Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan zažil troch trénerov za týždeň. Náročné, tvrdí Greif

Futbalisti Slovana Bratislava majú za sebou nezvyčajnú skúsenosť. V troch zápasoch za sebou v rozpätí jediného týždňa ich viedol vždy iný tréner.

28.07.2019 11:27
Ján Kozák ml., Michalovce Foto: ,
Dočasný tréner Slovana Ján Kozák ml. pred zápasom proti Michalovciam.
debata (1)

Kozákov úspešný víkend

V Nikšiči v odvete 1. predkola Ligy majstrov bol koučom ešte Martin Ševela, o tri dni neskôr v Žiari nad Hronom v ligovej ouvertúre Vladimír Radenkovič a o ďalšie štyri dni neskôr v súboji s kosovským Feronikeli v 2. predkole Európskej ligy už sedel na lavičke Ján Kozák mladší.

Tréner juniorky belasých zažil ligovú premiéru uplynulú sobotu v stretnutí s Michalovcami na Tehelnom poli. Tentoraz už s dočasnými právomocami, pretože tri dni predtým proti Feronikeli mal za jeho chrbtom hlavné slovo Radenkovič.

„Bolo to náročné, pretože každý tréner chce niečo nové. Vyrovnávali sme sa so zmenami v zostave, v rozostavení, v systéme,“ zdôrazňoval po stretnutí s Michalovcami Dominik Greif. Na rozdiel od viacerých spoluhráčov nebol pre neho Kozák a ani jeho prístup neznámy.

„Ja som ho zažil už v béčku. Dokáže zvýšiť hlas, aj na tréningu. Pred stretnutím každého z nás upozorňoval na niektoré veci, ktoré nám v minulých zápasoch chýbali,“ doplnil bratislavský brankár.

Kozák mal nabitý víkend, pretože po neskorom večernom súboji s Michalovcami hralo v nedeľu predpoludním slovanistické béčko druholigový zápas so Skaličanmi a zvládlo ho – vyhralo 4:0. Kozákova bilancia v rozpätí necelého dňa bola úspešná: dva zápasy, šesť bodov, skóre 7:0.

Kozák: Bolo to iné ako proti Feronikeli

Pravda, za dva dni nemohol v prvom mužstve urobiť nijaké zásadné zmeny. Majster aj bez najlepšieho strelca Šporara, ktorý dostal pred odvetou s Feronikeli voľno, si bez problémov poradil s neškodnými Michalovcami, ktoré ešte stále formujú svoj káder. Ich výkonnosť zaostáva za jarou, v ktorej si Zemplín vybojoval piate miesto v súťaži.

„Bolo to iné než v súboji s Feronikeli,“ priznal po Michalovciach Kozák. "Vtedy som pred zápasom absolvoval s tímom dva tréningy, ktoré však viedol bývalý tréner. Teraz som už mal prípravu vo svojich rukách. Usiloval som sa, aby sme hrali viac srdcom, aby sme sa vrátili do starých koľají. Verím, že sme urobili malý krok vpred a že to bolo aj vidieť.“

Slovanu pomohol rýchly gól. Dal ho už z prvého útoku. A už po desiatich minútach opustil ihrisko zranený kapitán hostí Žofčák. Potom si domáci vypracovali ešte dosť ďalších možností na skórovanie, ale využili len dve. Napriek tomu výhra 3:0 je ich najvyššia od 11. mája, keď doma rozstrieľali Žilinu (6:2).

Daniel si otvoril strelecký účet

Bývalý futbalista Ružomberka Erik Daniel si musel na svoju premiéru v súťažnom zápase v základnej zostave Slovana počkať viac ako polrok. V klube sa hlásil už v zime, ale keďže nedostal súhlas na prestup od svojho bývalého zamestnávateľa, celú jar sa na ligových trávnikov neobjavil.

Zápas Slovan - Michalovce Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Dočasný tréner Slovana Ján Kozák ml. pred...

V úvodnom ligovom zápase sezóny nastúpil v Žiari nad Hronom štyri minúty pred koncom. A vzápätí na pohárový súboj s Feronikeli na záverečnú dvadsaťminútovku.

K výhre nad Michalovcami prispel prvým gólom v belasom drese, ktorý dal už po dvadsiatich minútach. „Pre mňa je dôležité, že som nastúpil a že sme zápas zvládli. Gól to už bola len čerešnička na torte,“ zdôraznil 27-ročný stredopoliar, ktorý odohral plný počet minút. „Dlho som celý zápas nehral a teraz to aj cítim,“ doplnil s úsmevom.

Aj on potvrdil, že mužstvu pomohol rýchly vedúci gól. „Bol to rozhodujúci moment pre ďalší vývoj v zápase, na ktorý sme sa pripravovali ako na každý iný. Chceme každý vyhrať, sme radi, že máme tri body.“

Slovan odohral na novom štadióne na Tehelnom poli desiaty súťažný zápas (aj so súbojom o Pohár Ferdinanda Daučíka so Slaviou) a na Michalovce prišla najnižšia návšteva – 5585 divákov. „Fanúšikovia majú právo sa rozhodnúť. Nám neostáva nič iné, aby sme ich pritiahli opäť do hľadiska,“ domnieva sa Daniel.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ján Kozák ml. #Zemplín Michalovce