa potom človek zavše ťažko ovláda. Ale celkovo platí, že správanie fanúšikov ma príliš nerozhodilo,“ vysvetľoval trnavský brankár Dobrivoj Rusov.

V takom emotívnom stretnutí dochádza aj k stretom hráčov. Na strkaniciach sa podieľali v závere oba tímy. Rusov s úsmevom dodáva, že Slovan nemá rád, bol tak vychovaný, rivalita je veľmi silná.

„Ale hráčov Slovana rešpektujem. Nepáčilo sa mi, že Šporar po druhom góle zosmiešňoval nášho kapitána Mitreua, správal sa akoby bol Cristiano Ronaldo, bolo to z jeho strany arogantné. Mali sme pokyny, aby sme sa nepúšťali do potýčiek, aj keď to nie je v derby ľahké, to sú vždy emócie. My však súperových hráčov neprovokujeme, nezhadzujeme, ale kapitána, svojich hráčov si musíme zastať.“

Priznáva, že také stretnutie si nevychutnáva. „Zápas si nikdy nejdem užiť. A už vôbec nie derby. To je len fráza. Brankár musí byť absolútne sústredený. Ale aj keby som mal trpieť celý zápas a vyhráme, tak to stojí za to.“

Slovan - Trnava vo fotografiách Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovana si pripravili na derby s...

Pred jeho očami sa odohral aj útok fanúšika na Bogdana Mitreua. Kopnutím ho zložil na trávnik.

„Treba niečo robiť, aby sa to neopakovalo, mohol sa zraniť, aj vážnejšie, to by bolo zlé,“ pokračoval Rusov.

„Ale aj keby ho zabil, kontumácia podľa mňa nebude, hoci som už o tejto možnosti počul. A ani si nemyslím, že má byť, Slovan vyhral na trávniku a zaslúžene. Bol efektívny, ukázal kvalitu. Škoda našej červenej karty. Nijaké mužstvo sa nechystá na to, že bude hrať o jedného menej, to naruší systém, nastupuje improvizácia. Potom je ťažké hrať proti takému silnému súperovi.“

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Dobrivoj Rusov