Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Michaloviec sa narodil v ofsajde. Do nedele ho nepoznal ani internet

"Kto je Modibo? Ani internet ho nepozná..." Tak znela neštandardná prvá otázka na tlačovej konferencii po zápase 5. kola Fortuna ligy medzi Dunajskou Stredou a Michalovcami.

19.08.2019 17:01
Issa Modibo Sidibé Foto: ,
Issa Modibo Sidibé oslavuje premiérový zásah v drese Michaloviec.
debata (2)

Dotaz smeroval na trénera hostí Antona Šoltisa. Zemplínčania získali na Žitnom ostrove cenný bod, keď dlho viedli po zásahu Issu Modiba Sidibého. Nad jeho prítomnosťou v základnej zostave Michaloviec krútili viacerí novinári hlavou.

Mnohí z nich hľadali na internete informácie o posile, no mnoho faktov nenašli. Pomohol im preto Šoltis.

„Ide o reprezentanta Nigeru. Je s klubom tri dni a išli sme teda trochu do rizika. No museli sme, pretože ‚hroťák‘ Trusa sa vykartoval,“ ozrejmil príčinu hazardovania so zostavou Šoltis.

Sidibé v minulosti pôsobil v Južnej Afrike, Alžírsku, Bielorusku, Kirgizsku či Maroku. Do Michaloviec prišiel z piatej francúzskej ligy. Niger reprezentoval v 20 zápasoch, strelil dva góly.

Risk Šoltisovi vyšiel a na gól afrického zakončovateľa z 8. minúty odpovedal až štvrťhodinu pred koncom domáci Abdulrahman Taiwo.

Gól Sidibého od 00:11.

Michalovce po úvodných troch prehrách získali v dvoch zápasoch štyri body a odlepili sa z dna Fortuna ligy. Sidibé by Zemplínčanom v dlhodobom ťažení mohol pomôcť, no musí sa zlepšiť.

„Je tu krátko a stále musí trénovať nábehové veci- asi šesťkrát bol v ofsajde. Tiež napádanie stopérov a tvorenie hry, to ešte nebolo z jeho strany úplne zžité. Chlapec má iba 27 rokov, musíme teda na ňom robiť a robiť,“ dodal Šoltis.

Tréner Šoltis predstavuje novú posilu od 4:30.

Tréner sa vyjadril aj k neskorému skladaniu kádra pre už rozbehnutú sezónu. Potvrdil, že tím čaká najmä v najbližších týždňoch mnoho práce.

„Musíme mať hráčov… Teraz ich máme 23, nedávno ich bolo iba 16. Musíme ich postupne zapojiť do tréningového procesu, spoznať ich. Chce to trochu času. Mužstvo sa skladá za pochodu a uvidíme, či z neho niečo ‚uvarím‘.“

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #MFK Zemplín Michalovce #Fortuna liga #Issa Modibo Sidibé