Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC sa vracia domov. Bez kapitána Kalmára

Futbalisti Dunajskej Stredy sa vracajú domov. Presne po troch týždňoch od predchádzajúceho zápasu v Mol Aréne privítajú v 5. kole najvyššej súťaže Michalovce.

17.08.2019 07:10
Zsolt Kalmár Foto: ,
Zsolt Kalmár v súboji s hráčmi Slovana.
debata

DAC si v auguste pred svojimi fanúšikmi ešte nezahral. Absolvoval na ihriskách súperov štyri zápasy za sebou a až na posledný z nich, v Slovenskom pohári proti štvrtoligovým Podkoniciam, všetky prehral. Podľahol na pôde gréckeho Atromitosu (2:3) a v lige v Seredi (1:3) a Trenčíne (1:2).

Ak nechce riskovať, že už v úvode súťaže stratí kontakt s čelom tabuľky, musí zajtra naplno bodovať. V týždni sa dozvedel nepríjemné správy. Vo štvrtok sa rozhodlo, že kapitán Zsolt Kalmár sa musí podrobiť operácii kolena a bude mužstvu (a aj maďarskej reprezentácii, ktorú čaká kvalifikácia so Slovenskom) viac ako mesiac chýbať.

Klub oznámil, že trpí chronickým zápalom kolenných väzov. Približne rovnaký čas nemôže rátať ani s írskym futbalistom Connorom Ronanom, ktorý si zlomil rebro v súboji s Trenčínom.

DAC na jar Michalovce v skupine o titul dva razy bez problémov zdolal (5:0 a 2:0).

"V lige máme čo naprávať. Prehrali sme posledné dva zápasy, takže v nedeľu musíme vyhrať. Určite to nebude jednoduché, ale verím, že pred peknou kulisou odohráme dobrý zápas s víťazným koncom pre nás,“ vyjadril sa v rozhovore na stránke klubu Maté Vida, ktorý v zápase v Podkoniciach strelil v drese DAC prvé dva góly. Maďarský stredopoliar prišiel na Žitný ostrov vlani v lete z Vasasu Budapešť.

Zápas v Dunajskej Strede urobí bodku za víkendovým kolom. Ale už jeho dnešné otváracie stretnutie sľubuje zaujímavý futbal. V Trnave privítajú Trenčín. Hostia pred týždňom prekvapujúco zdolali práve DAC a pripísali si prvú výhru v sezóne.

Trnava patrí v novej sezóne k piatim tímom, ktoré boli doma zatiaľ stopercentné a spolu so Slovanom ešte ani raz neinkasovala.

"Doma hráme dobre, verím, že v tomto trende budeme pokračovať aj proti Trenčínu. Budeme chcieť podať lepší výkon v obrane, lebo naposledy sme urobili nejaké chyby, ktoré nás stáli víťazstvo,“ vyjadril sa na klubovej stránke trnavský kapitán Bogdan Mitrea, ktorý však tiež dodal, že Trenčín má kvalitnejší tím ako dvaja predchádzajúci súperi.

Program 5. kola

Dnes: 18.00 Trnava – Trenčín (RTVS), 19.00 Senica – Ružomberok, Sereď – Slovan, Žilina – Nitra, Zlaté Moravce-Vráble – Pohronie, nedeľa: 18.00 Dunajská Streda – Michalovce (Orange Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #MFK Zemplín Michalovce