Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan privedie do ligy Srb. Kmotríka nachytali pri rokovaní s novým trénerom

Futbalový ŠK Slovan Bratislava má dočasnú náhradu za odvolaného trénera Martina Ševelu. Pri ouvertúre "belasých" vo Fortuna lige 2019/20 na ihrisku nováčika súťaže povedie mužstvo obhajcu majstrovského titulu Vladimir Radenkovič.

19.07.2019 19:36 , aktualizované: 20.07.2019 09:30
Slovan Bratislava Foto: ,
Futbalisti Slovana Bratislava poznajú zatiaľ len meno dočasného trénera.
debata (8)

„Vedením prvého tímu ŠK Slovan Bratislava bol poverený doterajší asistent trénera Vladimir Radenkovič, ktorý povedie mužstvo už v sobotňajšom súboji s FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa,“ uvádza sa v správe na oficiálnom webe Slovana.

Radenkovič pôsobí v Slovane Bratislava od roku 2016. Srbský kormidelník je držiteľom UEFA PRO licencie, ktorá je potrebná na pozíciu hlavného kouča v najvyššej slovenskej súťaži.

Ako je známe, vedenie úradujúceho slovenského futbalového majstra vo štvrtok odvolalo z pozície hlavného trénera Martina Ševelu. Dôvodom boli neuspokojivé výsledky a vyradenie v 1. predkole Ligy majstrov proti čiernohorskému klubu FK Sutjeska Nikšič.

Spoločne so Ševelom, ktorý sa stal hlavným kormidelníkom Slovana v októbri 2017, skončil aj jeho doterajší asistent Ivan Vrabec. Bratislavský tím v uplynulej sezóne na domácej ligovej scéne dominoval a získal titul šampióna.

Kto prevezme Slovan?

Portál Šport24 informoval, že na vrchu zoznamu kandidátov na nového trénera Slovana Bratislava sú dve mená. Skúsený Čech Karel Jarolím (62), ktorý „belasých“ viedol už v sezóne 2010/11, a mladší a progresívny Adrián Guľa (44), ktorý je aktuálne trénerom slovenskej „dvadsaťjetnotky“.

Užší okruh kandidátov uzatvára bývalý tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss starší (54). Momentálne lodivod gruzínskeho národného tímu Slovan už taktiež viedol, a to v rokoch 2011–12.

Ostatné možnosti sú momentálne menej pravdepodobné.

Karel Jarolím. Foto: SITA
Karel Jarolím Karel Jarolím.

Kmotrík rokoval s Jarolímom

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml. v spoločnosti funkcionára klubu Petra Kašpara v piatok rokoval s hlavným favoritom na uvoľnený post trénera. V Bratislave sa objavil Karel Jarolím.

Skúsený kormidelník v minulosti viedol Slaviu Praha, Mladú Boleslav či Slovácko. V Slovane pôsobil v sezóne 2010–11, získal s ním titul i Slovenský pohár. Potom na vlastnú žiadosť odišiel do saudskoarabského Al-Ahli. Naposledy v rokoch 2016–18 viedol český národný tím.

„Nemám vám čo povedať. Momentálne rokujeme. Na sobotňajšom zápase s Pohroním nebudem,“ cituje slová Jarolíma portál Šport 24.

Slovan Bratislava v pondelok usporiada tlačovú konferenciu. Predstaví na nej nového trénera? A bude ním prísny Karel Jarolím?

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Martin Ševela #Karel Jarolím #Vladimir Radenkovič