Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rizikové derby na Tehelnom poli. Trnava chce využiť slabiny Slovana

Po siedmich mesiacoch sa trnavskí futbalisti vracajú na Tehelné pole.

15.09.2019 06:00
Slovan - Trnava Foto: ,
Slovan hostí na Tehelnom poli Trnavu.
debata

Na začiatku marca práve oni v súboji s domácim Slovanom otvárali nový štadión. Teraz ich vzájomný súboj uzavrie v nedeľu 8. kolo najvyššej súťaže.

Slovan v otváracom súboji vyhral 2:0 a aj vzájomná bilancia týchto súperov v poslednom období hovorí jasne v prospech belasých. Vyhrali tri zápasy za sebou a doma s Trnavou neprehrali takmer tri roky. Naposledy si Spartak odviezol všetky tri body z Bratislavy 4. decembra 2016 (1:0).

Trnavčania by to radi zmenili. "Je to príležitosť ukázať, že môžeme byť lepší a chceme v derby vyhrať. Jeden tréner raz povedal, že derby nie je na to, aby sa hralo, ale aby sa vyhralo a podľa toho sa riadim. Vieme, že Slovan má veľmi silné mužstvo.

Videl som veľa jeho zápasov a myslím, že ho dobre poznám. Individuality má najlepšie v lige. Ako tím však má aj slabiny a je na nás, aby sme ich našli a využili vo svoj prospech," tvrdí na klubovej stránke trnavský tréner Ricardo Cheú.

V deň zápasu oslavuje 26. narodeniny jedna z opôr Slovana Moha. „Želám si jediné, víťazstvo v derby,“ vyhlásil na stránke Slovana marocký futbalista. „Mám rád derby. V súbojoch s najväčším rivalom získava hráč extra motiváciu, víťazstvo nad Spartakom chutí veľmi sladko,“ dodal.

Slovanisti využili reprezentačnú prestávku v lige a absolvovali sústredenie vo Vysokých Tatrách. Hráči si najmä dobíjali sily pred ďalšou časťou sezóny a absolvovali aj túru na Rysy. Trnavčania zasa uplynulú stredu bez problémov zvládli stretnutie v Krásne nad Kysucou v 3. kole Slovenského pohára – Slovnaft Cupu (4:0).

Obhajca titulu naposledy podľahol v Dunajskej Strede (2:5). Tréner Kozák bude mať k dispozícii aj Holanďana De Kampsa, ktorý v tomto stretnutí videl červenú kartu. Rozhodcovská komisia však situáciu posúdila a podľa nej vylúčenie nemalo byť, preto aj disciplinárka upustila od trestu.

Na marcové stretnutie trnavskí fanúšikovia na poslednú chvíľu nevycestovali, ale tentoraz sa chystajú do Bratislavy špeciálnym vlakom a zaplnia sektor hosťujúcich divákov. Zápas je rizikový, to znamená, že všetci návštevníci musia očakávať pred vstupom zvýšené kontroly, lístky sa predávajú na meno, takže pri vstupe návštevníci predložia preukaz totožnosti.

Organizátori nevpustia do hľadiska osoby s nebezpečnými predmetmi, pod vplyvom alkoholu, drog či omamných látok.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Fortuna liga