Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pohronie skúšajú najlepší. Nestačí mu, čo v druhej lige

Ťažší štart si nemohli ani predstaviť.

03.08.2019 07:00
Dunajská Streda - Pohronie Foto: ,
Ján Hatok (vľavo) z FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa v súboji o loptu s Lukášom Čmelíkom z FC DAC 1904 Dunajská Streda.
debata (2)

Futbalistom Pohronia Žiaru nad Hronom Dolnej Ždane prihral žreb v najvyššej súťaži v prvých kolách všetky tímy, ktoré reprezentovali slovenský futbal v európskych súťažiach.

Najprv sa stretli s majstrom Slovanom (1:3), nasledoval zápas u vicemajstra z Dunajskej Stredy (1:5) a dnes nastúpia na pôde tretieho mužstva uplynulého ročníka – v Ružomberku. Doma sa predstavia o týždeň, keď privítajú Trnavu.

Po tom, čo sa včera vzdal svojho postu Milan Nemec, vedie nováčika z úspešnej trénerskej dvojičky už len Rastislav Urgela. Nebol spokojný s tým, že v prvých dvoch zápasoch inkasoval až osem gólov.

„Vidieť rozdiel medzi útočnou kvalitou oboch súťaží. Čo nám stačilo v druhej lige, teraz už nie. Všetko je oveľa rýchlejšie. A preto sa musíme viac venovať v tréningovom procese najmä rýchlemu prepínaniu do defenzívnych činností a samotnej defenzíve celého mužstva,“ zdôraznil v rozhovore na klubovej stránke.

Jedným z pozitív je skutočnosť, že Pohronie strelilo gól obom najväčším favoritom súťaže. Slovan gólom na 1:2 trochu vyviedlo z pohody a aj Dunajskej Strede za stavu 1:3 trochu komplikovalo situáciu.

„Za stavu 3:1 sme mali veľmi dobrú pasáž hry, mohli sme aj vyrovnať. Bohužiaľ, naša kvalita a efektivita zakončenia bola slabá. Domáci v závere potrestali naše veľké chyby v defenzíve a inkasovali sme ďalšie dva góly. Na asi tridsať dobrých minút v druhom polčase treba nadviazať a tento časový úsek postupne predlžovať,“ zdôraznil Urgela.

Pripomína, že aj pred dnešným pokračovaním súťaže je favorit jasný. „Čaká nás opäť výborný súper. Ale chceli by sme podať oveľa lepší výkon ako v poslednom zápase,“ vyhlásil tréner a zároveň avizuje aj zmeny v zostave. „K nejakým určite príde. Hráči prichádzali v príprave za pochodu, takže ešte určitý čas potrvá, kým sa spoznajú a kým si to všetko sadne a stabilizuje sa základná zostava.“

Pohronie je podobne ako Michalovce a Nitra stále bez zisku bodu, ale skúsenejší ligisti si na rozdiel od neho ešte nepripísali ani jeden gól. Urgela je presvedčený, že víťazstiev sa jeho tím dočká. Dodáva, že nováčik sa chce prezentovať zároveň aj ako slušný tím, ktorý si napríklad po sebe uprace šatňu.

„Meno si nerobíte len výsledkami, ale aj tým, ako sa správate, vystupujete. Som rád, že náš tím tvoria futbalisti, ktorí sú síce zdravo sebavedomí, no taktiež skromní, pokorní a slušní. Ani keď boli v druhej lige väčšiu časť lídrami, nemali žiadne maniere, nehrali sa na žiadne hviezdy. Nechať po sebe šatňu v takom stave, v akom sme ju prevzali, je pre nás samozrejmosť,“ vyhlásil Urgela.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #Fortuna liga #FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa