Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Kedysi bol postrach. Trnava získala bývalého kráľa strelcov

Fortunaligový klub Spartak Trnava sa po postupe do 2. predkola Európskej ligy posilnil o reprezentanta Curacaa Gina van Kessela a portugalského obrancu Joaa Dioga. Obaja futbalisti podpísali zmluvy na jeden rok s opciou. Tím o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

19.07.2019 16:27
Gino van Kessel Foto: ,
Útočník Gino van Kessel bol počas pôsobenia v Trenčíne postrachom slovenských futbalových tímov.
debata (2)

Dvadsaťšesťročný útočník Van Kessel už má skúsenosti so slovenským futbalom, keďže strávil jeden a pol sezóny v Trenčíne. V posledných dňoch sa pripravoval so Spartakom a nakoniec sa dohodli na spolupráci.

"Trénoval som s chlapcami zopár dní, myslím, že je tu dobrý tím, čo sme videli aj v zápase proti Radniku. Stále chceli hrať futbal, aj napriek nepriaznivému stavu bojovali a to je presne aj môj spôsob hry.

Chcem sa čo najrýchlejšie dostať do formy spred pár rokov, keď som hrával v Trenčíne, aby som bol prospešný tímu," povedal.

Van Kessel bol v sezóne 2015/16 kráľom ligových strelcov so 17 gólmi, no následné pôsobenia v Slavii Praha, Lechii Gdansk, Oxforde a KSV Roeselare mu príliš nevyšli.

V Spartaku si chce vylepšiť bilanciu. „V Trenčíne sme sa zišli silná partia a výborné osobnosti ako Bero či Rabiu. Aj v Trnave sa buduje nové mužstvo a ak sa zohráme, nie je nemožné to zopakovať.“

Tridsaťjedenročný Diogo zvýši konkurenciu na pravom kraji obrany. V portugalskej lige odohral dokopy 120 zápasov v dresoch Maritima a Belenenses s bilanciou štyri góly a 15 asistencií, naposledy pôsobil v Rumunsku.

Postup Spartaka Trnava v EL Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Malí fanúšikovia Trnavy pred zápasom.

"Mal som nejaké informácie o Trnave od hráčov Senice a aj od trénerov. Spartak je výborný klub a Trnava veľmi pekné mesto. Včera som mal možnosť vidieť zápas s Radnikom, ktorý na mňa urobil dojem, najmä výborní fanúšikovia, ktorí vytvorili super atmosféru.

Chcem pomôcť tímu, aby sa v lige dostal do hornej šestky, čo je základný cieľ, ostatné sa uvidí. V prvom rade chcem byť stopercentne pripravený, aby ma tréner mohol využiť podľa potreby. Ak to bude potrebné, som nachystaný nastúpiť aj proti Seredi," povedal Diogo, ktorý sa k mužstvu pripojil vo štvrtok.

"Hráme v troch súťažiach a potrebujeme rozšíriť a posilniť káder. Verím, že Ginovi van Kesselovi sa podarí v Trnave reštartovať kariéru a pomôže nám v ofenzíve.

Hľadali sme vhodného adepta aj na post pravého beka a Joao Diogo je skúsený obranca s množstvom zápasov v portugalskej lige a môže byť posilou," dodal generálny manažér Spartaka Marián Černý.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Gino van Kessel #Fortuna liga #Joao Diogo