Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina začala najlepšie. Verí, že bude silnejšia

Priaznivci Slovana Bratislava v stredu v zápase s kosovským majstrom svoje mužstvo vypískali. Do hľadiska ich prišlo vyše sedem tisíc. Ako zareagujú na posledné slabšie výkony belasých v ďalších stretnutiach?

27.07.2019 06:45
Róbert Boženík, Jakub Grič Foto: ,
Žilinčan Róbert Boženík (vpravo) a Jakub Grič z Michaloviec v úvodnom kole.
debata (1)

Tí dnes hostia v 2. kole najvyššej súťaže Michalovce, s ktorými ešte v lige nikdy neprehrali. Z dvanástich zápasov bodovali deväťkrát naplno a v troch súbojoch sa zrodili nerozhodné výsledky.

Aj zatiaľ v poslednom meraní síl pred dvoma mesiacmi zachraňoval Šporar na michalovskom ihrisku remízu (3:3).

Obhajca titulu prežíva momentálne náročné obdobie, ale brankár Dominik Greif čaká, že práve dnešný zápas by mohol priniesť obrat.

„Trochu sa trápime, ale verím, že sa to bude zlepšovať. Odrazu je veľa kritiky, všetko sa na nás sype, je to nepríjemné obdobie. Ale dúfame, že to už nebude trvať veľa zápasov a odrazíme sa možno už v súboji s Michalovcami,“ tvrdí jediný Slovák v základnej zostave majstra.

V Slovane sa rozšírili kompetencie Jána Kozáka mladšieho. Zaskakujúci tréner juniorky povedie mužstvo aj v dnešnom ligovom zápase. Srb Vladimir Radenkovič a aj kondičný tréner Srdjan Zirojevič v klube definitívne skončili.

Šlágrom kola je zajtrajší súboj v Žiline, ktorá privíta Trnavu. Obom tímom výsledkovo vyšiel vstup do nového ročníka – vyhrali a neinkasovali. MŠK vybojoval najvýraznejšie víťazstvo, vďaka dobrej efektivite vyhral v Michalovciach 3:0.

„Náš výkon bol v niektorých fázach zápasu solídny, ale máme priestor na zlepšovanie. Verím, že sa to prejaví už v najbližšom stretnutí a budeme hrať lepšie. Máme na čo nadviazať,“ pripomenul po stretnutí v Michalovciach žilinský tréner Jaroslav Kentoš.

Trnavčania zdolali v máji Žilinu vo finále Slovenského pohára až v penaltovom rozstrele, v lige však čakajú na úspech s týmto súperom už veľmi dlho. Naposledy nad ním vyhrali pred troma rokmi a troma mesiacmi, na domácej pôde 3:0.

V ďalších deviatich vzájomných zápasoch sedem vyhral MŠK. Spartak však v poslednom vzájomnom súboji na žilinskom umelom trávniku vybojoval aspoň remízu (1:1).

Program 2. kola

Dnes: 18.15 Nitra – Zlaté Moravce-Vráble (RTVS), 19.00 Trenčín – Ružomberok, Sereď – Senica, 20.00 Slovan – Michalovce (Orange sport), zajtra: 19.00 Dunajská Streda – Pohronie, Žilina – Trnava.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava