Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prepustený Ševela: Neumožnili mi ukázať viac

Suverénny zisk majstrovského titulu. Nielen udržanie, no i posilnenie kádra. Herne, tréningovo i organizačne výborne zvládnutá príprava na sezónu plnú výziev. Očakávania boli patrične veľké.

19.07.2019 17:49
Martin Ševela Foto: ,
Tréner Martin Ševela (vpravo) a generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml.
debata (10)

O to väčšie bolo sklamanie, keď futbalový majster Slovenska Slovan Bratislava v 1. predkole Ligy majstrov stroskotal hneď na prvej prekážke. Na súperovi, ktorý nikdy predtým nikoho v pohárovej Európe nevyradil. Na Sutjeske Nikšič s takmer štvornásobne nižšou hodnotou kádra.

Slovan nesplnil úlohu. V prvom stretnutí zlyhal v koncovke, v odvete v Čiernej Hore nesplnil ani ostatné parametre favorita. Bolo by jednoduché tvrdiť, že „belasých“ vyradili len individuálne nezvládnuté závery zápasov.

Priaznivci Fortuna ligy každoročne sledujú zväčša nie dlhý odpočet dní do prvej trénerskej výmeny. Tento rok počítať ani nezačali. Martin Ševela skončil na lavičke Slovana Bratislava dva dni pred štartom sezóny 2019/20.

Ročnú snahu zahodili za týždeň

Úspech či neúspech ambiciózneho klubu z hlavného mesta definuje výsledok v pohárovej Európe. Pri všetkej úcte, bola by senzácia, keby pri svojich možnostiach v nasledujúcej sezóne neobhájil titul. Šancu uspieť v pohárovej Európe má ešte v Európskej lige.

Tam sa predstaví s novým trénerom, ktorého meno zatiaľ nie je známe. Vyhadzov Martina Ševelu sa udial rýchlo, napokon, len vo štvrtok popoludní vypratával svoju kanceláriu na Pasienkoch.

„Samozrejme, mrzí ma to. Ako tréner som chcel v Európe dokázať viac, no neumožnili mi to. Celý rok sme pracovali na tom, aby sme mohli hrať Ligu majstrov a za jeden týždeň sme to zahodili za hlavu,” stále neveriacky vravel Ševela pre Šport 24.

Bývalý úspešný tréner AS Trenčín bezprostredne po vyradení v penaltovom rozstrele vravel: „Je to veľké sklamanie, pretože sme chceli postúpiť. Môžeme si však za to výhradne sami. Situácie ako tie v posledných sekundách sú aj o individuálnej zodpovednosti. V takých chvíľach je potrebná maximálna koncentrácia.“

Slovan pritom v príprave dosahoval dobré výsledky. Okrem iných zdolal aj štvrťfinalistu ostatného ročníka Európskej ligy Slaviu Praha.

„Príprava bola výborná. Konfrontácia s českými tímami nás dostatočne preverila a bol som presvedčený o tom, že sme dobre pripravení na zápasy Ligy majstrov. To, čo sme tam predviedli, ale nebolo dostačujúce,” povedal Ševela vo štvrtok.

O budúcnosť sa nebojí

Zo slov Ševelu bolo cítiť, že prístup jeho hráčov ho v dvojzápase s Nikšičom sklamal: „Hráči sú ešte v hre o Európsku ligu, držím im palce, aby sa im darilo lepšie ako v Lige majstrov. K tomu ale bude ich hra samozrejme potrebovať väčšie srdce."

Martina Ševelu čaká v najbližších týždňoch či mesiacoch obdobie nezamestnanosti. Nemyslí si však, že po nečakanom konci v Slovane Bratislava nedostane ďalšie ponuky.

„Budem bez práce, ale skôr či neskôr niečo vyskočí, o to sa nebojím. Som si vedomý aj roboty, ktorú som tu odviedol. Urobil som maximum, čo som mohol,” verí Ševela.

„Ja viem, že toto nebolo moje posledné slovo. Budem robiť prácu tak ako doteraz a pokiaľ sa nájde nejaký záujemca, spravím všetko pre to, aby som v novom klube bol úspešný,” doplnil.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Martin Ševela