Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šláger Fortuna ligy. Slovan nedostane nič zadarmo, tvrdí brankár Žiliny

Futbalisti Slovana Bratislava postupujú v aktuálnej sezóne úspešne v lige i v pohári. Ich víťazné ťaženie sa pokúsi zastaviť v nedeľu MŠK Žilina. V šlágri 6. kola najvyššej súťaže sa predstaví na Tehelnom poli od 17.30.

25.08.2019 07:00
Slovan a Žilina Foto: ,
Loptu pred útočníkom Slovana Andražom Šporarom skrýva do náručia brankár Žiliny Dominik Holec.
debata

Týmto dvom tímom patria momentálne prvé miesta tabuľky, už len ony v sezóne nestratili ani bod. Obhajca titulu vedie len vďaka lepšiemu skóre. Slovan urobil vo štvrtok večer víťazný prvý krok v súboji 4. predkola Európskej ligy s gréckym Solúnom a cíti šancu na postup do skupiny.

To je teraz priorita, v nabitom programe dáva tréner v lige pravidelne šancu hráčom širšieho kádra. S najväčšou pravdepodobnosťou tak urobí aj v nedeľu.

To by mohla byť šanca aj pre Žilinu, pravda, doteraz aj menej vyťažení futbalisti bratislavského tímu bez problémov situáciu zvládali. Štyri predchádzajúce zápasy Slovan neinkasoval a jediný gól mu zatiaľ strelil v úvodnom súboji v Žiari nad Hronom Abrahám. Belasí si držia čisté konto v lige už 385 minút. Po výhre nad Solúnom zdôrazňovali, že určite nepodcenia ani zápas proti Žiline.

„Chceme vyhrať každý zápas a nemôžeme nijaký preskočiť. Musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa aj na ligu. Je dobré, že máme široký kvalitný káder a každý je v ňom dôležitý,“ vyjadril sa slovanistický brankár Dominik Greif.

V prospech Slovana hovorí aj posledná bilancia. V minulom ročníku si na Žiline zgustol a dva razy ju doma rozstrieľal – 6:2 a 5:2. Belasí tohto súpera zdolali v piatich stretnutiach po sebe.

Žilinský brankár Dominik Holec sa nedomnieva, že jeho tím bude mať výhodu len preto, že súper má za sebou náročný zápas. „Slovan má natoľko široký káder, že je schopný odohrať podľa mňa aj dva zápasy za dva dni,“ vyjadril sa na klubovej stránke.

Napriek tomu verí, že MŠK by mohol tentoraz dosiahnuť v Bratislave dobrý výsledok. „Musíme hrať tímovo, ťahať za jeden koniec povrazu, bojovať jeden za druhého a nechať na ihrisku všetko. Nesmieme podceniť žiadny detail. Nechceme dať súperovi nič zadarmo,“ dodal Holec.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga